Seuraa 

Mulla on jotenkin sellanen tunne että tää ei lähe itekseen käyntiin. Ei ole supistuksia, ei mitään tuntemuksia että olis edes lähellä synnytys.Haluisin tehdä vähän tilastoa siitä että koska teillä on alkanu paikat kypsymään ja synnytys käynnistynyt ja onko ollu paljon supistuksia ennen synnytystä? kipeitä vai kivuttomia supistuksia?Kiitos jos jaksatte vastailla...Itellä tilanne sellanen että viime tarkastuksessa paikat pehmenny ja sormen kärjelle auki raskaus viikot oli silloin 35+2. Onko tässä mitään toivoa synnyttää rv 37-38?-pocahontas- rv 35+4

Kommentit (13)

Taisi olla sentti auki rv35, mutta kaulaa vielä hyvin jäljellä. Rv36+0 tuli vähän veristä limatulppaa, ja samoin rv37+0. Supistuksia ei ollut juurikaan ollut. Esikoinen oli lähtenyt syntymään petipuuhien jälkeen, joten päätin, että pojat sais jo syntyä. Eli petipuuhat toimi taas kuin taika, ja pojat syntyi rv37+2. Vesien menolla alkoi.

lääkärin tarkastuksessa paikat vielä kiinni ja kaulaa hyvin jäljellä.

Sitten yllättäen rv 36+3 irtosi limatulppa pikku hiljaa päivän mittaan ja seuraavana yönä meni lapsivedet -> ambulanssilla sairaalaan.

Supistukset alkoivat sairaalassa aamuyöllä, pari tuntia vesien menon jälkeen.

Pikku prinsessamme syntyivät päivällä, puolen päivän jälkeen ja rv tuolloin siis 36+4 =)White + pikku prinsessat 4kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

rv 36+5 käynnistettiin raskaushepatoosin takia. Siihen mennessä oli paikat pehmennyt ja kaulakin kadonnut melkein kokonaan mutta silti jouduttiin kalvojen puhkasun lisäksi hakeen vauhtia oksitosiinitipoilla. Kivuliaita supistuksiakin oli tullut jo monta viikkoa ja A oli tooodella alhaalla.Elise

Mulla supisteli rv 12 alkaen, mutta paikat pysyivät kiinni pitkään. Kohdunkaula lyheni, mutta mitään ihmeellistä ei silti olut odotettavissa. Raskausmyrkytys alkoi ihan äkisti rv 35+5 ja kun toksemia vaan eteni, käynnistettiin synnytys rv 36+4. Yllätys yllätys, vaikka kivuliaita supistuksia kesti 2 vuorokautta ja avauduinkin lähes täysin, ei synnytys edennyt silti. Syykin havaittiin eli perätilainen B-vauva tunki jalkansa raivotarjotaisen A:n pään eteen (vai yrittikö ängetä yhtä aikaa ulos). Vasta kiireellinen sectio saattoi pojat maailmaan rv 36+6.Muistan kyllä ton tuskan, että ne ei synny kyllä ikinä. Kaikki kuitenkin lohdutti, että mitä vaan voi tapahtua yks kaks odottamatta. Ja aina helpomaa se on isompien vauvojen kanssa.Voimia loppuodotukseen!Maqika ja pojat, 2 vkon päästä 1 vee

Mulla ei tapahtunut missään vaiheessa minkäänlaista kypsymistä. Kun viikolla 37 alettiin synnytystä käynnistellä, ei kanava ollut vielä lyhentynyt yhtään, kohdunsuun aukeamisesta nyt puhumattakaan. Sytoteceilla meni pari päivää että päästiin kalvoja puhkaisemaan, ja sen jälkeen haettiin lisäapua vielä oksitosiinista.Ei varmaan lohduta, mutta näinkin voi käydä. ;)Ja toisaalta, kannattaa olla tyytyväinen siitä, että lapset pysyvät kyydissä mahdollisimman pitkään!

Niin, minulla ensimmäinen kaksossynnytys käynnistyi spontaanisti rv35+5 ensin kivuttomilla säännöllisillä supistuksilla ja pian sitten voimakkaampi supistus aikaansai sen että lapsivettä alkoi tulla. Reilu pari tuntia myöhemmin vauvat olivat maailmassa :)(oli toinen synnytys). Ennakoivia kivuttomia supistuksia oli ollut jo aiemminkin erityisesti iltaisin, mutta nämä sitten eivät loppuneet...Toinen kaksossynnytys käynnistettiin 37+6 vaikka minulla olikin supistellut paljon n. rv 22 alkaen. Ennen käynnistystä minulla alkoi olla jo vähän kovempia supistuksia ja limatulppaakin alkoi tulla, eli varmaan olisi synnytys jo muutenkin muutaman päivän sisään käynnistynyt. Kohdunsuu oli käynnistettäessä auki jo 5 senttiä, oli ollut jo ainakin viikon.Voimia loppurutistukseen!

supistuksia ei ollut lainkaan. Kohdunsuu kyllä oli auki jo rv. 30+ (senttejä en muista) ja käynnistettäessä jo 4 cm auki...Käynnistettiin yhdeksältä aamulla ja kahteen mennessä molemmat olleet jo pesulla ja äidin rinnoilla. Ekan kanssa oli hirveää, toinen tuli " itsestään" (kätilön mukaan " hieno" ja " helppo" kaksossynnytys).Esikoinen syntyi rv. 39+3, kohdunsuu ollut auki jo rv. 32+ alkaen (synnytykseen mennessä myös 4 cm auki ja kätilö ihmetteli miten olen niin pitkään kotona pärjännyt).Oma " kutina" on, että esikoisen kanssa aika samoihin olisi mennyt kaksoset ja samoin elkein (eli supistuksilla aamuyöllä).

Mitään ennakkosupistuksia ei tullut tai ainakaan kivuliaita. Kohdunkaula alkoi lyhenemään jo rv 27 ja osastollakin olin makoilemassa rv 31.

Rv 37+3 lorahti A:n lapsivedet ja parin tunnin kuluttua alkoi supistukset. Oksitosiini tippa annettiin vauhdittamaan avautumista.

A-tyttö syntyi 10 tuntia lapsivesien menon jälkeen ja B-poika 12 min myöhemmin.Tsemppiä synnytykseen!hopsi ja touhukaksikko 2v3kk

Voin tosi hyvin koko raskausajan eikä ollut supistuksiakaan. Rv 38+2 alettiin käynnistämään. Sain suun kautta otettavia tabletteja,koska kohdunsuu vain todella tiukasti auki yhdelle sormelle,eli ei millään lailla valmis. Sain ensimmäisenä päivänä 2 tablettia ja seuraavana aamuna yhden,ja silloin vasta alkoi tapahtua. Tytöt syntyivät 38+3 klo:15:44 ja 15:59.

Mulla meni raskaus 39+6, eli päivää ennen laskettua aikaa alkoi A:n vesi lirahdella. Voin niin hyvin ettei käynnistystä luvattu aiemmin kuin tuona laskettuna aikana.

Yritinkin mahdollisimman pitkälle pinnistellä vauvojen parhaaksi, mutta viikkoa ennen ajattelin että nyt ei voi enää olla niin paljon merkitystä alkaako synnytys heti vai kohta. Joten googletettiin netistä synnytyksessä käytettäviä akupisteiden painalluksia, mieheni paineli (itsekin voi) niitä mitkä edistävät synnytyksen alkamista ja kas ihmettä, seuraavana päivänä irtosi limatulppa. Jatkoimme painelua parin illan päästä ja kohtapa oltiinkin jo synnyttämässä.

Supistuksia en tuntenut koko raskauden aikana, enkä edes ekan lapsiveden mentyäkään, kun kohtu oli niin suuri. Niitä oli ilmeisesti ollut jo yöllä, aamulla vedet meni ja vasta kahdelta iltapäivällä kivut olivat jo kovat.

Painallukset siis toimii, mutta jos vain mitenkään kestää oloaan mahdollisimman pitkälle niin vauvoilla on varmasti parempi alku ja vähemmän vaivoja ja riskejä synnyttyään.

Tsemppiä ja jaksamista, nyt tuntuu että aika matelee mutta pian muistelee niitä viimeisiäkin viikkoja kuin parhaita aikoja ikinä..!

käynnistettiin tipalla reilun vuorokauden kuluttua, kun ei alkanut supistella muuten.Yksösraskaus lähti aikanaan spontaanisti käyntiin rv 41+5, sitä ennen ei juuri mitään.

Niin kaula kadonnut ja 3 cm auki,silloin piti olla päivistä kiinni millon syntyvät. Ei ollut kipeitä supistuksia, kivuttomia kylläkin, joiden avulla paikat aukesivatkin. 36 viikolla aloin vuotamaan myös limatulppaa, mikä kuitenkaan ei ollut mitään veristä ja sitä tuli tosiaan ihan monta päivää. 39+4 käynnistivät sitten kalvojen puhkaisulla, silloin tunsin ekat kipeät supistukset.Että sellasta, ei tainnut olla kauheen rohkaisevaa:) Mutta toisaalta, mitä pidemmälle raskaus menee sen parempihan se vaan on vauvoille, vaikka tiedän kuin hermoja kiristävää aikaa tuo nyt elämäsi aika on:)Tsemppiä!!!Martina, kaksoset 2v10kk ja yksönen 33+6...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat