Vierailija

Olikohan se provo? Nimimerkki " kolmen lapsen äiti" kertoi, kuinka käy kokopäivätöissä ja sivutöissä, myy kaiken mahdollisen irtaimen kirppiksillä, dyykkaa ruokaa ja muuta tavaraa roskiksista. Hän ei saa toimeentulotukea, koska haluaa pitää omistusasuntonsa pienempien asumiskulujen takia. Lasten isä ei maksa elatusapua. Rahanpuutteessa äiti joutuu sitten joskus myös myymään itseään!Hirveää, jos oli totta...

Kommentit (29)

ensimmäisestä lapsilisään oikeutetusta lapsesta

100,00 euroatoisesta lapsilisään oikeutetusta lapsesta

110,50 euroakolmannesta lapsilisään oikeutetusta lapsesta

131,00 euroa

Yksinhuoltajalle maksetaan jokaisesta lapsesta lapsilisään

yksinhuoltajakorotusta 36,60 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Se nainenhan kirjoitti, että vasta jos jotain yllättäviä rahareikiä tulee, niin hän joutuu myymään itseään. Ei siis myy itseään peruselatusta varten.

Vierailija:

Lainaus:


eli jos sopimusta ei ole tehty mutta isä on tiedossa, elatusmaksuja ei tipu.Mikäli isä ei ole suostuvainen sopimukseen, on haettava päätös oikeusteitse ja sen päätöksen mukainen maksamisen laiminlyönti oikeuttaa hakemaan elatusapua kunnalta.Ja ei, kolmesta lapsesta ei saa alatustukea kunnalta lähellekään 500 euroa eikä lapsilisä kolmesta lapsesta ole 400 euroa....Ei ihme, että kuvitellaan yh-äitien mälläävän tukiaisilla kun kellään ei tunnu olevan hajua niiden tosiasiallisesta määrästä....
Eli elatusmaksut saa toisinsanoen aina, ja vähimmäismäärä yhdestä lapsesta on muistaakseni se 118¿. Onko joku väittänyt että kolmesta lapsesta saisi 500¿? Itse en sellaista huomannut missään.Ja kuten joku jo totesikin, kolmesta lapsesta saa itseasiassa enemmän kuin 400¿/kk!Eli mikä on ongelma?

Jos äiti saa palkan kahdesta työstä, voisi olettaa että se on ainakin 1200¿/kk. Siihen lisäksi 3 x minimielarit, eli reilu 300¿. Sitten lapsilisät, joista tulee suurinpiirtein 400¿. Jos 2000 euron kuukausituloilla joutuu itseään myymään, on kulutustottumuksissa ehkä pikkasen jotain vikaa..!!!

Eikä se myy itseään normaalisti, ainoastaan JOS tulee yllättäviä menoja (lasten lääkekuluja tms). Mikä tuossa yh-äidin jutussa nyt niin uskomatonta muka on? Taitaa av-mammat olla SDP:n aivopesemiä jos uskovat, että yhteiskunta oikeasti pitää kaikista apua tarvitsevista huolta. Ei se aina niin mene.

kun eikös elatusmaksut pitäisi saada valtiolta silloin jos isä ei niitä jostain syystä maksa? Eli omaa tyhmyyttä jos ei tajua elatusrahoja vaatia itselleen ja elämä on noin tiukkaa.

Kyse on omista valinnoista, ja jos kirjoitus oli totta niin ilmeisesti tämä nainen on tehnyt aika hel****n typeriä valintoja!Suomessa saa mm. asumistukea, lapsilisää, lapsilisän yh-korotusta, toimeentulotukea, työttömyystukea, kotihoidontukea, äitiyspäivärahaa, opintotukea, jne jne. Lisäksi yksinhuoltaja saa elatusmaksut joko etävanhemmalta tai sitten kunnalta. Jo ihan pelkillä tuilla kolmen lapsen yh tienaa enemmän kuin minä saan töistä palkkaa käteen! (eikä ole koskaan tullut mieleenkään mennä itseäni myymään tai roskiksista ruokaa kaivelemaan...)

Pienituloisen oletetaan luopuvan omistusasunnostaan ja käyttävän saadut rahat elämiseen. Vuokra-asumista tuetaan sitten asumistuella (kattavammin kuin omistusasumista) ja kun ei ole omaisuutta (ts. asunnosta saadut rahat käytetty elämiseen), voi saada toimeentulotukea, jos tulot jäävät pieniksi.

Ei tuollaisen pitäisi olla todellista suomessa, jos ei ole provo, niin vahan pistaa miettimaan mita oikeasti on jutun takana - ehka ei kaikki ihan kaikki kotona sittenkaan.

ja sitten on tosi hankalaa. Tai jos on tukien varasssa ja tulee sairautta tms niin siinä romuttuu kaikki. Ei oo omista valinnoista aina kiinni, täysin paskapuhetta sellaisten tahoilta jotka ei itse ikinä ole olleet pahassa tilanteessa tai on olleet, mutta onnekkasti niistä selvinneet. Kaikki ei oo hannuhanhia, on mys akuankkoja.Täällä missä asutaan niin naapurustossa on useita, joilla ei oo rahaa mihinkään ja jotka kyllä dyykkaa tai jonottaa ruokakasseja ja ne tulee tositarpeeseen.Hävetkää pullamössöt.

Fakta nyt vaan on, että kaikki ovat oikeutettuja samoihin tukiin! Jo pelkillä lapsilisillä pystyy elämään ja elättämään lapset, mikäli on pakko. Tottakai siinä joutuu luopumaan monista asioista, mutta sellaista elämä on! Minusta se on pullamössöä, että itketään kun ei pysty tuloillaan elämään, mutta samaan aikaan pidetään kynsin hampain kiinni turhista asioista, kuten tässä tapauksessa talosta.Kaikkien elämässä tulee ongelmia, ja niistä on vain selvittävä eikä jäätävä paikalleen itkemään sitä mitä oli joskus. Omaisuus ei tee ihmistä onnelliseksi, se tulee jostain ihan muusta.

eli jos sopimusta ei ole tehty mutta isä on tiedossa, elatusmaksuja ei tipu.Mikäli isä ei ole suostuvainen sopimukseen, on haettava päätös oikeusteitse ja sen päätöksen mukainen maksamisen laiminlyönti oikeuttaa hakemaan elatusapua kunnalta.Ja ei, kolmesta lapsesta ei saa alatustukea kunnalta lähellekään 500 euroa eikä lapsilisä kolmesta lapsesta ole 400 euroa....Ei ihme, että kuvitellaan yh-äitien mälläävän tukiaisilla kun kellään ei tunnu olevan hajua niiden tosiasiallisesta määrästä....

Asumistukea saa kyllä yhtiövastikkeeseen, mutta ei esimerkiksi yhtiön ottaman putkiremppalainan maksuun (paitsi korkojen osalta?).Vuokra-asuminen saattaa silti tulla yhtä edulliseksi tai jopa edullisemmaksi tuen kanssa, jos omavastuun saa pieneksi tulojen perusteella. Tästä on itsellänikin kokemusta opiskeluajoilta.Sen sijaan olen kyllä kuullut sellaisista tapauksista, että asunnon myymistä on vaadittu, jotta ei putoa tiettyjen tukien ulkopuolelle. Olisihan outoa, että ihmisellä olisi paljon omaisuutta, mutta silti valtion pitäisi hänet elättää. Eri asia on tietenkin jokin akuutti ja yllättävä rahantarve, mutta ei pitkän aikaa.Vierailija:

Lainaus:


ihan samoin perustein kuin vuokra-asuntoonkin. Sossukaan ei vaadi myymään asuntoa.

ei ehkä halua ottaa kaikkia mahdollisia tukia vastaan. johan kolmesta lapsesta saa kunnaltakin elareita noin 500 euroa (tietääkseni), millä maksaa ihan kivasti lasten vaatteita jne. Lisäksi saa vähän enemmänkin lapsilisiä. Jos palkkatuloa on vähintään 1000 euroa netto, on kuukauden tulot jo 2000 euroa. Kyllä sillä pitäisi elää, jos ei asunnosta maksa kohtuutonta lainanlyhennystä... ja jos maksaa, niin sitä summaahan voisi rukata!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat