Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Sain viran joka alkaa elokuun alusta mutta jään äitiyslomalle jo ennen sitä. Haenko virkavapautta koko kalenterivuodeksi 31.7.2008 asti (ja ehkä sitten uudestaan hoitovapaan ajaksi), vai kevätlukukauden loppuun -08 asti ja " palaan töihin" kesälomaksi, nostan palkkaa ja jään taas hoitovapaalle syksyltä? Moraalinen dilemma.

Kommentit (19)

Ei se kaupunki sitä sijaiselle maksa kuitenkaan vaan rikastuttaa vaan omaa kassaansa.Terv vasta opeksi (työn ohella) opiskeleva 4 lapsen äiti, joka itse jää kesäksi palkattomalle, vaikka tekee avointa virkaa.

Ei ole viranhaltijasta kiinni, maksaako kunta palkkaa sijaiselle.Ne voi pitää rahan itelläänkin.Lisäksi kunta voi maksaa sijaiselle palkan riippumatta, mitä viranhaltija tekee.Sijainen saa lomapäivärahan, se on ihan hyvä korvaus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikkihan niin tekee ja se sijainen ei kuitenkaan saisi niitä rahoja. Ja sitä paitsi meidän koulussa on äitiyslomalaisen PAKKO tulla kesäksi takaisin palkkalistoille, sillä vuosilomaa saa pitää vain opetuksettomana aikana eikä esim. äitiysloman perään.

Siinä tapauksessa sijaisesi saa normaalin lomakorvauksen, mutta ei palkkaa kesän ajalta. Tosin kunnat eivät yleisesti palkkaa sijaisia kesän ajaksi joka tapauksessa vaan ainoastaan koulujen toiminta-ajaksi.

Musta on aika jännää jos nostat useammalta kesältä palkkaa ja sitten kun on töihin paluun aika menetkin johonkin toiseen kouluun tai vaihdat alaa.

Mutta mikään kunta ei maksa samasta työstä kahdelle palkkaa (paitsi lakisääteisten esim. sairauslomien ajalta ja palkallisen äitiysloman ajalta) eli siinä mielessä on todellakin kiinni siitä mitä viranhaltija tekee, ottaako palkan kesältä vai ei. Totesin tuossa vain, että Tampere ei <u>yleensä</u> tee niin, että vie sijaiselta kesän palkan, jos viranhaltija on hoitovapaalla, aika monta vuotta olen ko. palkkoja seurannut. Eli jos kympille on käynyt näin, niin oletan hyvin vahvasti, että viranhaltija on palannut kesäksi töihin.Vierailija:

Lainaus:


Sijainen saa lomapäivärahan, se on ihan hyvä korvaus.
Tämä on tosi juttu, se muuten on lomakorvaus nimeltään, siinä mielessä ei ole suurta merkitystä sillä, ottaako viranhaltija kesän palkan vai ei. Jos sijainen kuitenkin on ollut töissä elokuusta kevätjuhlaan asti, lomakorvaus ei kata palkkaa 31.7. asti. Lisäksi jos sijainen saa toisen sijaisuuden tai vakiviran 1.8. ja työt ovat katkenneet kevätjuhlaan, monet etuudet katkeavat, kun eivät katkeaisi jos työ jatkuisi 31.7. asti. Tampereella esim. sairauskassaetuudet, työsuhdematkalippu ym. voi menettää katkon vuoksi.Tämä on hyvin moraalinen kysymys ja niin kauan kuin siihen on mahdollisuus, niin lähes kaikki viranhaltijan katsovat omaan napaansa. Eipä silti - niin minäkin varmasti tekisin. Ja suurin osa tekee sen siksi, koska heillekin on tehty sijaisena niin.t. palkanlaskija


Tietenkin palaat töihin kesäksi. Niin kauan kuin tuolla ääliömäiselle systeemille ei saada tehtyä mitään, on opettajan tietenkin otettava se kesäloman palkka. Mietihän nyt ap, mitä etuja sulla opettajana on... Ei mitään. Tämä on niitä harvoja, joten olet todella typerä, jos annat sen rahan kaupungille.

mikälia) viranhaltija ei ole palannut työhön kesäksi

b) mikäli sijainen on ollut niin kauan työssä että lomaa on kertynyt (jos alkaa vaikka huhtikuussa niin eipä sitä " lomaa" kerry montaa päivää, jos taas elokuussa niin varmasti saisi kesän palkan)

c) rehtori on tehnyt sijaispäätöksen kesän päälle eikä kevätjuhlaan astiSuurin osa viranhaltijoista todellakin ottaa itselleen sen kesän palkan eikä ajattele sijaista, vaikka siis itse olisi koko lukuvuoden pois ja vielä jatkaisi seuraavana vuonna virkavapautta. Mutu-tuntumalla prosentti on noin 95% joka tekee näin. Ne muutama harva joka ajattelee sijaista edes osittain on niitä, jotka saa palkanlaskija tipahtamaan penkiltä (oletko sinä nyt ihan varma? -tyyliin).t. palkanlaskija

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat