Vierailija

Kommentit (30)

tai roskat ulos/koiran kusetus. Ehkä noin 10-15 min ok.Riippuen vähän lapsistakin. JOs tietäisin, että tappelevat koko ajan ja 4v itkee kuin hyeena tullessani takaisin, nappaisin hänet mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omia poikiani en jättäisi viideksikään minuutiksi, ovat sen verran " kekseliäitä" . Jotkut rauhalliset ja kiltit (yleensä tytöt) voisin kuvitella jättäväni pitemmäksikin aikaa.

Vierailija:

Lainaus:


Sanokaa ties miksikä heitteillejättäjäksi, mutta järjenkäyttö on sallittua kuomat. Kouluun kun lapsi menee moni on itsekseen iltapäivällä monta tuntia.

Naapurissakin eka-kolmas- ja viidesluokkalaiset keskenään 3 h iltapäivällä.
Kuka tässä on heitteillejätöstä puhunut?Jätin koiranulkoilutuksen ajaksi katsomaan lastenohjelmia. Sen pidempään en uskaltaisi enkä mitään kauemmas tehtävää reissua uskaltais tehdä (koiran käytän pikkulenkillä melkein näköetäisyydellä talosta koko ajan...)

Riippuu täysin lapsesta. Jos 7-vee täys apina eikä osaa yhtään arvioida käytöstään saati vahtia nuorempaa ei voi jättää pitkäks aikaa, MUTTA

meillä nyt 8 vee poika ja ollut monesti kotosalla 6vee tai neljä vee pikkuveljensä kanssa. Ei kahdestaan. Kaikkia kolmea en jättäisi.Pystyn käymään kaupassa 1-2 tuntia ihan kepeesti. Puhelin jää kotiin että voi soittaa, jos asiaa tai ongelmia.Meillä siis erittäin järkevä, harkitseva ja ajatteleva isoveli.

Osaa valita sellaisia rauhallisia leikkejä yms.On kyllä koulutettu ja aina lähtiessä kertaan mitä tehdään ja mitä ei. Ja milloin soitetaan äidille, jos jotain tulee.Sanokaa ties miksikä heitteillejättäjäksi, mutta järjenkäyttö on sallittua kuomat. Kouluun kun lapsi menee moni on itsekseen iltapäivällä monta tuntia.

Naapurissakin eka-kolmas- ja viidesluokkalaiset keskenään 3 h iltapäivällä.

ja jos lapsilla puhelin ja osaavat sitä käyttää, niin ehkä pidemmäksikin aikaa. omiin lapsiini luotan aika täydellisesti. molemmat kilttejä ja isompi vielä oikea arkuuden perikuva. eivät vaan ikinä suostuisi yksin kotiin jäämään.

Voivat olla " kaksin" parikin tuntia jos ovat esim. ulkona leikkimässä (omalla tai naapurin pihalla). Jos taas kyse siitä että ole niin kaukana etten ole paikalla kun tulee pissahätä tai joku muu hätä, niin luulen että 30min on maksimi. Voin kuvitella että käyn äkkiä kaupassa hakemassa maitoa, mutta esikoisella on oma puhelin jolla voi soittaa jos jotain tapahtuu.

Esikoinen voi sitten ollakin yksin jo puolipäivää.

vanhempien ollessa ulkohommissa ja uskallan jättää heidät hetkeksi aikaa käydessäni esim kaupassa kivenheiton päässä mutta tiedän myös 7-vuotiaan jota ei voisi kuvitellakaan jättää kotiin hetkeksikään edes yksin saati jonkun vahdiksi. Niin yksilöllistä on!

Vierailija:

Lainaus:

Kuitenkin jo ekaluokkalainen joutuu väkisin olemaan ainakin aamut yksin kotona, meillä loppuvuodesta syntynyt esikoinen oli siis 6,5v kouluun mennessään.
tai kuten moni mun kaveri tekee: äiti äitiyslomalle/virkavapaalle/opiskeluvapaalle, kun esikoinen menee kouluun.Tunnen tosi monta perhettä, joissa nimenomaan halutaan välttää se, että ekaluokkalainen joutuisi olemaan yksin aamut tai illat.Aina se ei tietenkään ole mahdollista, tiedän senkin.ainakin ekaluokkalaisille, jos ei riitä paikkoja 7 v lapselle, tehkää asiasta iso numero.Minusta 7v joutuu stressaavaan tilanteeseen, jos on vastuussa 4v lapsesta (ihan muutamaa minuuttia pidempään). Jos jotain sattuu, siis ihan tavallista vahinkoa mitä nelivuotiaat voivat saada aikaan, lapsi voi kärsiä syyllisyydestä vielä pitkään. Ihan vanhemman lapsen hyvinvoinnin takia en jättäisi.

He ovat aina olleet tosi nätisti ja voisin hyvinkin jättää heidät pidemmäksi aikaa. Vähän tietty aina arveluttaa, mutta pojat selvästi skarppaavat, että osaavat olla nätisti.Esikoiseen luotan täysin. Neljävuotiaaseen en iän puolesta luota, mutta hän on kyllä rauhallinen luonne.

Tuttavaperheen samanikäinen 7v ei uskalla olla lainkaan yksin kotona, aamut ja illat on naapurin luona, siis ennen ja jälkeen koulupäivän. Eiköhän vanhemmat (toivottavasti) tunne omat lapsensa parhaiten, ainakin paremmin kuin tän palstan muut mammat. Täällä tuntuu olevan heitteillejättöä lähes kaikki :) Kuitenkin jo ekaluokkalainen joutuu väkisin olemaan ainakin aamut yksin kotona, meillä loppuvuodesta syntynyt esikoinen oli siis 6,5v kouluun mennessään.

ei niistä ip-paikoista oikein voi tehdä numeroa. Täällä meidän alueella koulun ja kirkon ip-hoitoon on niin paljon menijöitä, että vain erityislapset pääsevät. Muut joutuvat leikkipuistoon, jossa ei ole varsinaista valvontaa.

Itse olen jättänyt 7v ja 3v kun olen hakenut miestäni junalta, aikaa on siihen mennyt max 30 min. Kovin mielelläni en jätä lapsia vielä keskenään noin pitkäksi aikaa, mutta joskus on ollut vain sellainen tilanne.7 vuotias voi tietenkin ollan yksin kotona max 2 tuntia, jos ei halua lähteä mukaan. Mutta täytyy olla tosiaan se puhelin, että saa tarvittaessa yhteyden.Ja TIETENKIN kaikki riippuu siitä, millainen lapsi on, voiko häneen luottaa ja uskaltaako hän ylipäätään jäädä kotiin. Jos lapsi ei halua jäädä, silloin en jättäisi yksin, saati vahtimaan nuorempaansa.

4-vuotiaan jättäisin vain hetkeksi vahtimatta. Siis lapsesta riippuen tietysti. Ja ulko-oven varalta auki, jos lapsi ei sitä itse osaa avata.

Missään tapauksessa ei kolme ja neljä vuotiaat voi olla tuollaisia aikoja yksin! Hupsuko olet?

12veeni on iltapäivän koulusta tultua yksin ja minusta siinä ihan riittävästi!

Huitelee kyllä kavereiden kanssa ulkona mutta jos neljä tuntia yhteen putkeen alan jo soitella. Johan siinä ajassa on tultava välillä syömäänkin.

Älä vaan jätä heitä yksin!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat