Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ne ketkä ovat saanet HIV-tartunnan, niin sitähän ei näy moneen kuukauteen testeissä.. eli jos HIV-tartunnan saanut luovuttaa verta ja luovutettu veri pitää käyttää nopeasti.. niin eihän sitä tiedä kukaan jos saisikin tartunnan luovuttajalta..

Kommentit (5)

Joitakin verivalmisteita voi säilyttää kauemmin mutta kaikki ei, muistaakseni valkosolut on sellaisia jotka eivät säily kovin kauaa. Siksi onkin mahdollista saada HIV verenluovutuksen kautta.

kriteerit ja jos ne eivät täyty niin ei saa luovuttaa. Mm. verensiirtoja, neulanpistoja, uusi seksikumppani, homosuhde jne jne. Aika hyvin ne karsivat pois näitä " mahdollisia" tautipesiä. Aika pieni taitaa olla se riski saada verenluovutuksen kautta HIV suomessa. Tosin jos ei sitten vastaa rehellisesti niihin kysymyksiin niin sittenhän kaikki on mahdollista, eihän SPR voi tietää valehteleeko ihminen vai ei. Ja jos tietää että on " karenssissa" niin pakkoko sinne on mennä?Tosin tiedän tapauksen joka on saanut ilmeisesti hepatiitti-C:n verensiirron kautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Juuri tämän tartuntavaaran vuoksihan verenluovutuksesta ei makseta korvausta. Jos maksettaisiin, tulisi monelle kiusaus valehdella tartuntavaaransa, jolloin noita tartuntoja luovutetusta verestä alkaisi varmasti ilmaantua. Lisäksi pikainen lisätulo houkuttelisi eniten niitä, jotka todennäköisesti muutenkin hoitavat asiansa kaikkein huolimattomammin. (Tyyliin ei sen kortsun kanssa nyt niin tarkkaa. Tai rahan.)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat