Vierailija

Kommentit (26)

Eurot on tainneet sumentaa sun pään:)Ok, ero ei ole iso. Mutta huvitti kun aloit puhua euron sumentamisesta ja pyöristät itse aika karkeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ollaan asuttu ensin pienessä kerrostaloasunnossa pari vuotta ja muutettu pieneen rivitaloon. Ekasta asunnosta tuli sievoiset voitot, kannatti kituuttaa. Ei tarvinnut ottaa millin lainaa.Minulla johtoajatus on, ettei kaikkea tarvitse saada heti. Muiden lainat eivät hetkauta, mutta jo nyt on nähtävissä korkojen vaikutus perheiden talouteen. Tulee vielä tiukat ajat monelle, jotka pärjäävät nyt hyvin.T.10

Ovatko he edes myymässä, omakotitaloa kun harvemmin ajatellaan tilapäiseksi asunnoksi? Ja alhaisesta lainamäärästä näkee, että heillä todella on muutakin omaisuutta, ellei talo ole sitten joku 80 neliöinen halvimmista materiaaleista tehty.

Ja tulot suurin piirtein saman verran, mitä ne olivat jo vuosikymmen sitten, jolla tuolla summalla olisi saanut jo hienon talon.En uskaltaisi ottaa lainaa, kun asunnot on näin järjettömissä hinnoissa tai ainakin pyrkisin säästämään mahdollisimman paljon asuntoon. Mitä pienempi lainapääoma, sen vähemmän siitä joutuu maksamaan korkoa. Tuollaisestakin lainapääomasta joutuu maksamaan kymmeniä tuhansia ellei jopa 100 000 euroa korkoa, riippuu ihan siitä miten lyhentää lainaa.

Mistä voi tietää tulevatko asuntojen hinnat oikeasti alas ja kuinka paljon ja milloin?

Jos perheen perustaa nyt ja lapsia lisääkin tulossa, ei voi vain ootella hikisessä vuokrakaksiossa, jospa hinnat joskus tippuisi... Kyllä se on elettävä elämäntilanteen mukaan.

Meillä lainaa 170000 ja tulot noin 3000 euroa, hyvin pärjätään, vaikka korot reilusti nousisikin.

jon tuon yli (esim. kaksi opettajaa tienaa varmaan juuri jotain tuon verran kuussa). Ja pienet kolmiot maksaa kuitenkin sen 200 000 vähimmillään Helsingissä! Pakkohan se on lainaa ottaa, jos haluaa perheen perustaa. Kolme ihmistä ei ihan hirveän hyvin kaksioon mahdu, ja kaksiotakin varten pitäisi ottaa tuo ap:n mainitsema 150 000 lainaa, että sellaisen saisi juuri MISTÄÄN päin Helsinkiä...Itse asumme 68-neliöisessä kerrostalokolmiossa, jonka arvo tällä hetkellä on jotain 220-230 000, että repikää siitä maalaiset kun kauhistelette isoja lainoja. Ei meille täällä pk-seudulla kukaan tule ilmaiseksikaan niitä asuntorahoja jakelemaan. (Niin, ja vuokralla asuminen ei kannata, jos tienaa edes minimipalkkaa kuussa, sillä kolmioiden vuokrat kieppuu siinä 800-1200 euron välillä). Ja mitäs sitten, kun lapsia haluaisi tehdä useamman--->Lisää lainaa.

Ihan hyvä laskukaava on, että asumiskulut + 500 euroa per aikuinen + 400 euroa per lapsi + 400 euroa per auto olis perheellä rahaa. Uskoisin, että heidän nettopalkat on noista lähemmäs 3000 euroa ja jos asumiseen menis 1500 niin he pärjää ihan mainiosti. Eri asia sitten tietty, jos keksivätkin hommata toisen auton ja liudan lapsia, mutta jos sellaista ei ole suunnitelmissa, niin en olisi ystävästäsi huolissani.

Asioita on vaikea irrottaa kokonaisuudesta vaan tarvitaan enemmän kokonaisnäkemykseen. Mä vastaisin näin:Hullua on, jos heillä ei ole ennestään yhtään omaisuutta, ostavat näin hullun kalliiseen aikaan, heillä 4 lasta ja asunto sijaitsee paikassa, jossa on tarve vaikka kahdelle autolle ja haluavat matkustaa 2 kertaa vuodessa ulkomailla ja työpaikat epävarmat.Sitten ei taas kuulosta yhtään hullulta, jos pariskunnalla molemmilla vakituiset ja pysyvänoloiset työpaikat, joihin ainakin toisella on hyvät julkiset liikenneyhteydet, heillä ennestää omaisuutta eli vaikka 100000 omaa rahaa käytössä ja asunnon arvo siis jotain 250000, lapsia heillä yksi tai korkeintaan kaksi ja ei ole enempää toiveissa. Haluavat viettää aikaa kotona eivätkä matkustella.Niin ja bruttotuloilla ei noita lainoja makseta, sillä on paljon enemmän merkitystä, että paljonko on heidän nettotulonsa. Mikäli perheessä tienataan vaikka 4000 euroa ja 500 euroa kuussa, niin heille jää tosi paljon vähemmän käteen kuin että jos kaksi tienaisi 2250 euroa kuussa.

tätä ainaista lainasummien kauhistelua!!! Ette varmaankaan ole pk-seudulta!!??!!!Meillä bruttotulot tällä hetkellä ehkä n. 4500-5000 ja lainaa on jäljellä n. 230 000!!! Ja vastikekin on 400 eur." ET VOI VERRATAKAAN TOISIINSA EPÄONNISTUMISTA, JOKA JOHTUU YRITTÄMISESTÄ, KUIN EPÄONNISTUMISTA, JOKA JOHTUU YRITYKSEN PUUTTEESTA" .Eli jos saa unelmansa/mieleisen kodin, täytyy vähän uskaltaa satsata kuin kituuttaa koko elämä jossain loukossa.

Se kannattaa varmistaa, että ei ottaisi koko ostosummaa lainana, sillä jos hinnat laskee ja asunnon joutuisi myymään, pitää olla varma että saa lainat sillä katettua.24:lle sen verran, että jos taloutta yhtään ymmärtää, niin nyt ei ole paras hetki ostaa, ei ensiasuntoa eikä mitään muutakaan asuntoa. Ja miksi vuokrakaksio pitäisi olla sen kalliin omistusasunnon vastakohta? Jos taloudellisesti puhutaan, niin ei ole järkevää nyt ostaa, sen tietää, jos vaan yhtään taloudesta ymmärtää. Sen sijaan elämäntilanteita ja arvoja on monenmoisia ja niitä varmasti moni noudattaakin nyt. Eri asia on kuitenkin mikä on taloudellisesti järkevää ja pystyykö näitä asioita edes tavallinen kansalainen objektiivisesti tarkastelemaan. Itse olen hyvin varma siitä, että taloudellisesti meidän kannattaisi myydä nyt asuntomme ja muuttaa nyt vuokralle muutamaksi vuodeksi. Tätä emme nyt tee ihan vain lapsen elämän pysyvyyden takia.Mitenkäs ap tällä alkuperäisellä perheellä on tilanne, josta olet huolissasi? Heillä ilmeisesti siis omaa rahaa käytössä joku 100000? Entä onko monta lasta? Entä tarvitsevatko monta autoa töihin kulkemiseen? Onko molemmat vanhemmat töissä?

Autokin niillä on melko uusi, mutta vaan yksi kun toinen joutuu nytkin kävelemään töihin. ei ole lapsia, eivät ole lapsi-ihmisiä, ja sen takia onkin ihme ettei nykyinen asumismuoto heille yllättäen enää käy.Terveisin ap

hullulta nyt vaan tuntuu varsinkin ku he eivät edes osta asuntoa vaan myyvät nykyisensä ja rakennuttavat omakotitalon. Siitähän ei yhtään tiedä minkä arvoinen se lopulta on! Voi jäädä vaan velat käteen kun sitä josku myy. Sitä vaan tarkoitin.Terveisin Ap

Ei ole sun murhees toisten velat. Itselläni lainaa 130 000¿ ja kuukaudessa tuloni 1100 käteen että revi siitä. Tollaset 4500 tulot on aivan kamalat tavalliselle pulliaiselle.

Ei asuta Helsingissä, joten siihen verraten halvaksi tuli. Kerrostaloasunnosta saatiin vähän voittoa ja itse tehden hitaalla aikataululla säästettiin palkkakuluissa.Meidän talo on kuulemma turhan iso ja turhan kallis. No halvammallakin olisi päässyt, esim asumalla lopun ikäänsä siinä jo maksetussa kerrostalossa. Mutta meidän unelma oli omakotitalo, juuri sellainen kun tehtiin. Meillä ei ole haaveena matkustella, shoppailla, syödä ulkona, käydä baareissa, vaan kaunis ja tilava koti. Monelle muotitietoiselle meidän talo olisi juuri sellainen hirveä tavis-perinnetalo, jota ei ikinä ostaisi. Meille se on kuitenkin just hyvä. Eli kaikki on niin suhteellista ja henkilökohtaista. Mikä on elämässä tärkeintä, mihin haluaa panostaa, mistä on vastaavasti tinkimään?Terv 2 aikuista, ei lapsia, 175 neliötä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat