Vierailija

Tiedän olen tyhmä, mutta mitä tarkoittaa kun asuntoilmoituksessa myytävällä omakotitalolla on kiinnityksiä 200.000 euroa?

Kommentit (4)

Kiinnitysten määrä kertoo suuntaa siitä, paljonko edellinen asukas on aikoinaan tarvinnut lainaa asuntoa hankkiessaan. Teille sillä ei ole merkitystä kuin sikäli, että tarvitsetteko kiinnityksiä lisää vai ei. Lainan määrän kanssa ei niillä muutoin ole tekemistä. Kun haette lainaa, pankki kysyy, paljonko kiinnityksiä on ja paljonko otatte lainaa, ja kertoo sitten pitääkö teidän hankkia kiinnityksiä lisää. Kun itse haimme asuntolainaa, yksi pankki sanoi, että vanhat kiinnitykset riittävät, mutta muut sanoivat että kannattaa hakea lisää, niitä kun voi käyttää myöhemmin jos vaikka hakee autolainaa. Laita sana googlee tai kysele lisää pankista. En muista mistä niitä haettiin, kysy esim. pankista ja lisätietoa saat parhaiten sieltä hakupaikasta, jota nyt siis en enää muista. Mutta kiinnitykset ovat siis vain muodollisuus.

Mitä enemmän kiinnityksiä on, sitä parempi. Jos uusi omistaja tarvitsee kiinnityksiä enemmän, vain edellinen asukas voi niitä hakea, mutta uusia asukas maksaa hakukulut. Pienellä kululla voi hakea kiinnityksiä ihan miten paljon vain. Ne ovat käytänössä lähinnä byrokratiaa, josta pankki on kiinnostunut. Ne ovat ikään kuin lainan takeita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että tarkoittaako se kiinnitys sitä, että se nykyinen omakotitalon omistaja on velkaa pankille siitä talosta vielä sen 200.000 vai miten? Vai sen että se talo katsotaan sen arvoiseksi pankin näkökulmasta?Vastauksesta jo etukäteen kiittäen ap :-)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat