Seuraa 

Näin kevään tulessa taloyhtiöiden pihoillakin leikitään tietysti enemmän. Olenkin tässä miettinyt, että onko olemassa jotain lakia lekkipaikkojen turvallisuudesta, huoltamisesta, kunnostamisesta. Mikä on taloyhtiön rooli ja velvollisuus?Meidän taloyhtiössä on vain muutama lapsiperhe ja sen vuoksi pihakin on jäänny aika retuperälle. Nämä ovat 90- luvun taloja ja luulisin, että myös piha on aikalailla alkuperäisessä kunnossa. Kuulinkin, että naapurin lapsi oli viime vuonna pudonnut liukumäestä, jonka jälkeen sinne ylös oltiin laitettu yksi ylimääräinen puomi.Olen aivan varma, että 90- luvun leikkipaikkojen turvallisuus standardit eivät päde enää 2000- luvulla. Nythän on tullu uusiin puistoihin esim keinujen alle joustavaa materiialia oleva alunen putoamisen varalta ja liukumäet ylhäältä umpinaisia.Voiko taloyhtiötä velvoittaa tekemään tarvittavat muutostyöt? Vai onko homma näin ok, koska piha ei ole uusi. Kuka vastaa jos jotain sattuu?! Ja kuinka usein hiekkalaatikon hiekka tulisi vaihtaa, kuinka usein tarkistaa keinut ym?Ymmärrän toki, että jokainen vanhempi on vastuussa lapsestaan ja velvollinen katsomaan, että leikkipaikka on turvallinen. Mutta inhimillisiä erehdyksiä aina sattuu lasten touhutessa. Mitä jos jotain sattuu " leikkivälineessaä" , joka ei noudata 2000-luvun pihojen turvallisuutta!? Kuka korvaa?Jos jollakin on esim. jotkut www-sivut jossa olisi ihan oikeeta tietoa, miten näissä asioissa pitää toimia, niin olisin kiitollinen.

Kommentit (4)

Meillä taloyhtiössä sama tilanne. Talo rakennettu 80-luvun loppupuolella, jossain vaiheessa keinuja ja kiipeilytelineitä on uusittu, mutta nyt leikkipaikka on aika huonossa kunnossa, esim. liukumäestä irtosi tikkuja lasten sormiin. Nyt vuodenpäivät olemme puhuneet leikkipaikan uusimisesta. Syksyllä veimme jo kiipeilytelineen ja liukumäen kaatopaikalle. Ensi viikolla on yhtiökokous, jossa yhtenä päätettävänä asiana on " antaa hallitukselle valtuudet uusia leikkialue" . Arviomme leikkialueen uusimisen tulevan maksamaan 4000-6000¿Kannattaa ottaa yhteyttä hallituksen jäseniin tai isännöitsijään ja huomauttaa leikkipaikan turvallisuusriskistä. Riippuu taloyhtiöstä, mutta todennäköisesti hankinta on niin iso, että siitä pitää tehdä päätös yhtiökokouksessa. Kannattaa muistaa, että yhtiökokouksessa voidaan tehdä päätös asiasta vain, mikäli asia on esityslistalla.

http://www.kiinteistoklubi.com/piha.asp?dismode=article&artid=1271Ei vastaa ihan kaikkiin kysymyksiisi, mutta melkein. Meillä oli vastaava tilanne noin 4 vuotta sitten edellisessä asuinpaikassa ja silloin taloyhtiön kokouksessa otettiin asia esille (me muutama lapsiperhe). Kokouksessa päätettiin uusia kiipeilyteline, koska vanhempi 80-luvun lopulta ei enää vastannut uusia turvamääräyksiä ja oli muutenkin huonokuntoinen. Tästä, kuten kaikista muistakin päätöksistä, äänestettiin kokouksessa ja olisi tietenkin voinnnut käydä niinkin, ettei valtaosa olisi kannattanut uudne telineen hankkimista. Mutta taloyhtiö on vastuussa että ne leikkivälineet ova turvallisia, eli vaihtoehto oli poistaa tuo edellinen tai vaihtaa se uuteen, onneksi kaikki tajusivat kiipeilytelineen tärkeyden :) Kiipeilytelineen ja keinujen alle myös vaihdettiin ns turvahiekka, joka on pehmeämpää kuin tavallinen.Hiekat laatikoihin pitäisi vaihtaa joka vuosi, ellei ole kannella suojattu. Ainakin meidän silloisessa yhtiössä toimittiin näin. Kyllä sieltä silti aina kökköä tuli kaivettua kun taloyhtiössä pari mammaa piti kissoja vapaana ja sitä suojaa ei koskaan saatu hankittua... :(

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

seibe:

Lainaus:


Ensi viikolla on yhtiökokous, jossa yhtenä päätettävänä asiana on " antaa hallitukselle valtuudet uusia leikkialue" . Arviomme leikkialueen uusimisen tulevan maksamaan 4000-6000¿
Meidän taloyhtiömme uusi leikkialueen viime keväänä, ja kustannukset nousivat 11 000 euroon. Keinuteline vaihdettiin, vanha kiipeilyteline purettiin ja sen tilalle rakennettiin mäkiliukumäki, hiekkalaatikko kunnostettiin, vanha maa kaivettiin pois ja tilalle tuotiin turvahiekkaa (50cm syvyydeltä). Kustannukset voivat siis olla yllättävän suuret, vaikka tarvikkeet eivät hirveästi maksaisikaan...Ja joo, taloyhtiön hallitus on viime kädessä vastuussa, jos leikkipaikalla jotain ikävää sattuu. Hallituksen velvollisuutena on kunnostuttaa leikkipaikka tai vaihtoehtoisesti poistaa sieltä kaikki ne laitteet, jotka eivät vastaa nykyisiä turvamääräyksiä.Kun satuin eilen Suomen kiinteistölehdestä lukemaan aiheesta :)myyx3:

Lainaus:
Meidän taloyhtiössä on vain muutama lapsiperhe ja sen vuoksi pihakin on jäänny aika retuperälle. Nämä ovat 90- luvun taloja ja luulisin, että myös piha on aikalailla alkuperäisessä kunnossa. Kuulinkin, että naapurin lapsi oli viime vuonna pudonnut liukumäestä, jonka jälkeen sinne ylös oltiin laitettu yksi ylimääräinen puomi.


Ko. artikkelissa oli tästä " itsekorjaamisesta" hyvä huomio, eli tälläiset korjaukset kun lisätään vaikkapa puomi estämään lapsia putoamasta saattavat loppujen lopuksi jopa lisäta vaaranpaikkoja, koska niihin saattaa takertua vaatteista, ne saattavat tehdä leikkitelineeseen aukkoja, joihin lapsen käsi tai jalka jää helpommin kiinni jne. Eli korjaukset pitäisi tehdä aina ammattilaisella ja leikkitelineiden kunto tarkistuttaa aikaajoin.Artikkelissa oli myös linkki sivuille http://www.taloyhtio.net/asuminen/pihaopas/leikkivalineet/ jossa oli lisätietoa näistä asioista. Kuntoarvioita leikkipaikan turvallisuudesta tekee monet yhtiöt, ja sellainen kannattaa teetättää jos tuntuu, ettei omassa taloyhtiössä ole kaikki kohdallaan.Taloyhtiössä, jossa on vain vähän lapsiperheitä, voi osa asukkaista olla takajaloilla kun lasten leikkipaikkaan pitää satsata paljonkin rahaa kerralla (koska eivät itse sitä tarvitse) mutta kannattaa aina muistuttaa, että hyvinhoidettu ja turvallinen leikkipiha nostaa kohteen arvoa ja lapsiperheiden arvostusta siinä vaiheessa kun omaa osaketta on myymässä :)Talkoilla voi pienentää kuluja, mutta ihan kaikkea ei kannata talkoolla tehdä vaan antaa ammattilaisen hoitaa esim telineiden pystytys tai ainakin se tulee tehdä heidän valvonnassaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat