Seuraa 
' Aikainen lintu madon nappaa...' Niimpä niin, Mutta ei nyt ihan tartttis viideltä herätä!! Tää on mennyt ihan mahdottomaksi, kun aurinko nousee jo niin aikaisin jo linnutkin alkaa visertää...neiti ei nuku pidempään, vaikka viereen ottaisi ja maitoa lutkuttaisi. Siinä välissä sitten alkaa pyöriminen ja hyöriminen ja äitiä vedetään tukasta ja kikatetaan ja pöristään ja jos ei tähän reagoi, kitistään ja lopulta huudetaan. Siinä vaiheessa on pakko nousta, ettei esikoinen heräisi.

Ja silmät on aina ihan ristissä!Päikkäreitä tyttö nukkuu kahdet vielä (ap 9-10.30 ja ip 14-15.30). Nuo ovat ihan pakollisia, tyttö selvästi kaipaa vielä kaksia unia. Yöunosille nukahtaa jo 20 aikaan, on ihan zippi.Mitä tässä tekisi? Onko ideoita, joilla noita aamuheräämisiä saisi myöhennettyä?Kiitti!e&e 0706/0504

Kommentit (11)

Nyt täyty oikein rekisteröityä ja kirjoittaa kun aihe on niin osuva.

Kauheesti en osaa lohduttaa enkä löytää ratkaisuja, mutta kerronpa meidän poikien rytmeistä (2,5v. ja 8kk).Joku kirjoittikin tässä (en muista nimimerkkiä), että vauvalla on tosi tarkka rytmi ja että nukkumaan on päästävä klo.19. Meillä on kummallakin pojalla ollut sama juttu. Kahden kuukauden iästä lähtien on muodostunut todella tarkka yörytmi molemmille. Eli tällä hetkellä 8 kuukautinen yöunille 18.15-18.30 (sama oli vanhemmalla pojalla vauvana, nyt menee nukkumaan 19.30 ja melko tarkka rytmi edelleen). Meillä aamuherätykset on ollut koko ajan eli 2,5 vuotta 4.30-6.00 välillä (tällä hetkellä yleisin 5.30). Esikoisella yritettiin vauvana muutamia kertoja kääntää rytmiä, mutta saatiin aikaan vain kaaosta eli silloin yöt meni sekaisin ja aamuherätys saatto olla jo neljältä. Eli ainakaan meillä ei pätenyt se että jos iltaa sai väkisin venytettyä tunnin niin se ei todellakaan tarkoittanut että nukuttiin tunti aamulla kauemmin!Miehen herätyskello soi 5.45, joten sillon nousemme koko perhe ja nautimme yhdessä aamupalan ennen kuin mies lähtee töihin. Viikonloppuisin yritämme venyttää sängyssä noin seitsemään; vanhempi katsoo videoita ja nuorempi höpöttää ja touhuaa omia juttujaan. Välillä tietenkin on aika raastavaa jos itteä vielä väsyttäs, mutta olemme kyllä saaneet tästäkin rytmistä haettua ne ihanan positiiviset asiat eli joka ilta meillä on miehen kanssa ruhtinaalisesti kahdenkeskistä aikaa....suhde ainakin pysyy hyvänä ; ) !Mutta tosiaan meillä kummallakin lapsella on sentään sama rytmi, teillä esikoinen taitaisi nukkua pitempäänkin ja olette hänen kanssaan tottuneet myöhempään aamurytmiin. Onko teidän vauvalle tullut nyt vasta nämä aikaiset herätykset? Silloin kyllä viittaisi tohon valosuuteen.Kyllä aika monet kauhistelee meijän aamuja, mutta kaikkeen tottuu ajan kanssa ja ennen kaikkea positiivista ajattelua vaaditaan!

8 kuukautinen herää yöllä vielä muutaman kerran, tutti suuhun riittää ja 4.30 annan tissiä, jonka jälkeen saattaa vielä tunniksi nukahtaa. Esikoinen herää yleensä kerran pissalle. Mutta kaikilla vanhemmilla unentarve on erilainen, itse olen huomannut että pärjään suht lyhyillä yöunilla.Tää nyt oli vaan meijän perheen juttuja, mut teki mieli kirjoittaa kun asia tuntu niin läheiseltä. Nii ja kyllähän me miehen kanssa aina nukkumisesta myöhään aamulla haaveillaan, mutta sitte ku ollaan menty hotelliin kaksin, niin viimeistään seitsemältä herätään eikä väsytä yhtään ; ) ! Eli tarkka on rytmi itelläkin.Jaksamista ja toivotaan että te saisitte rytmin muuttumaan. Mukavaa kevättä kaikille!

Meidän 7kk ei ole aamukukkuja mutta VOI kunpa olisikin! Haluan nyt vaan tuoda tämänkin näkökannan tähän. Nuo aamukukkujat menevät nukkumaan usein viimeistään klo 20. Teillä on siinä koko ilta aikaa levätä, plus hyvin nukutut päikkäritkin lapsella. Meillä päikkärit kestää parhaimmillaan puoli tuntia pari kertaa päivässä ja loppuillat on jo muutaman kuukauden ajan ollut sellaista kitinää (ekojen kuukausien jälkeen kun valvominen kesti aamuöihin), ehkä kerran kahdessa viikossa tyttö nukahtaa klo 21 aikaan ilman että herää biljoonaa kertaa vielä ennen puolta yötä. Ja nyt on alkanut herätä klo 6 aikaankin. Tosin se on ehkä siltä osin positiivista, että jospa alkaisi tuo yöunikin tulla aikaisemmin.. Olen kyllä itse sellainen aamuihminen, että aamusta on kiva touhuta kaikkia kotitöitä yms, niin sitten saa loppuillan laiskotella ;DEli nauttikaa illoista ja menkää itsekin ajoissa nukkumaan :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...että valvottaminen ei auta. Meidän aamuvirkku kymmenkuinen herää viimeistään puoli seitsemältä valvotti vaikka kuinka. Huonot kokemukset siis unirytmien siirtämisyrityksistä. Pimennysverho on, mutta ei sekään huonetta aivan pilkkopimeäksi tee, sen verran raosta valo pääsee. Olemme tuumanneet, että antaa mennä lapsen luonnollisella rytmillä, kaikki pääsevät vähemmällä. Siis kahdeksalta lapsi sänkyyn ja kuudelta ylös. Viikonloppuna heräämme vuoroaamuina miehen kanssa lasta kaitsemaan, näin on ainakin yksi aamu viikossa, että saa nukkua pitkään!

n. 21.00. Muutoin nuo päiväunet menee aika lailla yksiin. Meillä tämä aikaisempi herääminen alkoi kun tuo liikkuminen lisääntyi. Aiemmin veteli unosia yhdeksään asti. Mutta hommeli on niin että lähdet vaan siitä että valvotat vauvaa yhdeksään ja laitat sitten vasta nukkumaan. Silloin unet siirtyvät edes sen tunnin eteenpäin. Saattaa olla aluksi aika itkuista touhua mutta leikität lattialla ym. Kestänee varmaan muutaman päivän että rytmi muuttuu mutta kannattaa tehdä.

Meillä alkoi sama ongelma tytön ruvettua nousemaan jaloille, eli siinä 8,5 kk iässä. Nyt tyttö on 10 kk ja heräilee n. 6.30. Sain hänen untaan jatkettua noin tunnilla lyhentämällä aamupäikkäreitä noin 30 min - 45 min pituisiksi. Nukkui aikaisemmin noin 1,5 h aamupäivällä ja iltapäivällä. Neuvolassa kehoittivat kokeilemaan aamupäikkärien pientä rajoittamista ja se on kyllä hieman auttanut. Siihen meni noin 2 viikkoa, ennekuin tyttö tottui uuteen rytmiin ja joskus tuntui pahalta herättää selvästi väsynyt pikkuinen, mutta otti hän unen sitten takaisin iltapäivällä. Nykyään hän jo heräilee itse aamupäiväunilta sen 30 minuutin jälkeen. Nukkuu sitten sen 1,5 h iltapäivällä ja jaksaa iltaan asti ihan samanlailla kuin aikaisemmin.Mekin kokeilimme aikaisemmin laittaa tyttö myöhemmin nukkumaan illalla, mutta se ei pidentänyt aamu-unia ollenkaan.Tsemppiä teille aikaisten aamujen kanssa, minulle ne ainakin ovat aivan kauhistus, eikä hyvä tahto ja positiivinen ajattelu oikein aina tahdo auttaa ;)

Meillä 9kk neiti nukahtaa yöunilleen yleensä klo 19 (yritäppäs valvottaa pidemmälle, niin saat vain itkuisen ja kiukkuisen lapsen, joka haluaa vain sänkyyn). Mutta meillä aikaisesta nukkumaanmenoajankohdasta huolimatta onneksi nukutaan se 12h, eli heräillään aamuseiskalta.Tähän olen ollut tyytyväinen, eipä tarvitse lähteä päiväkotia ajatellen lähteä rytmiä muuttamaan. Toki esim. näin sunnuntaiaamuna olisi mielellään sitä aamua venyttänyt :).Mutta meillä ainakin tytöllä tämä rytmi aivan luonnostaan. Mutta tosiaan niitä pimennyskaihtimia minäkin kokeilisin, jos ennen kukonlaulua teillä heräillään.Tsemppiä ja jaksamista ikätoverille ja äiskälle :))

Jos en nyt ihan väärin muista, meillä herättiin tuossa iässä myös 5.30-6 ja tuskailin asian kanssa. Nykyään poika nukkuu kahdeksaan, vaikka menee kasilta nukkumaan. Ikää hänellä vuoden verran enemmän.Meillä olivat illat tosi vaikeita ja silkkaa huutoa, kun yritimme väkisin pitää poikaa hereillä yhdeksään saakka. Kun tajusimme, että huuto johtuu väsymyksestä ja aloimme laittaa pojan nukkumaan 19.30, niin johan elämä muuttui helpommaksi. Ja omaa aikaa on ollut iltaisin siitä saakka, ihanaa!Joten jaksamisia -ja ne pimennysverhot käyttöön. Lasta voi myös huijata nukkumaan pidempään antamalla pullon tai imettämällä aamulla. Meillä jos poika herää 6.30 (joskus oman kelloni soittoon) niin annan hänelle vellipullon, johon nukahtaa uudelleen. Muuten saisikin herätä tuolloin, mutta on huomattasti paremmalla tuulella jos nukkuu vielä tunnin pidempään.


Meillä on siis toki pimennysverhot lasten huoneen ikkunassa, mutta kyllä sieltäkin nouseva aamuaurinko väkisin pilkottaa läpi ja tietenkin nuo linnut, jotka aloittavat sen konsertin tuossa ikkunan edessä olevassa puussa aina 5 aikaan...Välillä on tehnyt mieli hakea joku hemmetin pistooli ja ampua jok' ikinen varpunen alas noilta oksilta;) Viime kesän ikkunan alla asusteli pulukin, joka kurlutteli myös aamut ja illat. Ei siinä erkkikään nukkunut...Meilläkään ei auta, jos venyttää iltoja- kokeiltu on! Tyttö on todellakin ihan valmista kamaa sänkyyn jo ennen kahdeksaa.Päikkäreitä voisi koittaa rustailla...josko siitä sitten olisi apua. Anoppi tosin aina toitottaa, että ' viimeisin temppu minkä voit tehdä on herättää nukkuva lapsi...'Kesällä koitetaan joka tapauksessa siirtyä yksiin uniin, on helpompi kaikille kun lapset nukkuvat sitten samaan aikaan päivästä (mökkeilyt, autoilut jne)Lisää kommenttia saa antaa!elinana

Oletko kokeillut myöhentää päiväunia? Ihan päivässähän se rytmi ei siirry vaan tarvitsee enemmän aikaa. Jos hän nukkuisi aamupäivällä myöhemmin (10?->) ja sitten myöhään iltapäivällä/alkuillasta toiset, ehkä jaksaisi valvoa tunninkin myöhempään. Meillä on sillä tavalla " kylmä peli" , että ennen 6.30-7.00 ei sängystä pääse pois (rauhoitellaan tarvittaessa) ja ekat päikkärit eivät myöskään ala ennen kymmentä.

Meillä 6 kk poika nukkuu yöunia noin 9 tuntia, joten ettei aamuista tulisi liian aikaisia, mennään meillä yöunille vasta joskus klo 22-23. Meillä nukutaan yleensä vielä kolmet päikkärit, joista viimeiset max. puoli tuntia alkuillasta, joskus klo 18-20 välillä.Pimennysverho on myös käytössä ja sitä suosittelen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat