Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Perheessämme oli 3-vuotias cavalier king charles uros, rotunsa tyyliin rauhallinen, kiltti, ei tippaakaan dominoiva.

Adoptoimme lähes 8-vuotiaan bokseri-uroksen, jonka piti tulla toimeen kaikkien koirien kanssa. Testasimme ennen kotiin tuloas cavalieriemme kanssa, ja koirat nuuskivat toisiaan, ja olivat sitten molemmat hyvin välinpitämättömiä.Jo ensimmäisenä iltana bokseri yritti yllättäen käydä pieneen kiinni. Sillä kertaa ehdin väliin. Seuraavana iltana bokesri onnistui tuumissaan, puri kaulanahasta, ravisteli ja pudisteli pienempäänsä, miehelläni oli melkoinen homma koirien erottamisessa. Kovasta ärinästä ja uikutuksesta huolimatta pienemmässä ei ollut naarmuakaan,

Siitä lähtien koirat ovat pääasiassa eri huoneissa, ja tilanne alkaa käydä aika rasittavaksi. Aina kun ne ovat yhdessä, jonkun aikaa menee ihan hyvin, ja sitten bokseri yrittää aina käydä kiinni. Ulkona ne voivat olla vapaana yhdessä, eikä riitaa ole ikinä tullut.

Asiantuntijoiden mielipiteet vaihtelevat, kaikkien mielestä kyseessä on reviiripulma, toisten mielestä asialle voisi tehdä jotain, toisten mielestä se olisi ajan ja rahan hukkaa.

En oikein tiedä mitä tehdä. En haluaisi maksaa kauheita määriä kouluttajalle turhasta.

Kommentit (16)

"Anteeksi nyt, mutta en ymmärrä miten kukaan voi tehdä noin typerästi :-)"

Kiitos vain en minäkään... :DPuolustuksekseni voin sanoa, että kyseessä on koira joka oli ensin kuolla nälkään edellisessä perheessään ja sitten entistä enemmän koirahoitolassa jonne se oltiin viety. Ja satuin olemaan sillä hetkellä ainut henkilö jolla oli mahdollisuus se "adoptoida" (sillä niin eläintensuojeluyhdistys asiaa kutsuu..). Eli koiran hädän edessä järki taisi kadota jonnekin! :)

No, jonkun viikon voin vielä kahtiajaetussa kodissa elää, ainakin sen aikaa että bokseri saadaan takaisin normaalipainoon, ja jospa yhdistys löytäisi sinä aikana sille paremmin sopivan perheen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaksi urosta on aina vaikea, mutta vielä noin: vanhempi periaatteessa dominoisi, mutta nyt se tuleekin nuoremman reviirille. Olisi kannattanut ajatella ensin, ette juurikaan taida tuntea koiria.Antakaa bokseri pois, tai sitten annatte ne selvittää välinsä. Kun urokset laittaa arvojärjestystään selville, se on kamalan näköistä, mutta harvemmin niissä tulee edes pintanaarmuja. Eli antakaa rähistä kunnolla, kunnes toinen alistuu.

Lainaus:

Bokseri saattaa oikeasti tappaa sen. Kaverini isompi koira tappoi hänen pienemmän koiran. Tappelivat, ei tullut pieneen koiraan jälkeä ja yllätys yllätys pienelle olikin tullut sisäinen verenvuoto johon kuoli. Ihan hirveä tilanne. Lähti sitten se isompikin koira myyntiin, koska ei pystynyt sille anteeksi antamaan.

Tiedän muitakin tapauksia joissa isompi koira on tappanut pienen koiran.

Jos pystytte pitämään ne erillään, niin se mielestäni ainoa vaihtoehto, jos haluatte pitää bokserin.
Sillä vaikka bokseri ei välttämättä halua tappaa tai vahingoittaa, kokoero tekee sen että vahinko voi sattua. Ja juuri siksi en ole uskaltanut antaa niiden selvittää kunnolla välejään.

Yritän nyt katosa yhdistyksen kanssa että löytäisivätkö he bokserille toista kotia, cavalier on ollut meillä pennusta saakka, eikä tule kysymykseen että se lähtee bokserin tieltä. Ja tästä lähtien yritän auttaa vain pulassa olevia narttuja... Ja mieluummin vielä cavalierin kokoluokkaa! :)

Mutta kun vakuutettiin että tulee uroskoirienkin kanssa toimeen.

Vanhempi (siis uusi koira) dominoi, cavalier ei yritä tippaakaan puolustaa reviiriään. Ja suurimman osan ajasta menee siis ihan ok, ja sitten aina yllättäen, ilman varoitusta bokseri käy kiinni. Ja silloinkaan cavalier ei edes puolustaudu, ulisee vain hengenhädässä ja pyrkii pakoon.

Toistaiseki olemme estäneet kunnollisen välienselvittelyn kokoeron vuoksi, en haluaisi että suurempi "vahingossa" satuttaa pienempää kunnolla.

tai koirapuistossa on vähän eri asia kuin muuttaa sumaan samaan kotiin. Olisiko kannattanut pitää koiria kokeeksi yhdessä pari päivää??Anteeksi nyt, mutta en ymmärrä miten kukaan voi tehdä noin typerästi :-)

Meidän uroskin tulee koirapuistossa juttuun kaikkien kanssa, mutta ei takuulla ottaisi kotiinsa toista urosta.Tulen minäkin muiden naisten kanssa toimeen töissä, mutta en tykkäisi jos mies toisi niitä kotiini asumaan...

päälle. Eri juttu, jos urokset olisivat kerta laakista selvittäneet välinsä kunnolla, mutta jos pienempi ei edes tee vastarintaa, ja isomman täytyy silti vähän väliä käydä päälle, ei tilanne ehkä koskaan parane. Sinuna antaisin bokserin pois.

ja niitä on nyt seurattukin.

Mutta kouluttajien mielipiteet tuntuvat eroavan, kaikki ovat yhtämieltä siitä että minun (tai mieheni) on oltava ehdoton johtaja, ja kiellettävä ehdottomasti vastaava käytös ja rankaistava välittömästi. Mutta sitten osa sanoo että bokesri on arvojärjestyksessä cavalieriä ylempänä, osa tass kuten sinä että päinvastoin.

Bokseri saattaa oikeasti tappaa sen. Kaverini isompi koira tappoi hänen pienemmän koiran. Tappelivat, ei tullut pieneen koiraan jälkeä ja yllätys yllätys pienelle olikin tullut sisäinen verenvuoto johon kuoli. Ihan hirveä tilanne. Lähti sitten se isompikin koira myyntiin, koska ei pystynyt sille anteeksi antamaan.

Tiedän muitakin tapauksia joissa isompi koira on tappanut pienen koiran.

Jos pystytte pitämään ne erillään, niin se mielestäni ainoa vaihtoehto, jos haluatte pitää bokserin.

Ja teoriassa ymmärrän kyllä mitä tarkoitat, käytännössä myönnän ettâ on vaikeampi toteuttaa.

Koirista bokseri on ylempänä, mutta olen huomannut että nyt kun bokseria kiinni käymisestä rankaistaan, pienempi on hieman rohkaistunut eikä enää kulje seiniä pitkin. Minulle on loppujen lopuksi sama kumpi koirista on ylempänä arvoasteikossa, koirien luonteet huomioiden luonnollinen ratkaisu olisi että bokseri, mutta toisaalta onko siinä vaarana, että se luulee itsestään liikoja meitäkin ajatellen.

En tunne tarkoin bokserin menneisyyttä, mutta se tuntuu olevan luottavainen ja boksereiden tapaan (yli-)ystävällinen. Alussa piti jotkut asiat pistää selviksi aika kovin sanoin (meillä ei sohvalle nousta, ruokaa ei pihistetä pöydiltä, yläkertaan ei ole asiaa jne) mutta nyt tuntuu että on mennyt perille. Joskus huomaa tosin että selän takana esim sohvalle yhä menee, mutta ei enää nenän edessä.

Koiria käytetään lenkillä yhdessä, osa ajasta narussa ja osa ajasta vapaana metsässä. Päivässä pissityslenkit ja sitten hieman pidempi mutta sekin vain n puolen tunnin lenkki. Ja lisäkis ovat pihassa vapaan mutta seurannan alla (molempia naapurusto kiinnostaa hieman liikaa...) Bokserilla on olassa vikaa, ja se ei oikein kovin pitkiä lenkkejä ainakaan vielä kestä. Ja alussa se oli todella huonossa kunnossa, nukkui suurimman osan päivästä. Nyt on painoa tullut 5 kiloa lisää, ja vaikka sitä eläinlääkärin mukaan puuttuu vielä 7-8 kiloa, on se jo kummasti virkistynyt ja energiaa alkaa löytyä pallolla leikkimiseen ym.

Yritän olla aika "tympeä" bokseria kohtaan, sillä joskus on havaittavissa, että se on tottunut "vaatimaan" sitä ja tätä. Meitä ihmisiä vastaan se ei ole koskaan kapinoinut. Syötän koirat eri tiloissa ja eri aikoihin (bokseri ei kestä suuria annoksia joten se saa toistaiseksi 4 ateriaa päivässä, nyt yritän siirtyä kolmeen). Pyydän bokserin istumaan ja annan sitten ruuan eteen ja jätä sen syömään rauhassa.

Pääsääntöisesti koiria hoidan minä, mutta riitatilanteessa usein mieheni sanoo viimeisen sanan, ja olen huomaavinani että miestäni bokseri tottelee ei nyt ehkä paremmin, mutta sutjakammin. Ja minun on korotettava ääneni saadakseni sama tulos aikaan. Joten luulen että bokseri pitää miestäni perheen pomona.

Koira tarvitsee vahvan johtajan.

Sinä päätät mitä teidän kodissa tapahtuu.

Laitat spanielin afvoasteikossa ylemmäksi kuin bokserin. Se tapahtuu pienillä eleillä. Huomioit spanielia ensin, ruokit sen ensin, teet kaikki asiat spanielin kanssa ensin.

Laitat bokserin ojennukseen. Jos se käy päälle, rankaiset kunolla ja näytät että sellaista käytöstä ei suvaita.

Koira ei ole pehmolelu. Se on VAAN koira. Koiralla ei ole tunteita.

Spanieli oli teillä ensin. Vaikka bokseri onkin vanhempi siirtää se sitä arvojärjestyksessä alemmaksi, viimeiselle sijalle koska tuli viimeisempänä....

Vaikea tilanne, mutta voi onnistua jos aloitatte työskentelyn heti.

mitä sinä ja miehesi asiasta olette mieltä.

Kumpi koirista on ylempänä? Kumman haluatte olevan?

Eikä silläkään ole niin paljon merkitystä kuin sillä, että TE olette pomoja. Te määräätte valsin tahdin.Miten teidän ruokailut sujuu? Miten lenkit? Kumpi teistä on koirien 1 tyyppi? Teettekö koirien kanssa yhteisiä lenkkejä vai erikseen?

Kaikki vaikuttaa kaikkeen.

Mutta jos haluatte että koira lopettaa uhoamisen, teidän pitää tehdä kaikella tavalla selväksi että TE olette pomoja.

Ja sen pitää alistua, jos ei nyt spanielille, mutta ainakin teille.

TE määräätte mitä se saa tehdä ja mitä ei.

Ketä purraan ja ketä ei.

Jopa nukkumisesta määräätte te. Koira ei käytännössä edes hengitä ilman teidän lupaa.

Kyllä se siitä kun johtajuus saadaan kuntoon.

Asian kanssa pitää tehdä töitä. Joka päivä.

Pitää pysyä kovana ja "tunteettomana". Olla VAHVA johtaja.Hellyyttä saa antaa koiralle, mutta vain silloin kun se on ollut nätisti ja teidän ehdoilla, EI silloin kun koira tulee pyytämään.

Koira ei ole pehmolelu, eikä sillä ole tunteita. Koira elää saadakseen ohjeet elämiseen. Se tarvitsee alfanaaraan jonka pillin mukaan se tanssii.

Ymmärrätkö mitä tarkoitan?Minulla on ollut uros bokseri ja ne ovat dominoivia luonteita jos johtajuus ei ole kunnossa.

Mutta helposti oppivia ja toimeliaita. Tarvitsevat 3x enemmän liikuntaa kun spanieli. Plus että bokseri on palveluskoira, tarvitsee paljon aktiviteetteja. Haku, tottis yms. muu olisi bokserille aika mukavaa. Ei riitä 20 min pissalenkki.Koittakaahan jaksella ja älkää vielä luovuttako.

Kyllä se elo voi toimia kun laitatte sen toimimaan.

Siedätyshoitoa tarvitte. Bokseri pitäisi saada rentoutumaan spanielin läsnä olessa. Ammattilainen olisi hyvä saada paikalle.Missä päin Suomea asutte?

Se alistaa cavalieriänne, eikä se välttämättä ikinä mene ohi. Moni koira tulee hyvin toimeen toisten koirien kanssa, mutta ei osaa asua toisen koiran kanssa samassa laumassa.

Teinä etsisin uuden kodin jommalle kummalle koiristanne.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat