Vierailija

Kuka hullu päästää mukulansa tänään, aprillipäivänä trullittelemaan?? Pääsiäisenä viikon päästä ne noidat kiertää..!!Moukat!!!

Sivut

Kommentit (39)

Jos nyt sitten edelleen haluaa tiukasti pitää perinteistä kiinni, niin trullitelkoot pohjanmaalaiset lankalauantaina, itäsuomalaiset ortodoksit virpokoot palmusunnuntaina ja hakekoot palkkansa viikon päästä ja kaikkialla muualla lapset saavat käydä virpomassa trulliksi pukeutuneina palmusunnuntaina ja saavat palkkansakin samana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mitä te siellä Pohjanmaalla oikein sekoilette? Menkää leikkelemään naapurin lehmien häntiä ja polttamaan kokkojanne liian aikaisin, älkääkä meidän muiden perinteitä nyysikö! :D

Virpominen on ortodoksinen perinne ILMAN noidaksi pukeutumista. Trullina liikkuminen taas pohjalainen perinne ilman virpomista. Nykyään perinteet ovat sekoittuneet. Muualla Suomessa virvotaan palmusunnuntaina, mutta Pohjanmaalla trullit liikkuvat lankalauantaina.T. Folkloristiikan tutkija

TRULLIT VIRPOO!!! Trullit virpovat koristelluilla pajunoksilla lankalauantaina. Nimenomaan virpoo. Käy nelonen joskus pohjanmaalla, niin vois täkäläiset tavat tulla tutuiksi sullekin, ettei tarvis täällä perättömiä kertoa.

että vaikka periaatteessa ois ihan mukava suhtautua perinteisiin kunnioituksella niin poliisitouhu saa asian kääntymään itseään vastaan.V***u meillä virvotaan tänään noitina ja jos joku vielä läpyttää asiasta niin opetan lapsille runonkin:Virvon varvon, anna rahaa.

Virvonta on alun perin itäsuomalainen ortodoksisuuteen liittyvä siunaava palmusunnuntaiperinne.Pajunoksat siunattiin kirkossa lauantain jumalanpalveluksen yhteydessä, jotta niillä voitiin virpoa sukulaisille tai perheenjäsenille palmusunnuntaina. Pajunoksa annettiin virvotulle virpomisluvun päätteeksi ja palkka tultiin noutamaan pääsiäislauantaina.Virvottaessa pajunkissakimppua heilutetaan virvottavan edessä ja lausutaan virvontaluku. Virvottavalle annetaan vitsa ja virpoja saa palkkioksi makeisia tai rahaa.Ortodoksit paheksuvat tapaa, joka on nykyään yleistynyt laajalti Etelä- ja Länsi-Suomessa, että pikkulapset puetaan noidiksi ja he kiertävät palmusunnuntaina tai pääsiäisenä virpomassa tuntemattomia. Kyseinen tapa on länsisuomalaisen pääsiäisnoitaperinteen ja itäsuomalaisen virvontaperinteen sekoittamista.Yleisesti käytössä oleva virvontaluku: " Virvon varvon tuoreeks terveeks tulevaks vuodeks. Vitsa sulle, palkka mulle."Virpomisella voidaan myös tarkoittaa miehen masturbointia.menivät joskus omissa vaatteissaan, mutta kun kuulin sanottavan minua laiskaksi kun en edes vaivautunut lapsia pukemaan, niin alkoivat sitten pukeutua niinkuin muut. Meidän kulmakunnilla ei kukaan myöskään viikon päästä mitään palkkoja jakelisi siksi, että se meidän ortodoksiperinteeseen istuu, samalla kertaa se on otettava niinkuin kaikki muutkin lapset.

Lapsuudessani ei kukaan virponut kaupungissa pääkaupunkiseudulla. Olen asunut Eirassa, Kalliossa ja Lauttasaaressa. Ei siis ole kovin vanha perinne, että kierretään soittelemassa ovikelloja.Taitaa olla aikamoista sattumaa, että aprillipäivä ja palmusunnuntai sattuvat olemaan samana päivänä. Hohhoijaa, ei sovi yhtään yhteen.Kaiken uuden alku on vasta Kristuksen ylösnousemisen jälkeen. Pitkäperjantain ja pääsiäisaamun (Kristuksen ylösnousu) välillä vois ajatella vaikka minkälaisten voimien olevan liikkeellä.Miksi noidilla ei ole kissoja ja kahvipannuja mukana. Kait vanhoja kahvipannuja sais vaikka kirpparilta. Noi korit eivät oikein sovi.

me suomenkielisen pohjanmaan asukit todellakin laitetaan lapsemme virpomaan lankalauantaina. Mutta myönnän kyllä että palmusunnuntai on se alkuperäinen päivä... antaa kaikkien kukkien kukkia!

Eli täällä Helsingissä tänään kuten muutkin naapurit ja kaverit. Ja kun mennään pääsiäiseksi mummolaan, virvotaan juuri samoissa varusteissa sukulaisissa.Itse olen pohjanmaalta ja meininki on juuri samaa siellä kun täälläkin, vain vajaa viikko eroa ajankohdalla.

Silloin virvottiin pääsiäislauantaina ja ihan kierrettiin naapurustoa.Älytön idea se kissa ja pannu. Hirveän monimutkaista raahata niin montaa roipetta. Tuskinhan ne nytkään selviää oksien ja pitkein mekkojen ja palkkioiden kanssa. Simputusta vaatia enempää.

kun virvottiin Palmusunnuntaisin. Suurin osa asukkaista tunnettiin ainakin ulkonäöltä. Eikä oltu ainoita eli kyllä oli noitia Helsingissäkin liikenteessä. Mutta vaatimattomia oli palkat silloin ennen, esim. omena tai yksi kettukarkki tai vastaava.

Hyvät ja iloiset muistot noista virpomisista on kyllä jäänyt.

Todella huvittavaa, jos joku virpoo vasta ensi viikolla :pVierailija:

Lainaus:


Viikon päästä lauantaina. Todella huvittavaa käydä nyt aprillipäivänä tosiaan virpomassa :D
Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat