Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija


Jymy-yllätys: Matti Väistöä houkutellaan eläkkeeltä ulkoministeriksi.

www. karjalainen. fi

JOENSUU

Oiva T. LöbergPohjois-Karjalan 16 vuotta kestänyt ministeritön erämaavaellus päättyy. Viimeisten tietojen mukaan maakunta on saamassa peräti kolme ministeriä.

Tarja Cronberg (vihr. ) Anu Vehviläinen (kesk. ) ja Matti Väistö (kesk. ) ovat tämän hetken kaavailujen mukaan melko varmasti mukana Matti Vanhasen (kesk. ) kakkoshallituksessa.

Cronberg ja Vehviläinen ovat puolueidensa hallitusneuvottelijoita, joten heidän ministeripostejaan voidaan pitää varmoina.

Cronbergin tilanne muuttuu, jos kristillisdemokraatit syrjäyttävät vihreät hallituksesta. Poliittisissa piireissä tätä pidetään hyvin epätodennäköisenä.

Yllätys on sen sijaan se, että eduskunnan vapaaehtoisesti jättänyt Matti Väistö Joensuun Kiihtelysvaarasta on Suomen keskustan ministeripörssisä noussut ykkösnimeksi ulkoministerin vaativalle pallille.Vehviläisestä

sisäministeriUutta hallitusta koottaessa puheenjohtaja Matti Vanhasen oikea käsi on hallitusneuvos Eino Uimonen (kesk. ), jonka tehtävänä on etsiä ja esitellä mahdolliset ministeriehdokkaat hallitusta muodostavalle Vanhaselle.

Uimonen korostaa, että mitään 100-prosenttisen varmaa ministerilistaa hän ei voi tietenkään tässä vaiheessa antaa.

- Sen saatan kuitenkin sanjalan suuntaan, että ainakin Anu Vehviläinen voi jo alustavasti sovitella ministerin liituraitahousuja jalkaansa.

Vehviläisen nimi on ollut esillä sosiaali- ja terveysministeriön tai opetusministeriön tiimoilta, mutta uusissa kaavailuissa Vehviläiselle tarjotaankin sisäministerin salkkua.

- Sisäministerille kuuluvat poliisiasiat. Vehviläisen kotoa löytyy sen alan asiantuntemusta, joten valtiolle koituu merkittävät säästöt, jos ministeri saa tietoa ns. keittiön kautta, jolloin pystytään välttämään raskas ja aikaavievä asiantuntijoiden kuuleminen valiokunnassa, perustelee Uimonen.Cronbergille

liikenneTarja Cronbergistä on tulossa liikenne- ja viestintäministeri. Tiettävästi tähän nimitykseen vaikutti hyvin vahvasti ilmastonmuutos.

- Säät reistailevat entistä enemmän, kunnon talvea ei ehkä tule enää koskaan. Tarvitsemme liikenneministerin, joka itse tietää, milloin uskaltaa lähteä moottorikelkalla Teerisaaresta mantereelle tai päinvastoin. Lisäksi Cronberg muutti maasturinsa kulkemaan biopolttoaineella, sekin vauhditti nimitystä.

Uimonen muistuttaa, että viestintäkentässä tapahtuu suuria muutoksia. Analogiset lähetykset päättyvät, digiin siirrytään kesällä. Tämän arvellaan aiheuttavan levotonta liikehdintää ja mielenosoituksia etenkin eläkeläisten keskuudessa.

- Cronberg on tekniikan tohtori, joten hän kyllä osaa neuvoa mummoille, vaareille ja uusavuttomille, mihin scartliittymä pitää tökätä, kehuu Uimonen.Lipposen

kehu painoiMatti Väistön yllättävän nousun ulkoministeriksi arvioidaan johtuvan eduskunnan jättäneen puhemies Paavo Lipposen (sd.) Helsingin Sanomille antamasta haastattelusta, jossa Lipponen kehui Väistön jääneen hänen mieleensä yhtenä eduskunnan osaavimmista ja yhteistyöhakuisimmista jäsenistä.

- Se oli ensimmäinen kerta, kun Lipponen ihan nimeltä mainiten kehui kuplille keskustan kansanedustajan. Väistöstä tehdään ulkoministeri, demarit eivät uskalla hänelle räkyttää oppositiosta, koska niin paljon siellä vielä Lipposta pelätään, arvioi Uimonen.

Omassa läksiäishaastattelussaan Karjalaisessa Väistö sanoi olevansa valmis miettimään jotain määräaikaista työtä . Nyt sitä löytyi.

Matti Väistöä emme tavoittaneet. Hän oli mennyt kansalaisopiston varttuneemmalle väestölle tarkoitetulle ruotsinkielen preppauskurssille, joka jatkui vielä lehtemme mennessä painoon.Määrärahoja

maakuntaanPohjois-Karjalan liiton strategiajohtaja Auvo Pärnävaara (vas. ) ei peittele tyytyväisyyttään.

- Onhan tämä lottovoitto, jukolauta, kolme ministeriä! Nyt alkavat maakunnan hankkeet edistyä, intoilee Pärnävaara.

Pärnävaaran mukaan uutta potkua saavat ainakin Lieksa-Kontiomäki-radan peruskorjaus ja Joensuun toriparkkihanke.

- Ja esimerkiksi Ilosaari-rockiin pystytään nyt hankkimaan parempia ja siistimmin pukeutuvia laulajia, kuten Katri-Helena ja Kari Tapio, riemuitsee Pärnävaara.

Pohjois-Karjalan liitto evästää uusia ministereitä Joensuun torilla tänään kello 12. (Cronberg jää pois, jos Höytiäisen jää ei enää kestä). Tilaisuus kaikille avoin. Huom! Ei poniratsastusta, kasvomaalausta eikä SAK: n soppatykkiä.

Kommentit (3)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat