Vierailija

Kommentit (19)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mihin osoitteeseen tulen ne pihvit paistamaan.Se on satavarma että täältä saat ristikkäisiä viestiä ja muka ammattilaisilta se on ihan sama kun täällä voi rakennusmies tai siivooja esiintyä lääkärinä.Mieleesi ei sitten tullut Googlettaa luotettaville sivuille etsimään sitä oikeaa vastausta. Tuosta kertomastasi valmistusoheesta ei ihan selvinnyt missä vaiheessa ne pippurit laitoit.Syö ne oikeat laaturavintolassa älä missä tahansa kulmakuppilassa jossa on kirjekurssikokit.

Pippuripihví

4 (150 g) naudan sisäfileepihviä

2 rkl kokonaisia mustapippureita

1 rkl voita

1 rkl öljyä

1 tl suolaa

3 dl kuohukermaa

2 rkl soijaa

2 tl sinappia

PippuripihviSuomalaisten kestosuosikki, pippuripihvi, sopii suuriin juhlahetkiin. Pippuripihvit valmistetaan naudan sisäfileestä. Sisäfilee on ruhon mureinta ja arvokkainta osaa. Paras osa on keskellä. Siitä saadaan parhaimmat ja paksuimmat pihvit.Pihvilihaa varataan yleensä 150-200 grammaa ruokailijaa kohden.Ota pihvit jääkaapista noin puoli tuntia ennen paistoa. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Murskaa pippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi ja kaada seos lautaselle. Pippurimyllyllä pippurirouheesta tulee liian hienoa. Voit myös rouhia pippurit veitsen lappealla puolella. Pyöritä pihvit kauttaaltaan pippuriseoksessa. Kuumenna voi ja öljy pannulla kullanruskeaksi. Kypsennä pihvit molemmin puolin 2-3 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. 3 cm:n paksuinen pihvi kypsyy mediumiksi eli puolikypsäksi paistettaessa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Paista vain kaksi pihviä kerrallaan, ettei pannu jäähdy ja lihasnesteet pääse pihvistä pannulle. Mausta ruskistuneet pihvit ripauksella suolaa. Nosta pihvit lämpimään vuokaan ja pidä lämpimänä foliolla peitettynä. Kaada pannuun kermaa ja soijakastike. Keitä hetken aikaa kermaa kokoon. Mausta sinapilla. Sekoita kastike tasaiseksi. Tarkista maku. Nosta pihvit lautasille ja tarjoile kermakastikkeen kanssa.Vaihe 1Ota pihvit jääkaapista noin puoli tuntia ennen paistoa. Kuivaa pihvien pinta talouspaperilla. Murskaa pippurit morttelissa karkeaksi rouheeksi ja kaada seos lautaselle. Pippurimyllyllä pippurirouheesta tulee liian hienoa. Voit myös rouhia pippurit veitsen lappealla puolella. Muotoile pihvit tasapaksuiksi ja nuiji kevyesti.Vaihe 2Painele pihvit molemmin puolin morttelissa rouhittuihin pippureihin.

Vaihe 3Kuumenna voi ja öljy pannulla kullanruskeaksi. Kypsennä pihvit molemmin puolin 2-3 minuuttia riippuen haluamastasi kypsyysasteesta. 3 cm:n paksuinen pihvi kypsyy mediumiksi eli puolikypsäksi paistettaessa noin 3 minuuttia molemmilta puolilta. Paista vain kaksi pihviä kerrallaan, ettei pannu jäähdy ja lihasnesteet pääse pihvistä pannulle. Mausta ruskistuneet pihvit ripauksella suolaa. Nosta pihvit lämpimään vuokaan ja pidä lämpimänä foliolla peitettynä.Vaihe 4Kaada pannuun kermaa ja soijakastike. Keitä hetken aikaa kermaa kokoon. Mausta sinapilla. Sekoita kastike tasaiseksi. Tarkista maku. Nosta pihvit lautasille ja tarjoile kermakastikkeen kanssaliittyy tietty pippurin kokoon (miten hienonnettu) ja paistolämpötilaan ja paistamisaikaan. Joku verinen pihvi ei pitkään pannulla pyörähdä.Itse teen kastikkeen niin että heitän vain pihvien jälkeen pannulle kokonaisia punapippureita ja kuohukermaa, jonka annan kuohahtaa kuumalla pannulla. Lopuksi maustan suolalla.

Tein sitten niinkuin ennenkin eli pippurilla maustettuja tavallisia pihvejä, paistoin sisäfilepihvit kuumalla valurautapannulla voi-oliiviöljyseoksessa verisiksi ja maustoin merisuolalla ja morttelissa rikotulla mustapippuri-viherpippuri-rosepippuriseoksella. Tuli kerrassaan mainiota mutta oikeaoppinen pippuripihvi on edelleen mysteeri ;)ap

todennäköiseti netissäkin - ainakin minulla kotona kansiossa ja pääsäkin muutamia variantteja, laitoin pikaisesti ensimmäisestä linkistä mikä Googlen kautta löytyi tuon perusohjeen jossa sitä maustamista ja paistoa selitettiin - ajattelin että ohjeesta olisi apua ongelmasi ratkaisuun.Pikkuisen närästi myönnän - olin ensimmäinen ammattilaiseksi itseään väittävä.Ompahan kastike sitten hanhenmaksalla tai ilman, liekitetäänkö pihvi tai ei (minä liekitän konjakilla) niin kaikissa tapauksissa tuo pippuroiminen ennen paistoa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat