Vierailija

Kun meidän poika sanoo että " kaikki" saa 20 euroa kuussa...Näinkö on?

Sivut

Kommentit (38)

ehtona on huoneen siistinä pitäminen sekä vanhemmalla pienissä kotiaskareissa auttaminen. Usein säästävät rahat ja ostavat sitten kerralla jotain kalliimpaa tai kesälomamatkaa varten säästävät

miten laskette nuo kokeista saadut rahat. Eli jos toinen saa pienellä työllä kymppejä, ja toinen puurtaa tosissaan kasiin, mikä on tasapuolinen tapa ' maksaa' numerosta?Meillä 9 v saa 2 euroa viikossa, karkit ostetaan sillä ja joitain omia juttuja, ' järkeviä' omia toiveita esim vaatteita ostetaan vanhempien rahoilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

lasten vahvuudet, ja lukemiset, ja sen perusteella maksan eli joku voi saada 6 ja joku 10+ ja ansaita 5 euroa kummatkin. Keskustellaan kokeista, ja opetuksesta muutenkin, välillä kysymykset hankalia, kun esim. biologian kirjat hyvin suppeita, ja jos ei kokonaisuutta ole opetettu, sirpaletiedolla on vähän käyttöä, papukaijana ulkoalukua en kannata, vaan on ymmärrettävä mistä on kyse.

silti molemmilla on pankkitilillään n. 1000e säästettynä omista rahoista.

ja rahat ei todellakaan mene karkkiin! päinvastoin, molemmat ovat niin pihejä, etteivät oikein raaskisi käyttää rahaa edes siihen " kivaan ja tärkeään juttuun, mikä pitäis välttämättä saada" .ovat saaneet rahansa mm:

- lahjoina

- tekemällä työtä (jakavat mainoksia)

- sukulaisilta hyvistä koenumeroista

tapa maksaa viikkorahaa: ekaluokkalainen saa 1e/vko, kolmasluokkalainen 3e/vko, neljäsluokkalainen 4e/vko. En tiedä miten pitkään tuo rahamäärä tulee sitten nousemaan luokka-asteen kasvaessa...Kun perheessä on useampia lapsia (meilläkin 5) tuntuu kokolailla hurjilta nuo 20e/vko viikkorahat! Ei riitä meillä kyllä rahat tuollaisiin!! Eikä mielestäni tarviikkaan..

Vanhin poikani on 11 ja nuorimmaiseni vasta 3, joten en osaa vielä tuohon vastata. 11 v poikani todellakin joutuu puurtamaan hyvän numeron eteen, maksan ilomielin numerosta 8 tuon 20 euroa ja numerosta 10 olen maksanut 50 euroa (tänä vuonna olen kerran tuon maksanut).t. 15

lasten iät 8v ja 11vMitä kukaan 11 vuotias tekee 4 eurolla kuussa !! niin kuin joku tuolla kertoi lapsensa kuukausitahan olevan. Naurettavaa.... taitaa äidin omat rahat mennä kaljaan..

50 euroa kuusssa. On nyt siis jo 12 vuotias. Se raha pitää riittää uimahalliin, elokuviin, karkkeihin, hese/macin ruoat ja jos haluaa ostaa jotain isompaa niin niistä rahoista tarvitsee säästää. Hänen pitää siivota huoneensa ja saada kokeista vähintään kasista ylös päin. Meillä on tämä toiminut ja on oppinut rahan käytön. Ei ostele kyllä mitään älyttömyyksiä ja vaateostoksille haluaa aina mut mukaan vaikka itse maksaisikin.

eikä kyllä todellakaan käy kavereiden kanssa mäkkärissä tai elokuvissa. Tuolla rahalla hän ostaa jonkin verran välipaloja, karkkeja hän ei jostain syystä itselleen osta. Loput hän säästää ja ostelee sitten pelejä tms. kalliimpaa.

Sen olen päättänyt että koenumeroista en ala maksamaan. Motivaation pitää minusta tulla muualta kuin vanhempien lompakosta ja toisaalta: hyvästä numerostahan iloitaan joka tapauksessa ja huonosta on paha mieli. Miksi niitä enää vahvistamaan? (Mun isoisä aikoinaan osti äidilleni huonosta numerosta aina lohdutukseksi jonkin herkun tai lehden, ihan niin pitkälle en ehkä menisi vaikka hyvä opiskelija mun äidistä kyllä tuollakin tavalla tuli).Kotiöiden kanssa epäröin vielä. Tällä hetkellä poika saa uuden Aku Ankan taskarin kun on 10 kertaa tyhjännyt tiskikoneen, imuroinut eteisen tai mopannut parketit. Tavallaan en hyväksy kotitöistä maksamista ihan rahana, mutta toisaalta... on se niin kiva kun joku muukin joskus tekee jotain, vaikka sitten vaan rahasta. Ehkä tuo viikkorahan sitominen kotitöihin olisi hyvä ajatus. Oman huoneen siivoaminen meillä on kyllä ihan pakko ja itsestään selvyys, sitä en yhdistäisi mitenkään palkintoihin tai viikkorahaan.Minä taas en ymmärrä mihin 8 v. tarvistee monta kymppiä omaa rahaa kuussa. Ei meidän poika ostele mitää ilman vanhempien lupaa vaan kaikesta neuvotellaan ja mietitään yhdessä onko se tarpeen. Jos ostos tuntuu hyvältä idealta, vanhemmat maksaa. Herkut, leffat yms. maksetaan myös tarvittaessa mutta niin että kontrolli säilyy aikuisilla. Jos jotain isompaa vanhempien mielestä turhaa oikein himoitsee, niin voi toivoa synttärilahjaksi tai jouluna.

Hän saa siitä n. 70 - 100 euroa kuussa, riippuen mainosten määrästä. Mutta jos jotkut samanikäiset saavat sen ja enemmänkin tekemättä mitään, niin eihän heille tosiaankaan voi mennä jakeluun, että jotkut joutuvat tekemään työtä rahansa eteen.

10-vuotias poika saa 12 e/kk, mutta edellytyksenä on roskien vienti, oman huoneen siivousta, tiskikoneen täyttö ja tyhjennys viikonloppuisin.

Onkohan euroaika sumentanut monenkin laskupään..? Joku voi sanoa, ettei parilla eurolla saa mitään, mutta mitä sillä sitten pitäisikään saada? Kyllä kaupasta saa pussin karkkia tai Tiimarista vähän krääsää parilla eurolla, pitääkö 10-vuotiaan (tai jopa nuoremman) sen kummempia ostella..?

Sen eteen pitää myös tehdä kotitöitä; siivota oma huone, petata aamulla sänky, lajitella omat likapyykit, hoitaa kunnialla kouluasiat, huolehtia kirjaston kirjojen palautus, laittaa vaatteet ja tavat paikoilleen, tyhjentää tiskikonetta, viedä roskia, kattaa pöytää, auttaa ruuanlaitossa jne.Rahat he yleensä säästävät ja ostavat sitten jotain kalliimpaa. Me vanhemmat ostetaan karkkipäivän karkit ja maksetaan hampurilaiset silloin harvoin kun niitä haetaan. Elokuvissa tms. meidän lapset eivät vielä käy omin nokkineen.Pienin (5v) saa viikkorahaa 2 e.

Riittää hyvin, koska ei kulje kavereiden kanssa kaupungilla. Mukana on aina joku aikuinen, joka hoitaa kulut. Esim. jonkun isä vie poikaporukan keilaamaan, toisen äiti leffaan tms.En tajua miksi maksatte kokeiden arvosanoista. Eikö kehujen ja hyvän mielen pitäisi riittää?

Kokeitten kympeistä ja todistuksista saisi rahaa, mutta ei halua, vaan ottaa mielummin tietokonepeliaikaa. Omaa rahaa on kyllä jemmassa paljonkin kun on saanut sukulaisilta eikä ole tuhlannut mihinkään. Miksi tuon ikäisen pitäisi käytellä rahaa ja mihin hän sitä käyttäisi? Hervottomaan karkkimässäilyyn?

Tosin isovanhemmilta saa vähän väliä kolikoita joten parikymmentä euroa on varmaan aina säästöpossussa ja niitä saa käyttää sovitusti hankintoihin. Mutta jos on menossa retkelle tai jonnekin ilman vanhempia, me annetaan sopiva summa mukaan ja sovitaan myös mitä sillä saa ostaa (esim. ei karkkia, vain jäätelöä tms.)Olen nähnyt näitä lapsia joilla on aina 10 euroa mukana koulussakin. He ostavat matkalla kouluun suklapatukan ja kotimatkalla toisen ja limupullon lisäksi. Tai jos tulee oikea nälkä, ostetaan lihapiirakka tai sitten sipsipussi. Senhän arvaa mikä on tulevaisuus kun jo alle 10-vuotiaana opitaan tuollaiset tavat...

se menee lähinnä säästöön, joskus käyvät ostamassa " ylimääräistä" karkkia. eivät meidän mielestä tarvi enempää, vanhempien kuuluu kustantaa lapsille esim vaatteet. ja krääsää saavat kyllä vanhemmilta myös. meillä ei lapset kulje yksinään missään kaupoissa, asutaan sen verran maalla, ettei täällä ole edes kauppoja mihin ne rahansa veisivät.

saa siivota jos halua, ostaa välillä pelejä, säästää. Ei laita rahoja karkkeihin, eikä pidä makeasta. 13 v käyttää rahansa kirppareilla, ostaa lähinnä kirjoja ja mangoja, samoin ostaa piirustusvälineitä, piirtää illat,saa keskimäärin 10e viikossa,( käy kaupassa ostamassa maitoja etc, ja auttaa muutenkin paljon.) Vanhemmat lapset ei saa mitään, koska kesätöissä, hyvillä palkoilla.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat