Vierailija

Minkälaisia ihmisiä? Minkälaisia heidän lapsistaan kasvaa? Tyypillisiä suomalaisia, vai erikoinen tapaus?Kahdesti eronnut äiti, jonka lapset nyt 32, 27, 23 ja 21. Kaksi vanhinta ekasta avioliitosta, kaksi nuorempaa toisesta.

Toinen avioliitto väkivaltainen. Mies oli alkoholisti. Lapset eivät ole äitiään nähneet juuri koskaan humalassa, pari kertaa nyt aikuisiällä. Äiti ei sylje lasiin, mutta ei tykkää humalasta.

Äidillä ei koulutusta, mutta on ollut aina työssä (ei siis pitkiä aikoja työttömänä).

Yksi lapsista on yliopistossa, muut vain peruskoulun käyneitä. Kolmella vanhimmalla lapsia.

Kasvatus varsin vapaata. Äiti ostanut alaikäisille (16+) siiderit ja tupakat. Lapsista kaksi polttaa säännöllisesti. Kukaan ei alkoholisti eikä absolutisti.

Kenelläkään ei rikosrekisteriä.Ensimmäisellä kahden miehen kanssa, ollut nyt naimisissa muutamia vuosia. Duunaripariskunta harrastaa urheilua (sekä penkki- että ihan fyysistä). Kaksi lasta.Toinen tuli raskaaksi irtosuhteesta, mutta päätyi avoliittoon kun vauva oli lähes vuoden vanha. Miehensä ei ole lapsen isä. Opiskelee, mies erittäin hyväpalkkaisessa työssä.Kolmas tuli myös raskaaksi vahingossa. On yh yhä. Huolehtiva äiti, mutta tupakoi ja kiroilee paljon. Ryyppää raskaasti vapaaviikonloput.Nuorimmalla ei lapsia eikä suhdetta. Koulu kiinnostaa, mutta ala hukassa. On ollut työelämässä muutaman vuoden.

Kommentit (13)

Miten niin syrjäytynyt?Minusta tuo kuulostaa aika tavis-perheeltä. Ehkä tuo usean kouluttamattomuus pistää vähän silmään. Miksi sellaiseen on päädytty?

Mutta hanki oma elämä ja keskity siihen. Huomaa että aivokapasiteetissasi on huomattavasti kehittämisen varaa; vai meneekö se sitten oikeastikin niin, että kun lusikalla saa, ei kauhalla voi vaatia.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyseessä ei ole oma perhe vaan ihan kuvitteellinen tapaus, jossa toki on todellisuuden aineksiakin poimittuna monesta eri perheestä.

Syrjäytymisväitettä minäkin hämmästyin. Koulutuksestako kaikki on kiinni? Olisin kuvitellut, että työelämässä pysyminen olisi sentään jotakin.

Ehkä saatte joskus lukea tästä perheestä ;)ap

Aika normaalia. Elämä ei aina mene niin kuin on ajatellut (vrt. erot, yksinhuoltajuus jne). Ainoastaan tuo ehkä hieman outoa, että äiti ostanut alaikäisille päihteitä ja että lähes kaikilla vain peruskoulupohja.

Minä en tuossa suuria ongelmia näe. Eihän tuo nyt mitään glamouria ole, mutta kenen elämä sitten on?

Tuota syrjäytymisjuttua en ihan tässä näe.

Ihan veikkaus vaan, mut luulisin, että tuo on ap:n oma perhe ja siksi tietää noin paljon asiasta :)

Ennen vanhaan tälläisiä oli paljon vähemmän. Kaikki kuuluivat useampaan ryhmään, omaan kylään, omaan suureen perheeseen jne. Ihan tuuliajolla tuollaiset. Moningelmaisia ja syrjäytymisvaarassa. Nämä ovat niitä perheitä, joihin ennaltaehkäisevillä sosiaalisilla toimenpiteillä olisi suurin vaikutus.Mutta pörssikurssit eivät nouse, vaikka työtön nuori pääsisi oppisopimuskoulutukseen tai nuoren yh:n lapset päiväkerhoon pari kertaa viikossa, niin ei niitä sitten tarvita. Sosiaalityöntekijät voidaan ajaa loppuun ja maksaa palkaksi sellaista, että kutsumuksen on oltava kova.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat