Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

eli siinähän se kysymys jo tulikin....

Moni varmaan ajattelee, että olisit tyytyväinen... Mutta olen vähän ihmeissäni. Kun meidän 7vko:a vanha neitokainen nukkuu öisin jopa 10h putkeen, ilman syömisiä... eli onkohan se ihan normaalia, vai onko vauva liian uninen?

Päivisin on jotain 7h suunnilleen valveilla. Välillä yhteen menoon, välillä pätkissä? Eli mites teillä muilla?myrtti-

Kommentit (13)

pulloruokinnalla vai rintamaidolla? Itse imetän ja ensin nukkuu noin 4 tuntia, sen jälkeeen 3 sen jälkeen 2... eli mietin onko yhteyttä siihen kuinka paljon saa ravintoa ja mistä?

kirjoitin aiemmin että maksimissaan 6h putkeen. Se tarkoitti tosiaan ns. ideaaliyötä... Yleensä herää ensin 4 tunnin päästä omasta sängystä, sitten nukkuu vieressä muutaman tunnin pätkiä aamuun asti. Välillä örisee tunnin välein, välillä menee kahdella syötöllä ja kymmenellä tutin laitolla suuhun. Eli risasta on, mutta se ei vielä häiritse kun on vasta 1,5 kk tää vauva. Edellinen vauvani nukkui ekan kerran läpi yön n. 2-vuotiaana ja esikoinen 2-kuisena. Joten aika erilaisia kaikki kolme vauvaani.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


meidän 2kk ikänen poika nukkuu joskus (harvoin) 4h putkeen ekan yöpätkän, sitten n.1½-2h välein ja saa aina tissiä. Tutti ei kelpaa yöllä eikä päivälläkään. Päivisin unet on n. ½-1h mittaisia ja vähän aikaa hereillä kun taas ottaa pikku tirsat. Ei suostu nukkumaan sen enempää sisällä kuin ulkonakaan.

Ensimmäisen lapsen kohdalla oli jonkunlainen selkeä rytmi, nyt en oo saanu sellasta, mutta odotellaan pojun kasvua, jospa sitten.Toivossa on hyvä elää :)

Poika nukkuu yleensä klo 20-06 välisen ajan. Viime yönä kerran laitoin tuttia suuhun ja toissa yönä heräili useemmin kun on nenu tukossa :/ Mutta noin kymmenen tuntia nukkuu yleensä.Päivällä nukkuu pienissä pätkissä. Yhdet pitemmät unet ottaa iltapäivästä (13-15.30 suunnilleen).Mulle passaa tää rytmi oikein hyvin ;)A ja Hannes 19.1

Esikoisenikin nukkui 2-kuisesta alkaen täysiä öitä, just jotain 10h putkeen ja kasvoi ja kehittyi hienosti. Tämä uusi vauva on 6 viikkoa ja nukkuu maksimissaan 6h kerrallaan syömättä.

Eli n. 22.00-03.00 (tai 4.00) putkeen, sen jälkeen parin tunnin välein kätisee ja saa tissiä. N. 8.00 herää pariksi tunniksi, sitten pitkiäkin päiväunia, ilta hereillä ja kymmenen maissa nukkumaan.On varmaan ihan normaalia toi lapsesi kova unentarve. Mulla yhen kaverin vauva nukkui vielä vuodenkin ikäisenä n.20h vuorokaudesta. Liikkumisen kehittymiseen se vaan vaikutti, ei ollut paljon hereillä niin ei oppinut kovin aikaisin noita taitoja. Nyt 1,5 vuotias täysin normaali veitikka, oppi liikkumisen sitten yhdessä humauksessa.Eikös se ole pankkiin rahan laittamista kun vauva nukkuu?! :)//Aliina ja Matilda, 9vk (20.1.)

Meillä nukutaan yleensä jostain klon 21-05 eli 8h mut viime yönä tuli ennätys klo 21-06,30. Isompi lapseni oli myös pitkien unien nukkuja 2kk lähtien; yöllä klo 21-09 ja sit päiväunet klo 12-18 ja muut ajat valveilla.birgit ja Jenna 2kk3vko

Vaan vastauksista.. Hyvä, että muillakin niin paljon nukkuvia vauvoja, ettei tarvii huolestua :)

Hyvähän se on että vauva nukkuu noin paljon, jotenki vaan tuntuu, että voiko olla ees totta... :)Meillä ainakin on vauva ihan täysin korvike linjalla. Luulisin, että sillä on ainakin osittain tekemistä pitkien yöunien kanssa. Saa mahan varmasti täyteen aina ennen nukkumaan menoa, siitä imettämisestä kun ei ikinä voi tietää paljonko sieltä tulee, siks saattaa vauvat tankatakin sit useammin...mutta tosiaan näin meillä :)

myrtti-

Yöt ovat jo pitkän aikaa olleet meillä yhtä nukkumista =)

Iltapesut ja yökkärien vaihto aloitetaan joka ilta siinä 21 maissa. Niiden päälle syödään ja syömisen aikana tytsi yleensä vimeistään loppuvaiheessa nukahtaa. Sänkyyn kannetaan n. 21:30-22.

Kun me mennään nukkumaan yleensä vähän myöhemmin, saattaa olla, että tytsi on silmät selällään sängyssä ja katselee unipupujaan, mutta ei huuda eikä muutenkaan ole tulossa pois sängystä vaan nukahtaa itsekseen kyllä. Olenkin jo monena iltana nukahtanut ennen tytsiä :)Aamulla heräämme siinä 6-8 välissä, riippuen aamusta ja nukkumaan menoajasta. Juon aamulla kaikessa rauhassa kahvit ja luen lehden kun tytsi vielä vetelee sikeitä. Sitten kun sängystä alkaa kuulua ähinää ja kismittelyn ääniä niin meen katsomaan joko oltaisiin valmiita nousemaan.

ja huono nukkuja. Vasta parina yönä tapahtunut se ihme, että nukkuu peräti kolme tuntia putkeen!! Nukahtaa " yöunille" jotain klo 22-23, nukkuu kolme tuntia (maksimissaan), herää syömään (tämä ruokailu/vaipanvaihto kestää aina puolisen tuntia), sitten nukkuu taas kolmisen tuntia, syö ja nukkuu vielä 1-3 tuntia. Kaksi tai kolme tällaista pidempää pätkää mahtuu siis yleensä yöhön, JOS hyvin menee. Aiemmin yöt olivat sitä, että herää syömään 1/2-2 tunnin välein. Aika pian syntymän jälkeen kyllä vauva alkoi erottamaan yön päivästä, sillä yöt tosiaan nukkui, välillä vaan söi, mutta siis silmät kiinni oli aamuun asti ;) Päivällä taas ei nukahda välttämättä syödessä tai heti syönnin jälkeen.Päiväsaikaan nukahtelee sellaisia pieniä torkkuja ja ehkä kerran kaksi tuntia yhteen menoon. Aamusta enemmän, illat sitten valvoo. Hereillä on kyllä tuntikausia yhteen menoon, mutta nekin ajat 99% syö. Tällaista suursyömäriä en ole ennen tavannutkaan! Aiemmatkin lapset olivat kovia syömään, mutta tämä menee jo ihan yli hilseen ;) Poika syö ihan koko ajan, pieree, röyhtäilee, puklailee, pissaa ja kakkii uskomattomat määrät... Vaippoja kuluu varmaan 15 kpl vuorokaudesa ja ihan jokaisessa on kakkaa. Yölläkin on vaippa vaihdettava moneen kertaan, muuten palaa pylly poroksi.. Poika oli iso syntyessään ja kasvutahti on hurja edelleen.Rintaruokittu on ja sillä varmaan on myös vaikutuksensa. Maitoa kyllä tulee hyvin, poika imee mielestäni tehokkaasti ja sattuneesta syystä pystyn aika hyvin arvioimaan määrät, jotka poika tissistä saa. Esikoinen ja muistaakseni toinenkin poika nukkuivat noin kolmen kuukauden iästä lähtien 12 tuntia putkeen syömättä, joten tämä on ihan uutta. Edelliset söivätkin rintamaitonsa pullosta (Esikoisen kanssa imetys ei vaan sujunut ja toisella halkio esti imetyksen).Että olisiko tämä nyt taas yksi hinta, joka tästä täysimetyksestä on maksettava..? ;-)mami ja pojuliini kohta 6vkoaöisin 2-4 tunnin pätkiä, useimmiten aika tasan kolmen tunnin jaksoina. Päiväunet ovat ½-1h mittaisia tällä hetkellä kun on jonkin sortin tiheän imemisen kausi menossa. Aikaisemmin nukkui välillä 2-3h putkeen, ja varsinkin ulkoillessa meni mukavasti puolitoista tuntia.Aloitin juuri opettamaan poikaa nukkumaan päiväunet omassa sängyssä. Vaatii jonkun verran hermoja kun tuppaa aina heräämään heti kun laittaa sylistä sänkyyn. Mutta uskon että sinnikkyys palkitaan - toivottavasti!

Iltasyöttö pullosta on yleensä n. 21 aikaan jonka jälkeen odotan että nukahtaa ja nosta omaan sänkyyn eli 21.30 maissa jossa nukkuu aamulla 06:teen. Sen jälkeen syötän ja otan viereeni, nukutaan yhdessä kolme tuntia ja herätään klo 9 jollonka esikoinenkin alkaa olemaan puuroa vailla. Samanlainen vauveli kuin esikoinenkin, joka myös on nukkunut yöt heräämättä 2kk iästä lähtien :) toivottavasti jatkuukin näin!

Ainiin, ja korvikkeella mennään..

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat