Seuraa 

Onko kenelläkään kokemuksia lapsen yöllisistä kauhukohtauksista/raivokohtauksista. Meillä 1v 10kk vanha tyttö saa käsittämättömiä raivokohtauksia yleensä n. 12-01 aikaan yöllä. Useasti lapsen vaippa on ihan kuiva, mutta sitten pissa tulee raivokohtauksen lomassa. Alkuun itku loppui, kun pissa tuli, mutta nykyään se saattaa kestää puoli tuntia pissaamisen jälkeenkin.

Lapsi on raivarin saadessaan täysin omassa tilassa, ei reagoi puheeseen, halaamisesta raivostuu enemmän. Jos raivari kestää pitkään saattaa uudelleen nukahtaminen viedä 1,5 tuntiakin.

Koska me molemmat mieheni kanssa käymme töissä ja itse joudun heräämään aina kuudelta, ovat nämä yöhuudot todella raskaita.

Millä näitä raivareita saisi hoidettua? vai saako niitä ollenkaan?Jostain (nettisivulta) myös luin, että jos lapsella on tuijotuskohtauksia päivällä kyseessä voi olla myös epilepsia!!! Tyttäremme jää toisinaan varsinkin syödessään tuijottamaan jonnekin kaukaisuuteen.Jos jollakin on tietoa asiasta, niin auttakaa pliis!!!!

Kommentit (2)

ikäisenä. Ei lähellekään joka yö, mutta oli niitä useita puolen vuoden sisällä. Lapsi ei herännyt kunnolla eikä oikein mikään kelvannut. Isä kaikkein vähiten, äiti piti olla siinä aina auttamassa. Parhaimmaksi keinoksi huomasin, että kun saan lapsen heräämään kunnolla, niin sitten hän myös nukahti rauhallisena. Otin lapsen syliin heti kun se onnistui ja kävelin ikkunan luokse, katselimme ikkunasta kuuta tai pimeyttä tai ihan mitä sieltä näkyi. Puhuin lapselle rauhallisella äänellä, että on vielä yö ja että pitäisi nukkua. Jossain vaiheessa lapsi alkoi rauhoittua sen verran, että pystyimme jatkamaan nukkumista. Rankkaa se oli, varsinkin silloin, kun isä ei kelvannut lohduttamaan isompaa ja vauva olisi halunnut saman aikaisesti syödä maitoa. Meillä ne kohtaukset loppuivat yhtä nopeasti kuin alkoivatkin.Meillä en huomannut mitään päivällä tuijottamaan jäämisiä. Kysy neuvolasta neuvoa, jos sinusta tuntuu, että lapsi on omissa oloissaan päiväsaikaan.


Luin joskus, että lapsen herättämistä kauhukohtauksen aikana ei suositella, vaan olisi parempi saada rauhottumaan unessa. Näin uudelleen rauhottuminen ja unien jatkaminen tulee helpommaksi. Muistaakseni artikkelissa (taisi olla joku Perhe-lehden numero) oli maininta myös siitä, että kannattaisi pitää vaan sylissä lujasti, vaikka lapsi pyristelisi vastaan. Ymmärsin sen niin, että se olisi vastustelusta huolimatta lapselle turvallisen tuntuinen paikka.Meidän esikoisella oli jokunen kohtaus muistaakseni 2-vuotiaana, mutta loppuivat nopeasti.T: Yniäinen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat