Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Naapuriin aletaan tehdä kerrostaloa. Miten saisimme järjestettyä mahdollisimman korkean näkösuojan? Kuusiaita voisi kasvaa korkeaksi, mutta ei riittävän nopeasti. Onko kenelläkään tähän hyviä ideoita?

Kommentit (4)

Korkeuttakin kasvaa paljon kun antaa vaan kasvaa. Ongelma vaan sitten ettei oikein ylty leikkaamaan, täytyy olla tikkaat ja josko pitkälti aitaa niin kova homma joka kesä. Kun ensimmäisinä vuosina leikkaa usein alas, tuuheutuu niin ettei läpi näe. Kestää kyllä viitisen vuotta ennenkuin iloa näkösuojasta. Tämä ongelma kaikilla aitakasveilla, unkarin sireeni on niistä nopsimpia kasvajia.



Jos haluat heti näkösuojan on sinun ostettava valmiiksi korkeita taimia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tuijat taitavat jäädä parimetrisiksi tai jopa alle. Tai ehkä mielikuvani on väärä. Unkarin sireeniin voisin tutustua tarkemminkin.



Näitä lukiessani tuli mieleeni, että tuuheus on ulkonäöllisesti tärkeää pensasaidassa, mutta muuten meille ei. Korkeus pelastaa sen, että edes aidan lähellä ollessaan saisi olla kerrostalon ylemmiltäkin parvekkeilta tulevilta katseilta suojassa.



Jos aidassa on pieniä rakoja, pihaan näkeminen vaatii silti erityistä tirkistelyä lähempää, aivan aidan vierestä, jolloin me emme enää ole vastuussa siitä, että joku vahingossa näkee meidät pyyhe päällä vilvoittelemassa saunan jälkeen.



Mutta siis kiitoksia näistä. Lisääkin vaihtoehtoja otetaan mielellään vastaan.





Tuijia on useita eri lajeja... Esim. Brabant-tuijaa saa keväisin edullisesti ja kasvaa 3-5 metriseksi. Kasvaa sitä paitsi varsin nopeasti, kunhan asettuu paikalleen. Vuodessa kasvu noin 30 cm tai jopa enemmänkin. Istuttaessa ja sen jälkeen tärkeää huolehtia kastelusta, jotta juurtuu kunnolla. Tämän jälkeen ei vaadi enää ihmeempää hoitoa - kuivaan aikaan sopivasti vettä. Brabantia ei tarvitse leikata ja kasvaa yleensä itsestään varsin nätin malliseksi.



Brabantia korkeampiakin tuijalajikkeita löytyy googlettamalla.



Aiemmin ehdotettu sireeni sinänsä kiva, mutta vaatii ahkeraa leikkausta. Tarvitsee myös todella paljon tilaa, jotta siitä saa tuuhean ja hyvän näköesteen. Harvenee usein iän myötä alempaa...



Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat