Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä on tyttö, joka kyllä tykkää ja on nyt motivoitunut pyöräilyn opetteluun, mutta toistaiseksi on aika arka menemään, ja koko aika pitää olla avittamassa selästä työntämällä. Pyörä on ollut jo pari vuotta, sellainen pieni apupyörillä. Kolmipyöräisillä leikkipuistossa on polkenut itse jo 2.5-vuotiaana, mutta arkailee kyllä kovasti toisia pyöräilijöitä, ja unohtaa katsoa eteensä... seurauksena et törmäilee ja pari kertaa on kaatunut, ja nyt sitten arkailee enempi vielä.Mihkään liikenteeseen en halua edes laskeakaan pariin vuoteen, mutta leikkipuistoon voisi just pyöräillä tai jossain metsässä ja leikkipuistossa.

Ja kunhan nyt 6-vuotiaana oppisi viimeistään ilman apupyöriäkin menemään, eli ei kiirettä. Kunhan kyselen, kun näkee joskus jotain aika saman kokoisia lähinnä poikia pyöräilevän jo ilman apupyöriäkin.

Kommentit (8)

meillä ollaan yritetty harjoitella pyöräilyä jo monena kesänä, mutta vasta tämä kevät on tuonut jotain edistystä. Olemme keskittyneet niin kovasti turvalliseen liikkumiseen, ettei uskallusta ole tainnut riittää kaksipyöräisellä ajoon. Asumme aika lähellä ison kaupungin keskustaa ja vilkasliikenteistä katua. Poika 6-v arastelee yhä pysähtymistä, mutta apupyörittä ajo sujuu jo hyvin. Tyttö 4-v viilettää apupyörillä, ja annan ajaa niillä kunnes tajuaa liikenteestäkin jotain. Siinä vaiheessa kun jarrutukset, risteysajot yms ovat jotenkin hallinnassa, saa lapseni alkaa opetella uutta taitolajia, apupyörittä ajoa. siihen keskittyessä on turha alkaa opettaa liikennesääntöjä.

Tänä kesänä olisi tarkoitus. Eli kolmipyöräisellä menee ihan kohtuullisesti, mutta ei vielä hyvin silläkään, koska viime kesänä ei pahemmin harjoiteltu...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihan hyvin :=)Pisimmillään on polkenut reilun 3km:n lenkkejä ja hyvin jaksaa. Viime kesänä tehtiin 3-4 kertaa viikossa parin kilsan lenkki ja energiaa tuntui jäävän.

Poika täyttää nyt vappuna 3 vuotta.

tyttö on 3v 10 kk ja opettelee ajamaan jo ilman apupyöriä, menee jo pari metriä ilmankin. Apupyörillä jaksaa 3 km lenkkejä ja ajaa reippaasti, tosin apupyörät hidasta vauhtia kun on irtohiekkaa tiellä ja kuopissa jää sutimaan. Aloitti pyöräilyn viime keväänä ollessaan 2v 9kk jolloin oppi polkemaan (ja ajoi mihin sattuu monta kuukautta eikä osannut jarruttaa), istui innolla pyörässään jo aiemmin 2-vuotiaana. Isosisko oppi ajamaan vasta 3-vuotispäivän jälkeen ja apupyörät lähti 5-vuotiaana, oppi päivässä kun vain itse ensin päätti että nyt opin. Eli eroja on samankin perheen lapsilla.

Meillä 12/02 syntynyt tyttö ja viime keväänä pyöräily oli aika tuskaista - ainakin äidille. Pyöräillessä tytön pää pyöri kuin hedelmäpeli ja hän käytti koko pyörätien hyväkseen. Myös teiden risteyksissä pysähtyminen meinasi unohtua. Asfaltilla ja suhteellisen tasaisella tiellä ajaminen sujui, mutta mm. läheiseen leikkipuistoon on hiekkainen pyörätie ja hieman ylämäkeä, tyttö ei meinannut millään jaksaa polkea sinne, koko ajan piti olla antamassa lisää vauhtia. Takaisintulo onnistui kyllä. Kesän aikana meno rauhoittui kummasti ja loppukesästä hän polki jo 4-5 km matkoja ja muisti pysähtyä ennen tien ylitystä odottamaan minua.

Oltiin tänään eka kertaa koko perhe omilla pyörillä liikkeellä. Ajettiin noin 1 km:n päässä olevaan leikkipuistoon ja takaisin. Hienosti sujui intoa täynnä, jarrutukset, risteyksessä pysähtymiset ja reunassa polkeminen ihan mallikasta. Matka taittui tällä pienimmäisellä apupyörien avulla, isosisko oppi ajamaan ilman vähän yli 4 v:na. Näinköhän jo loppukesästä tämä pieni hurjapääkin...

Poika on syntynyt 10/03. Juuri eilen kokeiltiin ja polkeminen ei millään onnistu. Ei ymmärrä sitä oikein eikä osaa laittaa voimaa jalkoihin, jotta polkimet liikkuisi. Tosin havaittiin myös se, että pitää ostaa pienempi pyörä. Mun veli sanoi, että pyörä pitää olla sen kokoinen, että lapsella yltäää jalat maahan. Ja meidän poika on niin pienikokoinen ettei yllä 12 tuumaisestakaan.Joten pyöränmetsästykseen pitäisi lähteä.Jos jostain löytyisi vielä pienempi pyörä. Meillä on myös kolmipyörä, jossa polkimet on etupyörässä ja siihen jalat yltää ja jalat yltää myös maahan, mutta polkeminen on tosi raskasta, kun ei poika tajua siitä mitään.mutta vielä apupyörät. Menee hurjaa vauhtia, mutta osaa pysähtyä tien reunaan. Pienet mäet sujuvat kumpaankin suuntaan ja vauhtiin pääsee hyvin itse. Kohta otetaan isompi pyörä käyttöön ja sitä ainakin kokeillaan ilman appareita. Niin ja siis samassa kuussahan nuo meidän lapsemme ovat syntyneet, marras03.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat