Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko jollain kokemusta, kuinka sujui? voiko jo kuukauden ikäiselle pitää ristiäiset? jos vihkiminen tapahtuu samalla, varastammeko jollain tapaa päivän pikkuiselta. Ajatuksena olisi hoitaa virallinen puoli päivällä ja kutsua ystäviä viettämään iltaa tämän jälkeen (tulisivat kuitenkin vauvaa katsomaan).Pitääkö ennen kuitenkin käydä tunnustamassa isyys, jotta saadaa lapselle samalla isän nimi?

Kommentit (28)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vihkiminen ja ristiäiset samalla kertaa. Tilaisuus ei ollut mitenkään nolo eikä " kärvistelevä" eikä myöskään raskauskilot tursunneet mistään, kiitos oikean mallisen hääpuvun joka peitti mahdolliset lisäkilot. Kutsussa oli maininta myös vihkiäisistä joten vieraat tiesivät mitä tuleman pitää. Tilaisuus oli kirkossa ja ensin oli vihkiminen. Vauva oli sylikummin sylissä eturivissä muiden kummien kanssa. Virren jälkeen siirryttiin kastemaljan ääreen ja kaste alkoi. Lopuksi hääpari vielä marssi ulos kirkosta, eli ihan perinteisin menoin toimittiin. Kirkkoon olin tehnyt käsiohjelman ihan vaan selkeyden vuoksi. Juhlat vietettiin kartanossa, ainoastaan " jatkoja" ei järjestetty tilaisuuden luonteen vuoksi.

Meillä oli mahdollisuus käyttää pitopalvelua ja sieltä tuli myös tarjoilijat. Itse en missään tapauksessa olisi ehtinyt leipoa ja laittaa juhlia varten mitään. Samoin ystävät huolehtivat vauvasta ja vanhemmasta lapsestamme päivän ajan. Jälkeenpäin ajatellen päivä oli tosi ihana mutta myös kiireinen sillä vauva oli tuolloin vielä täysimetyksellä ja se aiheutti juhlissakin omat systeeminsä.

Meillä tilaisuus oli koko meidän perheen juhla enkä koe että se olisi vienyt arvoa lapsen kastamiselta tai toisaalta vihkimiseltä.

Isyys käytiin tunnustamassa aika pian synnytyksen jälkeen (soitin itse niin saimme ajan mahdollisimman pian), paperit tuli ennen ristiäisiä eli lapsi sai isän sukunimen heti.Kutsuun tuli tieto vain ristiäisistä, samoin tarjoilut olivat ristiäistarjoilut (ei hääkakkua tms.). Papin kanssa sovittiin tapahtumien kulku. Pappi puhui perheen ja kodin juhlasta. Kastejuhla meni kuten normaalisti ja etukäteen sovitusti kasteen jälkeen sylikummi vei lapsen mukanaan ja me siirryimme " alttarille" vanhempien osasta ja pappi vei läpi hyvin lyhyen vihkikaavan. Jo kastepuheessa oli puhuttu myös perheestä ja vanhempien yhteydestä yms.Juhlat oli kokonaisuudessaan seurakuntatalolla eli vihkimisen jälkeen kahvitus ja sukulaisten " kiroilut" kun ei oltu kerrottu etukäteen. Videolla on ihan kivoja ilmeitä =)

Mitää pahaa siinä on jos haluaa yhdistää vihkimisen ja ristiäiset, kaksi iloista juhlaa? Ei kaikkien tarvitse järkätä pari vuotta aiemmin jotain seurantalotanssikekkereitä morsiamenryöstöineen ja sitten vasta niitä ristiäiskahveja vain siksi, että se on se perinteinen marssijärjestys.Eivät kertoneet asiasta etukäteen, puhuttiin vain ristiäisistä. Sitten tilaisuus alkoikin ruususen häämarssilla ja morsiain käveli alttarille isänsä käsipuolessa (ristiäiset pidettiin kirkossa). Parin vihkimisen aikana tuore mamma piti vauvaa. Vihkimisen jälkeen sylikummi otti vauvan ja me kummit siiryttiin alttarille ja pidettiin ristiäiset.

Tilaisuuden jälkeen kahvitilaisuus läheisille. Kaunis juhla!

Naimisiin menimme ulkomailla, Välimeren yössä, paikalla oli molempien suvusta ja ystäväpiiristä ne tärkeimmät, eli hieman alle 50 henkilöä. Unohtumaton kokemus kaikille, ja vielä toistaiseksi ainutlaatuinen ystävä- ja tuttavapiirissämme. Häät/ristiäiset samalla kertaa on sen sijaan koettu monesti.

Siinähän juhlitaan koko perhettä ja perheen sitoutumista yhteen.Kun on vielä yllätys vieraille niin ei tule mitään lahjankeräyshäitä.Pitäkää ap. mukavat juhlat.

Lähipiiri on jo ristiäisten johdosta paikalla ja vieraammille ei tarvitse niin selittää, miksi heitä ei kutsuttu. Ei lapsi tämmöisestä pahastu isompanakaan.

Siis melkein vielä kökömpää kuin entisaikain haulikkohäät, joissa morsian oli maha pystyssä. Eli heti synnytyspediltä äkkiä vihille, kun on tullut lapsenhankinnassa vahinko.

en minä ainakaan oleta, jos joku puhuu mammasta tai papasta, että ensisijaisesti tarkoitettaisiin äitiä tai isää, (ellei sitten ruotsinkielestä kyse)

Mutta tylsille, ennalta-arvattaville ihmisille se sopii. Lapsen nimeksikin tulee tietysti Niko, Juho, Veeti, Valtteri, Joonas tms, tai jos on tyttö niin Neea, Siiri, Sofia, Anni, Iida, Julia... tylsäääääääää.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat