Vierailija

Esim. se, että jos kaverisi on heikommilla eväillä varustetusta perheestä (ja olette tunteneet toisenne esim. 20-30 vuotta), niin nyt jo näet, että hän tekee samat virheet omien lastensa kanssa, mitä hänen äitinsä teki jo aikoinaan. Tai mahdollisesti vielä niin, että kaverisi lapset ovat nyt parikymppisiä ja astumassa samoihin ansoihin kuin äiti ja isoäiti???

Sivut

Kommentit (44)

Se, ettei saa rahaa kotoaan muutettuaan pois, ei välttämättä tee ihmisestä kyynistä vaan laittaa vaan yrittämään ja työskentelemään kovemmin.Kyllähän se epäreilulta voi tuntua, jos kaveri saa taloudellista tukea kotoaan opiskellessaan ja itse joutuu raatamaan töissä rahoittaakseen opiskelunsa. Mutta se tunne valmistuspäivänä on uskomaton, kun tietää että elämässä voi saada asioita ilman kenenkään apua. Veikkaan jopa että se tunne on hienompi kuin niiden, joilla vanhemmat ovat rahoittaneet kaikki riennot.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hänellä on väkivaltainen alkoholisti-isä. Hänen molemmat siskonsa etsivät kerta toisensa perään väkivaltaisen alkoholistin miehekseen. Fiksuja, hyvännäköisiä naisia, mutta tässä suhteessa täysin itsetuhoisia.

Et taida tietää yhtään mitään ihmisen kehityksestä. Ei elämä ole niin mustavalkoista, että kun vain päättää tehdä jotain niin sen voi tehdä.

Mitä jos itsetuntosi on nujerrettu jo pienenä? Mitä jos varhainen vuorovaikutus on kohdallasi mennyt pieleen, eikä sinulla ole koskaan ollut normaalia ihmissuhdetta? Mitä jos väkivaltainen parisuhde on sinulle normaalin parisuhteen kuva?

Mitä jos et ole koskaan saanut mahdollisuuttaa käydä edes sitä peruskoulua normaalisti?

Mitä jos älysi ei ole koskaan saanut mitään virikkeitä, eikä ole voinut kehittyä normaaliksi?Lienee helppo arvata, että olet kokoomuksen äänestäjä? Jokainen on oman onnensa seppä, niinpä niin...Vierailija:

Lainaus:


Jos äitisi olisi kaupungin pahin hepatiitti-juoppo-huora, ei tee sinusta AUTOMAATTISESTI samanlaista, vaan kun omaat älyn, olet voinut huomata sen nurjan puolen ja yrittää elämässäsi kaksi kertaa kovemmin!

-21-


Eivät osaa nousta suosta, kun ovat pääsemäisillään pois, mokaavat ja valahtavat takaisin. Konkursseja, keskenjääneitä opintoja, ihmeellisiä avioliittoja.Ei ahdista, en vain ymmärrä.

On tietysti harmillista jos kaikki mitä kotoaan mukaan saa on negatiivistä.

MUTTA! Itsekin olen ns. hyvissä perheissä huomannut, ettei sielläkään aina oikein osata vastata lapsen tarpeisiin, vaan vaaditaan ja vaaditaan...Itseäni lähinnä huvittaa sellaiset perheet, missä lasta ollaan jo laitokselta asti laittamassa kaiken maailman kielikylpyihin ajatellen, että näin siitä (lapsesta) kasvaa hieno ja sivistynyt ihminen, vaikka tärkeintä on vain se että kodissa vallitsee rauha ja rakkaus ja odotukset (varsinkaan vielä, jos itse ei olla käyty kauppaopistoa kummempaa) lasta kohtaan eivät ole kohtuuttuuttomat.Ystäväni, maisteri-ihminen tulee kodista, jossa oli aina lämmin tunnelma, vaikka perheen isä otti kuppia tasaiseen tahtiin aamusta iltaan. Toinen viisas ja koulutettu ystäväni tulee kodista, jossa hänen 11:sta sisaruksellaan on jokaisella eri isä. Mitähän tällainen stereotypia-sossun-elättiperhe teissä herättää?

eletään jo ties monettako sukupolvea sossun varassa. Lapsia on usein monta ja yhdelläkään ei koulunkäynti suju. Vanhemmat sekoittaa lapset omiin kriiseihinsä ja häiritsevät lasten koulunkäyntiä kaikin tavoin.Näkee niin selvästi, että uusi syrjäytyjien sukupolvi on kasvamassa. Tosi surullista. Ei siinä koulun oppilashuollollakaan ole juuri mitään mahdollisuuksia vaikka kaikkensa yrittävätkin, ovat niin ylityöllistettyjä, noita perheitä kun on monta!

Vierailija:

Lainaus:


Typerää on arvostella muita näin ykskantaan ja olla näkemättä metsää puilta.Monesti huonoista ja epätasapainoisesta kodista voi tulla melkoisia selviytyjiä. Ns. huonossakin kodissa voi olla jotain sellaista parempaa, mitä ns. paremmassa kodissa ei ole. Ei esim. vaaditaan lapselta liikoja kehitykseen nähden, mitä ikävä kyllä olen huomannut työni kautta tapahtuva ns. hyvissä perheissä.


Säälittää sitli.

Ystäväni on elänyt lapsuutensa väkivallan ja alkoholismin keskellä.

Nuorena sanoi, että ei halua tarjota samaa paskaa omille lapsilleen.Ja nyt elää kuitenkin ihan samassa tilanteessa, eikä pysty lapsilleen tarjoamaan mitään parempaa.

Oli lapsena koulussa todella hyvä ja potentiaalia olisi riittänyt pidemmällekkin kuin teiniäidiksi ilman koulutusta tai työpaikkaa.Ei taida se ketju katketa vieläkään, vaan hänen lapsistaan kasvaa luultavasti samanlaisia yhteiskunnan hylkijöitä ja sossun rahoilla eläjiä.Aikani yritin häntä auttaa, mutta nyt olen jo luovuttanut. Kai hänen täytyy itse tajuta yrittää ottaa vastuuta omasta elämästään?t. 19

Siellä asuu yh-äiti lastensa kanssa. En siis halua tässä yleistää yh-äitejä. Mutta tämä kyseinen yh-äiti on työtön ja valitettavasti myös alkoholi ongelmainen. Hänen tyttärensä on saman ikäinen kun minunkin tyttö, ja eron näissä tytöissä näkee nyt jo, valitettavasti. Se on näkynyt jo n. 5-6 vuotiaasta saakka.

Enkä halua tässä sanoa että oma lapseni olisi niiiin mahtava ja ylitse kaiken, vaan valitettavasti huonot lähtökohdat elämässä muokkaavat lasta eri suuntaan. Surullista seurattavaa :-(

jonka elämä on ollut yhtä rämpimistä. Suurin osa on ihan omaa mokaa, mutta mitään tästä ei näe, jankkaa vain, että " köyhä sitä ja köyhä tätä" . Tyttärensä toistavat samaa kuviota ja jälleen nainen ihmettelee, miksi ihmeessä nämä käyttäytyvät niin pöllösti kuin käyttäytyvät, näkemättä ollenkaan, että kaava on tismalleen hänen omansa. Yksi lapsista on päässyt irti, lähtenyt 18-vuotiaana omilleen. Muut kökkivät vielä nelikymppisinä äitinsä helmoissa.

kaikki saattavat yrittää parhaansa niillä rahkeilla mitä on, mutta elämä on pelkkää keskenjääneitä opintoja, irtisanomisia töistä, vuokrarästejä ja häätöjä, konkursseja ja henkilökohtaisia konkursseja, lapset silmätikkuina jo neuvolan ensimetreiltä aina varhaiseen aikuisuuteen (" ilman mitään syytä, miksi ne meitä epäilee?" ).

Vierailija:

Lainaus:


Se, ettei saa rahaa kotoaan muutettuaan pois, ei välttämättä tee ihmisestä kyynistä vaan laittaa vaan yrittämään ja työskentelemään kovemmin.


Vierailija:

Lainaus:


Itse en ole mistään huono-osaisten suvusta vaan päinvastoin(...)Jokatapauksessa huono-osaisuus ei aina automaattisesti periydy vaan voi alkaa jostakin ja ihan yhtä hyvin voi katketakin johonkin sukupolveen.
Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat