Vierailija

Meillä ainakin tehdään viikolla paljon töitä (vuorotöitä). Ja viikonloppuisin saatetaan nukkua klo 11. Kaksi pikkuista tosin syötetään aiememmin aamulla (ja usein myös yöllä) ja jatkavat sen jälkeen unia. Pelkään, että naapurien lapset pimpottaa ovikelloa klo 10. Tänäänkin oltiin töissä. Sunnuntai on ainut nukkumisaamu.

Sivut

Kommentit (71)

Vierailija:

Lainaus:


Miksi perinteistä pitäisi luopua? Vai pitäisikö vappu,joulu,juhannus ym... lakkauttaa?
PERINTEISESTI trullit eivät virvo, trullit kiertävätkin viikon päästä lauantaina!! Virpojat eivät pukeudu noidiksi, koska se on pakanallinen tapa!Ja kyllä, pakko-osallistumista vaativat " juhlat" tulisi lakkauttaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikki yhteydenpito pidetään jotenkin vaivana...Minä tosin lapsettomana ja muutenkin aika erakkoluonteena jätin avaamatta oven, jos en tiennyt kuka siellä pimputti. Olen kyllä niin onnellinen, että sain lapsen ja sitä kautta suvaitsuvaisuuteni on kasvanut suunnattomasti. Kauppareissuilla tulee usein juteltua tuntemattomien kanssa ja päivittäin tapaa jokaisella kirjasto/puisto/uimahallireissulla ihmisiä, joiden kanssa vaihtaa muutaman sana.Ei ihmisiä tarvitse pelätä ja kotonaan voi tosiaan avata oven tukka sekaisin kylpytakissa, ilman, että siitä tarvitsee nostaa mitään haloota. Jos nukutte niin älkää avatko ovea....

Onhan se hirveää kun joku kehtaa tunkea ovelle kerran vuodessa ennen puoltapäivää. Kun saisi vain jurottaa Kaurismäkimäisissä tunnelmissa eikä tarvitsisi ikinä puhua tai nähdä ketään.

Se vaan nyt on sellainen sääntö, jota tulee kunnioittaa vaikka ei kirkossa kävisikään. Ihan sama kuin rauhoittuminen kello kuuden jälkeen lauantaina, koska silloin valmistaudutaan pyhään.

22

Palmusunnuntaina käydään virpomassa tuttuja ja sukulaisia. Palkka saadaan pääsiäisenä. Tapa on alkujaan ortodoksien ja levisi karjalaisten (myös luterilaisten) mukana koko Suomeen. Minä virvoin pienenä vanhempani ja isovanhempani, en muita.Rannikolla oli suomenruotsalaisilla tapana käydä pääsiäislauantaian trulleiksi pukeutuneena toivottamassa hyvää pääsiäistä ympäri kyliä. Näin minä tein lapsena.En tiedä missä välissä nämä kaksi perinnettä on sotkeutuneet näin railakkaasti. Lienevätkö päiväkodit yhdistelleet ...

Vierailija:

[quote]


kukakin on ollut työvuorossa? Käytä nyt järkeäsi, aikuinen (?) ihminen. Kyseessä on perinne. Jos et sitä sulata, ota ovikello veke tai pistä lappu oveen.Kyllä on hankala ongelma yksi aamu kun joku saattaa tulla ovelle virpomaan. Aiheuttaako yhteisvastuukeräys tai mittarinluku yhtä kamalan paniikin perheessänne?[/Kyllä se on virpojien vanhempien tehtävä huolehtia että heidän lapset eivät pimpottele toisten kelloja liian aikaisin?!

Mielestäni sunnuntaina ei todellakaan tarvitse tulla ennen 11. Oli sitten pääsiäinen tai ei. t. 5:den lapsen äiti

Ei kaikkea tarvitse sietää vain siksi, että se " tapahtuu kerran vuodessa" . Sitä paitsi, mielestäni kenenkään ei pitäisi häiritä toista perhettä viikonloppuisin ennen kymmentä, ei edes puhelinsoitolla. Tuntuu hullulta, että toiset päästävät lapsensa jo kahdeksalta lähtemään- tai mikä pahempi, kuskaavat heitä ympäri kyliä.

perinteeseen ei kuulu seuraavat asiat:1) pukeutuminen karnevaaliasuun

2) kerjuukierros vieraiden ihmisten luona ovikelloja soitellen

3) virpomaan meno sopimatta etukäteen, myös AIKAAVirpominen perinteen mukaan suoritetaan siis jollekin läheisille, esim sukulaisille jos asuvat lähellä, tai naapureille tai hoitotädille, ja SIITÄ SOVITAAN ETUKÄTEEN. Ei siis niin että lähdetään kierrokselle 30 vitsan kanssa.Alan ymmärtää, miksi joillakin lapsilla ei ylipäänsä ole mitään käytöstapoja... Sitten pitäisi vielä jakaa rahaa tai namuja ääliövanhempien lapsille.PS klo 12 jälkeen olen suopealla tuulella.

Eipä voi lapsi tietää - todellakaan. Eikä voi kukaan muukaan. Siksi onkin järkevää virpoa vain tuttujen ihmisten ovilla. Mikä idea ylipäätään on kiertää tuikituntemattomille ihmisille onnea toivottamassa? Vaikka palkan vuoksi kai sitä tehdäänkin..?Vierailija:

Lainaus:


kukakin on ollut työvuorossa? Käytä nyt järkeäsi, aikuinen (?) ihminen. Kyseessä on perinne. Jos et sitä sulata, ota ovikello veke tai pistä lappu oveen.Kyllä on hankala ongelma yksi aamu kun joku saattaa tulla ovelle virpomaan. Aiheuttaako yhteisvastuukeräys tai mittarinluku yhtä kamalan paniikin perheessänne?

Vai, että virpominen vuoden kohokohta... No, meiltä kyllä pikkunoidat saavat nameja - tulivatpa sitten mihin vuorokauden aikaan tahansa. Ilahdutan mielelläni pieniä. Mutta ihmettelen silti, miksi käytöstapoja ei opetettaisi jo pienestä pitäen. Ei se oikeasti voi olla niin vaikeaa, odottaa lähtöä vaikka siihen puoli yhteentoista asti :)

Lapset pois joulukirkosta, tuollaista pakko-osallistumista. Joulupukki boikottiin, kynttilät roskikseen.Minä haluan, ettei kukaan ylläpidä perinteitä, joista minä en välitä. Haluan olla rauhassa kotona ja elämäni järkkyy jos ovikellomme soi. Silti en tajua muuttaa peltojen keskelle vaan hakeudun marmattamaan av:lle, koska suutani en muuten avaa tuntemattomille. Nih.

Minustakin on kummallista, että lapset tulevat (=päästetään) pimputtelemaan tuntemattomien ovikelloa heti aamutuimaan. Meillä ei todellakaan (valitettavasti) nukuta edes sunnuntaiaamuna klo 7 pidempään, mutta haluan silti laahustella yöpaidassani kiireettä, kun kerrankin ei tarvitse olla heti menossa (vrt. arkiaamu). Siinä klo 11 aikaan tuleminen on mielestäni ok.

Mitä kamalaa siinä on jos sattuu olemaan vielä yöpuvussa klo 12 kun virpoja soittelee ovikelloa? Sen kun laittaa aamutakin päälle ja avaa oven. Antaa sitten jonkun karkin tai lantin ja toivottaa hyvät päivänjatkot - tähän kaikkeen kuluu korkeintaan minuutti.

Meillä tuo kaksi vuotias on sen verran ujo, että menee virpomaan ainostaan molemmille isovanhemmille. Ja menemme heti kun naapurin lapset ovat käyneet meillä, kun tosiaan lupasin naapurin tytöille että meille saa tulla.Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat