Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä olisi ystäväperheessä vesirokko ja haluaisin tartuttaa sen meidän lapsiin. Iät 4v7kk, 2v7kk ja 7kk. Mietityttää miten tuon pienimmäisen kanssa käy jos rokko tarttuu, kannattaako edes tartuttaa vielä? Hän on rintamaidolla, mutta saa toki jo kiinteitä ruokia. Suojaako äidinmaito enää mitenkään? Sanotaanhan, että rintalapset on yleensä paremmin suojassa, mutta mitäs tän ikäiset?

Kiva jos joku osaa jotain sanoa.. Tässä lähipäivinä pitäis tartutus tehdä.. Huomenna voin toki kysyä neuvolastakin, mutta tämä nyt tuli ajankohtaiseksi just viikonloppuna.

Mikaela ja tytöt

Kommentit (2)

En omalta osaltani kyllä voi kannustavaa kokemusta antaa. Meillä esikoinen sairasti 2kk vajaa 2 vuotiaana ja aika rajuna. kelloja oli satoja ja kuume oli korkea. Alapäässä ja pepussa paljon kelloja ja kolme yötä oli tuskasia ja ei nukuttu paljoa. Sitten vajaa viikko kun esikoisen tauti oli sairastettu sai sen täysimetyksellä oleva 4kk vanha vauvamme. Ja ehkä lievempi, kun ei osannut valittaa niin. Kolme yötä sillonkin oltiin hereillä ja kuume oli 39 tietämillä. Kylpy rauhoitti. Kelloja oli myös yli sata, pelkästään päässä niitä oli yli viisikymmentä. Vaippa-alueen kellojen hoito työlästä. Laitoin kellojen päälle sinkkivoidetta ja vältyttiin tulehduksilta. Eli edes täysimetys ja oma immuniteettini sairaudelle ei riittänyt sitä tekemään vauvalle helpommaksi. Ja kun itämisaika on 10-20 päivää niin teikäläinen joutuu linnoittautumaan kotiin 1,5 kuukaudeksi pahimmassa tapauksessa, sillä ei sitä moni mielellään tarkoituksella halua jos on enemmän kuin yksi lapsi. Mä en hankkis tarkoituksella.Tähtinova ja tytöt 0906 ja 0308

Meillä tyttö sairasti vesiroko, kun hän oli 11kk. Hänellä sairaus oli vaivaton ja vähän näppyjä. Lapset reagoivat rokkoon kukin oman elimistönsä mukaan.Vesirokkoa on nyt tarjolla ainakin täällä pääkaupunkiseudulla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat