Vierailija


Mä haluiaisin naimisiin, mut mies ei. En oikeen ole saanut selvää vastausta, miksi ei halua. Ei kuulemma olisi hyvä idea. Kihloihin voi ehkä mennä, mutta naimisiinmenoa ei suostu edes harkitsemaan.Kuitenkin sanoi, että olis hyvä jos meillä olisi sama sukunimi. Outoa???Sanoin sille, että jos mennään kihloihin, niin se on lupaus, että joskus mennään myös naimisiin.

Sivut

Kommentit (26)

Olen sanonut kyllä avomiehelle, etten itsekään halua kirkkohäitä, enkä suuria juhlia, että ei varmaan siitä ainakaan ole kiinni.No, hän sanoi ettei halua naimisiin, koska sitten jos tulee ero, niin on vaikeampi erota... Ei se musta kyllä kovin vaikeelta vaikuta. Hänen mielestä ei kuitenkaan päästä sopuun omaisuudesta! No, onhan avioehto keksitty. Ja eikö " avoerossa" tulisi sitten ihan samat ongelmat omaisuuden jaon kanssa?Ehkä on vain kyse sitoutumisongelmasta tms.?Meillä on 1 v lapsi ja miehellä on välillä vaikeata ottaa vastuuta hänestä. =( Ehkä hän pelkää velvollisuuksiensa vielä lisääntyvän avioliiton myötä? Kai hän haluaisi elää jonkunlaista " sinkku-harhakuvaelämää" , ettei olisi minkäänlaista vastuuta mistään eikä velvollisuuksia.Mies kysyi, miten avioliitto käytännössä eroaa avoliitosta? Miksi kannattaisi mennä naimisiin? Mitähän mä tohon vastaisin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

asia on niin, etta jos miehen haluttomuus naimisiinmenoa kohtaan johtuu siita, ettei han rakasta sinua riittävästi.Se on nähty monet kerrat, kuinka nämä miehet jotka eivät " periaatteesta" tms. halua naimisiin, ovatkin yhtäkkiä täysin valmiita papin eteen kun vastaan tulee nainen johon he rakastuvat tulisesti.

Kyllä hän silti on sitoutunut sinuun. Onhan hän perustanut kodin kanssasi ja perustanut siten myös perheen. Te olette perhe, eikä sen kummempaa sitoutumista tarvitse enää miettiä. Te olette jo mies ja vaimo.Saman sukunimen hän ehkä on maininnut, koska sinä itse olet siitä hänelle puhunut: " Mennään naimisiin, jotta saataisiin sama sukunimi." Minä tein aikoinani miehelleni tämän saman, että painostin miestä naimisiin vain siksi, että saisimme saman sukunimen. Sinänsä tyhmää, sillä ei se elämä siitä minnekään olisi muuttunut. Lähes 12 vuotta ollaan yhdessä oltu ja äskettäin vannoteltiin toisellemme, että ollaan loppuelämä vielä yhdessä.

SAno etttä haluat paperin jossa koko omaisuutenne avoeron tullessa on yhteistä!!! Jos ei halua nimeä paperiin niin hän taitaa maksattaa sulla varmuuden vuoksi omaisuutta

Suomen nimilain mukaan käytössä olevaa sukunimeä ei voi ottaa itselleen. Siis jos en ole mitään sukua Virtanen - se ei ole vaikkapa äidin tyttönimi -, niin en voi ottaa sukunimekseni Virtasta, koska sennimisiä on. Täytyy keksiä ihan uusi nimi tai ottaa nimi, jota on ollut omassa suvussa.Meillä on vähän sama tilanne, mies ei tahdo naimisiin mutta olisi halunnut, että yhteisellä lapsella olisi hänen nimensä. Sanoin ettei käy, lapsen nimi on sama kuin äidillä ja jos hän tahtoo muuttaa äidin nimen, niin tietää kyllä, kuinka se tehdään. Ei ole kosintaa kuulunut.

että ollaan valmiita tekemään lapsia ja elämään yhdessä, mutta ei mennä naimisiin, koska ei se muuta mitään tmv. JOS SE EI MUUTA MITÄÄN, NIIN MIKSI EI MENNÄ NAIMISIIN!!!! Olisihan se perintöjen ym. kannalta paljon kätevämpää, eikä tarvisi lapsiakaan käydä jälkeenpäin " tunnustamassa" omikseen. Sitäpaitsi musta se ei ole mitään oikeaa sitoutumista, ettei mennä naimisiin. Ei siinä olla silloin kuin mies ja vaimo, vaikka kuinka perhettä olisikin. Tuntuu vähän, että nää miehet jotka tekee kyllä lapsia mutta ei avioidu, on just niitä, joita todellinen sitoutuminen pelottaa. Kokevat että on helpompi lähteä, jos ei olla naimisissa. Ei tarvi käydä läpi paperisotaa, hakea avioeroa, puolittaa omaisuutta jne. Riittää kunhan sopii lapsen / lasten elareista ja tapaamisesta. Ei menetä puolta omasta omaisuudestaan.Mä en ikinä suostuis tekeen lapsia miehen kans, joka ei ole valmis sitoutumaan sillä ainoalla oikealla tavalla: Naimisiin menolla!

Vierailija:

Lainaus:


Kyllä hän silti on sitoutunut sinuun. Onhan hän perustanut kodin kanssasi ja perustanut siten myös perheen. Te olette perhe, eikä sen kummempaa sitoutumista tarvitse enää miettiä. Te olette jo mies ja vaimo.
Mutta tuo, että ilman naimisiin menoa olisi jo mies ja vaimo ei pidä paikkaansa. Jos toinen sattuu rsim. kuolemaan, on avopuolison asema aivan erilainen kuin aviopuolison.että avoliitosta on huomattavan paljon helpompi lähteä kävelemään.Ja kuoleman sattuessa avo- ja avioliitto ei ole millään tavoin tasavertaisia.

byrokratiaa. Sukunimen vaihtohakemus täytyy aina perustella, olis kyllä kiva tietää että käykö toi perusteluksi että haluaa miehen sukunimen muttei avioliittoa?

Mikäli menette naimisiin ja toinen pettää koko ajan, niin hän ei ole kovinkaan sitoutunut puolisoonsa.Kyllä se vaan se käytännön elämä on se, mikä sitouttaa. Kun joutuu sopimaan lasten hoidosta ja muista asioista yhdessä, niin siinä sitä vasta on perhe.Kuuleman mukaan jotkut aviomiehet (siis ne sitoutuneet yksilöt) jättävät lasten ja kodinhoidon täysin vaimon harteille ja käyvät omissa harrastuksissaan, mikäli työ vain ei ole esteenä.Mikäli asuu vuokralla tai asumisoikeusasunnossa, avopuoliso perii asumisoikeuden suoraan. Muutenkaan jos ei ole omaisuutta, niin perinnöllä ei ole mitään väliä.

Menet vain käräjäoikeuteen viemään paperin, että haluat erota ja sen jälkeen olet eronnut. Merja Vanhanenkin erosi monta kuukautta ennen kuin muutti Matin luota pois.Avoliitossa sinun on hankittava asunto, pakattava tavarasi ja hankkia muuttoapua. Sen jälkeen, kun asut toisessa asunnossa, voit sanoa, että olet eronnut.

Joissain tapauksissa se voi olla hyväkin, vaikka leskellä itsellään olisi tuloja. Mutta jos molemmat ovat kohtuullisen pienituloisia, niin leski ei välttämättä saa mitään eläkettä.Tästä löytyy taulukot mm. ETK:n ja Ilmarisen nettisivuilta.

Nainen on " merkitty" omalla sukunimellä, mutta hänen ei tarvitse mitään todellista sitoutumista tehdä. Mitenkähän mies reagois tuohon ehdotukseen, että hän joutuisikin sitten ottamaan sun sukunimesi? :)

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat