Vierailija

Esikoisella iski näpyt viikonloppuna, tod. näk. vesirokkoa. Pientä sisarusta ei ole vielä rokotettu (ei ihan pikkuvauva kuitenkaan enää), voiko vaikuttaa asiaan jotain? Lähinnä ne jälkitaudit huolettavat..

Kommentit (14)

Vaan nämä vesirokon jälkitaudit huolestuttavat, ei itse vesirokko. Eli onko jälkitautine kannalta mitään väliä sillä, onko lasta rokotettu MITÄÄN vastaan vai ei :)?

Rokkoja ei torju mikään vastustuskyky, kuten ei monia muitakaan tartuntatauteja.Omani nimittäin sai välillisesti (vesirokkopotilaan äidiltä joka oli jo sairastanut rokon) vesirokkotartunnan olleessaan 5 viikkoa. Silloin lääkäri sanoi, että se on täysi harhaluulo ettei pikkuvauvoihin tartu taudit!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Esikoisella iski näpyt viikonloppuna, tod. näk. vesirokkoa. Pientä sisarusta ei ole vielä rokotettu (ei ihan pikkuvauva kuitenkaan enää), voiko vaikuttaa asiaan jotain? Lähinnä ne jälkitaudit huolettavat..
Mikä voiko vaikuttaa asiaan? Jos lasta ei ole rokotettu, hän voi saada tartunnan sisarukseltaan. Mutta ei välttämättä saa.

Kai se aika helposti tarttuu saman katon alla.. Meillä sairastivat ennen joulua 4-vuotias esikoinen ja 8kk vanha pikkuveli. Vauva selvisi paljon vähemmällä (=alle kymmenen näppyä, ei kuumetta). Toivottavasti teilläkin menee helposti ohi.

Kyllä vastasyntynytkin voi saada vesirokon, tunnen kaksikin tapausta.Harmihan se on jos ihan pieni saa vesirokon, mutta en kyllä ymmärrä miksi terve lapsi pitäisi sitä vastaan rokottaa? Sairas lapsi jolle rokosta voisi olla vaaraa on ihan eri asia. Jotkut tuntuvat kuitenkin ottavan tuon rokotuksen ottamisen ihan itsestään selvyytenä, miksi ihmeessä? Kohta sitä varmaan vaaditaan rokotusohjelmaankin. Ja niin menetetään yleinen immuniteetti jälleen yhdelle sairaudelle.

Totta, että vesirokko on hyvä sairastaa nuorena, mutta en mäkään olisi sitä ihan pienelle vauvalleni silloin halunnut.Käsitykseni mukaan jos äiti sairastaa vesirokkoa synnytyksen yhteydessä lapsi voi saada tarunnan joka on jotenkin vakavampi kuin muuta kautta saatu tartunta, mutta siitä ei kai ollut ap:n kohdalla kyse.Minä nimittäin ilmoitin synnytyssairaalaan, että poikani jotka olivat pikaisesti käyneet katsomassa uutta sisarustaan olivat sittemmin sairastuneet vesirokkoon, ja sen takia siitä puhuttiin synnytykseen liittyen.

sinuna en olisi yhtään huolissaan, paremmin helpottunut että sitten sekin on ohi. Minun lapseni sai sen 3-vuotiaana ja pikkusisko oli silloin 8kk vanha. Molemmilla meni tosi helposti ohi, näppyjä talkilla rauhoiteltiin, ei ollut kuumetta, ei mitään.

Serkkulapsille tuli vasta teineinä, eikä ollut hauskaa.

Vesirokko on lastentauti joka on hyvä sairastaa mahdollisimman nuorena.

niin tietysti ja todennäköisesti saakin rokon sisarukseltaan. Ihan vastasyntyneellä on äidin vasta-aineet ja rokko tuskin tulee. Mutta parempi se on nyt pienenä sairastaa! Onpahan sitten pois päiväjärjestyksestä sekin tauti.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat