Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Katson aina säälien näitä lapsia, jotka tuossa torpassa joutuvat elämään. Siis puinen pieni sottainen tönö. Piha täynnä autonromuja... Ikkunoissa ei verhoja, ikkunat likaiset ja aamusta yöhön asti näkyy et tv on päällä. Tönö on tosi pieni, käsittää vain pienen keittökomeron, olkkarin ja 1 huoneen.Säälittää niin nämä lapset kun isä ajelee kännissä ja heiluu humalassa kotona ja äiti vetää pulkassa rööki huulessa. Mietin usein näitä pieniä, minkälaiset valmiudet he saavat tuolta elämäänsä :`(Ja en todellakaan kyylää, en vain voi välttyä näkemästä kun satun asumaan lähellä.

Sivut

Kommentit (74)

Voi voi... Isi oli alkoholisti ja äiti tupakoitsija. Isi ajoi humalassa, itse olisin voinut vaikka soittaa poliisille, jos olisin ymmärtänyt. Isiä siedän tänäkin päivänä juuri ja juuri. Äitiäni rakastan vaikka kuinka on polttanut ja polttaa edelleen. Äiti sai meidän perheen kolme lasta kaikesta huolimatta kasvatettua vastuuntuntoisiksi aikuisiksi. Kukaan meistä ei polta ja eikä ole alkoholistiksi ryhtynyt vaikka elämän kurjaa puolta on lapsena nähnyt liikaakin. Omille lapsille ei samaa tahdo, mutta mikään absolutisti en ole ja lapset saa nähdä mielestäni aikuisen humalassa, kunhan aikuinen " osaa" käyttäytyä myös alkoholinvaikutuksen alaisena ihmisiksi.

mutta tuskin enää aikuisena. Eihän se heidän vika ole ja luulenpa heidän olleen vain tyytyväisiä kun joku puuttui tilanteeseen

ja sinä josta kasvoi täysipäinen juoppojen keskellä, niin tuskinpa sellaista elämää olisit toivonut jos paremmasta olisit tiennyt?-kasvatusalan ammattilainen-

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itse olisi halunnut ihan mitä tahansa, mutta en vanhempien avioeroa. Se oli pahempaa kun mikään juominen, polttaminen, riiteleminen tai oikeastaan mikään.

Meillä isä saattoi olla hyvinkin perseet mutta äiti, vaikka pikkuhiprakassa saatoi ollakin, pystyi hyvin meikäläisen hoitamaan siinä määrin kuin tarvittiin. Ja elinikäiset traumat olisi saanut jos tuosta tilanteesta olisi huostaan ruvettu ottamaan.

traumat jäi siitä kaikesta, totta.. mutta, jos isästä eroon olisin halunnutkin niin äitiä en olisi halunnut jättää.. jos huostaanotto olisi tullut voi olla elämä olis nyt aivan toisin ja vois olla pahemmin. Mutta en siis todellakaan toivo, että kukaan lapsi joutuu turvattomuutta kokemaan. Sen voi sanoa omasta kokemuksesta. Mutta ei se pelkkä alkoholi ole, joka turvattomuutta aiheuttaa tässä maailmassa..

niin suosittelen tekemään samoin.

Pahoillani olen, jos täällä on sellaisia ihmisiä olemassa mutta minä en antaisi lasten kärsiä jos niin tekevät.

Mites nää ruotsiin lähetetyt sotalapset? Lasten parasta yritettiin ajatella, mutta eikö nyt jo ole tullut selväksi, että omat vanhemmat on lapsen paras, vaikka olot olisivat pahat.

istuis edelleen elinkautista.

Tuskin on kuitenkaan kovin yleistä tuomita ketään oikeudessa siitä, että on ollut humalassa lasten läsnäollessa. Vai mitä?

Säikähtäisivät ees että päissään ei tarvi ajella mm omassa pihassa/ kadulla, jossa muitakin lapsia. Kävis kattoon asuinolosuhteet, jotka ei häävit oo (tiedän) :( Tekisivät ammattilaisina omat johtopäätöksensä asioista!ap

turvallinen huoltaja ja valvoja, se on aivan varma juttu. Käyttäkää nyt järkeä. kyllä lapsi ihan vamasti mielummin nukkuu yönsä siellä missä tuntee olonsa turvalliseksi ja sitä lapsi ei tunne humalaisen vanhemman seurassa-kasvatusalan ammattilainen-

Sen takiako että äiti tupakoi?

Vai sen että isä juo?

Vai sen että asunto on pieni?

Vai sen että ikkunat verhottomat ja likaiset?

Vai sen että telkkari liikaa auki?

Vai sen että autonromuja pihalla?

Samalla peiliin vilkaisu vois olla paikallaan. Teenkö itse kaiken kasvatustyön niin, ettei lapset tunne itseään turvattomaksi missään tilanteessa?

Onhan se ikävää, mutta kuinkahan moni perheen isä tai/ja äiti ryypiskelee kotona lasten aikana. Ja jotkut ihan jatkuvastikin. Itsekin tunnen monta tapausta. Eikä sisällä tupakointikaan ole laitonta, valitettavasti.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat