Seuraa 

Nyt on taas kaikki pallot hukassa...Eli pojalla ikää 6vrk. Keltaisuutta oli havaittavissa, sairaalassa seurailtiin arvoja, mut kaikki ok ja päästiin kotiin. Nyt sit mietityttää kaikki...[b]Miten paljon vauvan kuuluu kakata?[/b] Pojalla tulee kyllä melkein joka vaippaan kakkaa, mut tavaraa tulee ehkä teelusikallisen verran. Eikös sitä kuuluisi tulla kuitenkin aika paljon enemmän vai onko toi merkki siitä ettei saa maitoa tarpeeksi?[b]Mistä tietää paljonko maitoa tulee?[/b] Olen koittanut lypsää, mut saan hädin tuskin 30-40ml tiristettyä molemmista. Tiedän kyllä ettei lypsetyn maidon määrä ole mikään merkki siitä paljonko vauva saa, mut kuitenkin. Jos lypsyllä tulee tuon verran, voiko olettaa et vauva saa ihan riittävästi?[b]Millä maidon määrää saa lisättyä?[/b] Muita keinoja kuin kalja? Sitä mä en meinaan suostu suuhuni laittamaan... =)[b]Paljonko alle viikon ikäinen on normaalisti hereillä ja jaksaa seurustella?[/b] Poju vaan nukkuu ja päivässä syöttöjen lisäksi on hereillä ehkä puoli tuntia. Muutenkin nuo syötöt on sitä herää ja 5 min sen jälkeen kun tissi on ehtinyt suuhun, niin alkaa uni painaa...[b]Missä vaiheessa voi lähteä ulkoilemaan?[/b] Keltaisuuttahan hoidetaan UV-valolla, niin aurinko voisi tehdä hyvää... Enkä nyt tarkoita et menisin mitään aurinkoa pojan kanssa ottamaan, mut pikkuisen kuitekin raitista ilmaa haistamaan... =) Pääsisi esikkokin pihalle.Paljon olisi kysymyksiä, mut pää ei nyt toimi enempää...~Murmutti ja Jätkis 6vrk

Kommentit (5)


Käy lukemassa seuraava sivu, sieltä saa ihan hyvää tietoa.http://www.hernekeppi.fi/kantsu/tietoa.htmlKakkaamisesta; meidän neiti kakkas vauvana joka vaippaan. Parissa vaipassa päivässä oli kunnolla tavaraa ja lopuissa oli jotain pientä pierun mukana tullutta. On tosi yksilöllistä, mutta ihan normaalia että joka vaipassa on kakkaa. Se tasoittuu sit kun vauva kasvaa.Ulkoilemisesta; meillä sanottiin neuvolassa että 2 viikon ikäisenä voi alkaa ulkoilla. Mutta näillä keleillä voit varmasti aloittaa heti, pieni hetki kerralla ja pidentää aikaa koko ajan. Neuvolasta voit varmasti myös kysyä.Hyvää alkanutta kevättä!! =)

Hei!Ihan hyviä vastauksia olet jo saanutkin. Tässä vähän lisää.Miten paljon vauvan kuuluu kakata?-äidinmaitoa saavan vauvan suolistoon ei välttämättä kerry paljonkaan kuona-aineita. Ei välttämättä edes kakkaa joka päivä ja sekin olisi vielä normaalia. Joten sillä perusteella ei huolta.Mistä tietää paljonko maitoa tulee?No, eihän sitä juuri tiedäkään, mutta jos noin pienen vauvan

äitinä saat jo lypsetyksi tuon määrän niin uskoisin että vauva

saa suht tarpeeksi maitoa. Mikäli huolestuttaa kovasti niin

voit vaikka punnita pissavaippoja, mutta sekään ei ole erityisen

varma tapa mitata maidon saantia.Millä maidon määrää saa lisättyä?Syö kunnolla ja juo paljon, vettä ja mehua ja mitä nyt haluatkin.

Ja tietenkin ensimmäinen juttu on se että vauva olisi rinnalla mahdollisimman paljon. Se varmasti auttaa parhaiten. Voit vielä lypsää vähän lisäksi jos ei tunnu muuten tulevan tarpeeksi ' tilausta' .Paljonko alle viikon ikäinen on normaalisti hereillä ja jaksaa seurustella?Vaihtelee varmasti paljon ja jos keltaisuutta on niin ehkä tuota

pitää tarkkailla erityisesti. Mutta kyllä vauvasi on vielä niin vastasyntynyt että hän varmastinauti vauvasta ja kysy lisää neuvolasta!t. Sirita & 5-kuukautinen tyttö

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kakka-asia tuossa oli mulla nyt lähimpänä sydäntä ;) Eli kakkaaminen on hyvin yksilöllistä. On vauvoja,jotka kakkaavat joka vaippaan ja sit sellaisia,kuten meillä, eli kakkaa tulee viikon-kymmenen päivän välein. Eli kakan määrä ei ole suhteessa maidon riittävyyteen. Sen sijaan pissaa tulisi tulla useita kertoja päivässä vaippa märäksi. Yleinen mittarihan on et,jos vauva on tyytyväinen, maito riittää. Mutta,jos vauva on keltainen ja kovin unelias,voi olla, että ei saa tarpeeksi maitoa. Runsas nesteytys on myös ehto sille,että keltaisuus häviää. Viikon ikäiselle voi olla aivan normaalia,että nukkuu noin paljon,mutta jos jatkuu päivästä toiseen ja tuntuu,että nukahtaa joka syötölle sen viiden minuutin jälkeen, soittaisin kyllä neuvolaan tai suoraan lääkärille ja pyytäisin päästä kontrolloimaan bilirubiiniarvon. Saisipahan ainakin itselleen rauhan asiasta.

Maidontuotannon lisääminen on taas aivan oma juttunsa. Riittävä nesteen saanti itselle on kaiken a ja o, samoin kuin riittävän monipuolinen ja terveellinen syöminen. Myös riittävästä levosta tulee huolehtia. Mitään poppaskonsteja ei varmasti ole olemassa. Itselläni mieliala vaikuttaa kovasti maidon määrään. Silloin , kun itsellä on mukavaa ja mieliala korkealla,maitoa riittää. Sitte,kun taas elämä näyttää kurjalta ja synkältä,se näkyy heti maidon vähenemisenä. Eli itsestä kannattaa todella pitää huolta sekä itsensä,että vauvan hyvinvointia ajatellen!

Meillä ei jouduttu valohoitoon, mutta biliarvo kävi aika korkealla. Ekan viikon poitsu sitten nukku vanhempien sängyllä päivät " valohoidossa" . Eli sisälläkin ollessa ton auringon pitäisi vaikuttaa.

Oma tyttömme oli sairaalassa valohoidossa, pääsi kotiin, mutta jouduimme käymään muutamana ekana päivänä verikokeissa ennen kuin biliarvot oli ok. Tässä vähän mitä muistan siltä ajalta (tyttö nyt vähän vajaa 5kk, mut niin sitä unohtaa...)[b]Miten paljon vauvan kuuluu kakata?[/b]Kakkaa tuli aluksi joka vaippaan, oli keltaisuuden takia vihertävää.[b]Mistä tietää paljonko maitoa tulee?[/b]Ei oikein muusta kuin siitä, huomaatko vauvan imevän, jääkö suuhun maitoa, suihkuaako sitä jne. Kyllä sitä sieltä tulee,vaikket pumppaamalla saisi. Minä en ole alun maidonnousun jälkeen saanut kuin 20 ml/tissi kerralla jos tyttö ei ime samalla toisesta rinnasta. Voit kokeilla tätä keinoa, jos haluat varmistaa maitotilanteen. Eli vauva toiselle tissille imemään ja pumppaat samalla toisesta. Heruu helpommin.[b]Millä maidon määrää saa lisättyä?[/b]Juo paljon vettä. Mulla oli alkuun aina iso vesilasi imettäessä, usein meni ½-1 litra kerralla...[b]Paljonko alle viikon ikäinen on normaalisti hereillä ja jaksaa seurustella?[/b]Etenkin keltaiset vauvat ei jaksa valvoa. Meillä tyttö vaan nukkui koko ajan, jaksoi ehkä puoli tuntia olla hereillä. Syötettiin usein ja herätin yölläkin syömään, jos ei itse herännyt, syöttöväli oli max. 4h alkuun. Vähitellen, kun keltaisuus selvästi helpotti siirryttiin vauvantahtiin. Olisko ollut reilut 2vk tuolloin.[b]Missä vaiheessa voi lähteä ulkoilemaan?[/b]Meidän tytölle annettiin ulkoilulupa, kun oli paino yli syntymäpainon ja ulkona ei ollut pakkasta. Eli eiköhän näillä ilmoilla saa. Aloita lyhyellä n. vartin lenkillä ja lisää aikaa saman verran joka päivä.Toivottavasti näistä oli apua!Hassua, nyt nimittäin toivon, et tyttö joskus nukkui 45 minuuttia pitemmät päikkärit ja vielä muutama kuukausi sitten olin huolissani ku ei meinannut olla hereillä ollenkaan... :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat