Seuraa 

Neuvoja kaivataan. Äidinmaidolla pääasiassa kasvava puolivuotias ei ole kakannut 1o päivään. Onko vaarallista ja mikä auttaisi? Olen kokeillut luumua , vettä, kuumemittaria peppuun ja kylvetystä. mikään ei auta. Voisiko viikon veran kokeilussa ollut Almiron peptidi (tosi pieniä määriä) aiheuttaa ummetusta vai käyttääkö vauva kaiken äidinmaidon vain niin tarkasti hyödykseen, ettei kakattavaksi jää mitään. Olisiko ummetus merkki siitä, ettei korvike sovi? Onko kokemusta? Olisin tosi kiitollinen vastauksista..

Kommentit (6)

Mulla tämä kakka-asia on oikein lähellä sydäntä kun tämä meidän isokokoinen kuopus tuossa 2-3kk tienoilla panttasi kakkaansa ensin pari viikkoa, sitten 24 päivää! kunnes vihdoin sai erinäisten lääkäritutkimusten jälkeen sairaalassa peräruiskeen. Asiaa lähdettiin sitten tutkimaan erilaisin menetelmin röntgenkuvasta verikokeisiin ja lopputulema oli, että aloimme antaa kiinteitä jo 3kk iässä ulostuslääkkeen kanssa ja sen jälkeen on kakka kulkenut ihan ongelmitta. Eli selityksenä oli se, että rintamaito hävisi lähes kokonaan kasvamiseen.Nykyään 6-8 purkkia kiinteitä päivässä tekee tehtävänsä, vauva nyt 7kk. Jos joskus tuntuu ettei ole kakannut pariin päivään niin annan luumumehua, se on ylivertaisesti parasta siihen vaivaan. Meillä menee suoraan tuttipullosta, mutta jos ei niin uppoa niin anna vaikka lääkepipetillä. Sitä saa apteekista tai isoista marketeista.Suosittelisin sulle ehdottomasti kiinteisiin siirtymistä niin saat tuon asian kuntoon, vauvallakin on jo oikein hyvin ikää siihen. Me aloitimme luumulla ja päärynällä joita lääkäri suositteli, reippaasti vaan aloitusta ekaks maistiaisia ja sitten jo parin päivän päästä puoli purkkia jne. Korvikkeen ummetusvaikutuksista en osaa sanoa mitään. Sen tilalle kiinteät/maissivelli jos ei allergioita ole - miksei?Jos ummetus jatkuu pitkään (yli 2 vkoa) tai vauvasta tulee itkuinen, kannattaa ottaa yhteys lääkäriin. Saa ainakin siellä peräruiskeen ja olo helpottuu pienellä. Tsempit, kyllä se siitä!

omaan nokkeluuteeni eli kakkaexpertti mun piti olla eikä epertti...;)Vielä lisäisin että kun kokeilet kuumemittarikikkaa niin kokeile samalla varmuudeksi lämpö. En halua pelotella ja on superharvinaista, mutta käsittääkseni ns. suolitukkeessa nousee lämpö. Mä sain tosiaan ohjeeks aina, että parikin viikkoa voi hyvin olla ummetusta normaalisti, jos vauva on itkuinen tai muita oireita niin pitää ottaa lääkäriin yhteys. Ja eräs lääkäri totesikin, että näköjään voi jatkossa sanoa että rintaruokitulla lapsella 24 päivän kakkavälikin on vielä normaali meidän tapauksen nähtyään.Mä kävin myös vyöhyketerapiassa kakkaamisen takia, ei auttanut meillä, mutta monella auttaa. Sitäkin kannattaa kokeilla jos vaiva on jatkuvaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

MIELESTÄNI MITEN VOI KAKATA JOS EI SAA RAVINTOA TARPEEKSI...TUON IKÄINEN EI PÄRJÄÄ ENÄÄ PELKÄLLÄ MAIDOLLA...SEN SANON SAA VÄITTÄÄ KUKA MITÄKI HALUAA MUT TOTUUS...ANNA SOSEITA HYVÄNEN AIKA JO..NI KYL LUISTAA KAKKA,MUTTA ELÖÄ VÄHENNÄ MAITOA LISÄKSI ANNAT SOSEITA

almiron pepti voi aluksi tehdä tuota ummetusta. mutta ihan normaalisti almironilla tulee lapsella kakat. anna lapselle nyt aluksi mikrolax pienoisperäruiske (apteekista ja saa kakan lentämään vartissa).jos alkaa toistua niin veisin lääkärille. joskus ummetus voi kieliä jostain muusta ja olla vaarallistakin. jos lapsi alkaa oksennella niin voi olla suolitukos.mutta ottakaa se mikrolax nyt ensiapuun. se toimii hetkessä!ja ikää tosiaan alkaa sen verran olemaan että tarvitsette jo kiinteät kehiin.Kiitoksia paljon neuvoista. Tänään viimeinkin tuli pieni kakka. Meillä tuo kiinteiden aloitus on hidasta allergiaepäilyjen takia. Halusin varmistaa Almiron sopivuuden ennen soseiden aloitusta. Esikoisella tuli otettua liikaa makuja liian pian ja väärien ruoka-aineiden löytäminen oli sen vuoksi vaikeampaa. Uskon Almironin sopivuuteen ja huomenna aloitellaan perunalla.Aurinkoista kevättä toivottelee heky ja Aapo 5kk ja 3 vkoa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat