Vierailija

Sivut

Kommentit (32)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

huh, kiitos, tuntuu että sain nyt synninpäästön :)hävetti eilen koko päivän, tuntui että kaikki tuijottivat loppupäivän että tuo idioottiko se olikin joka niitä mattoja tamppasi sunnuntaiaamuna.. (aamu? klo 10 jälkeen)ei mua ainakaan haittaa jos joku hakkaa mattoja sunnuntaina, eikä jos joku käy yöllä suihkussa. tuostakin asiasta on meidän talossa valitettu, ei tosin meille. tää talo onkin täynnä nipoja, haluttais jo muuttaa pois kun vuosikausia on kuunnellu ties millaista urputusta!ap

Me asutaan isossa rivitaloyhtiössä ja kuten arvata saattaa, niin täällä asuu lähes pelkästään lapsiperheitä. Jos tällaisessa asumismuodossa alkaa ahdistumaan siitä, että joku tamppaa mattoja (viikonloppuisin vähän päästä joku), leikkaa ruohoa (kesäsunnuntaisin lähes tauotta joku) tai vaikka grillaa kovalla tuoksulla (koko kesän läpi), niin kyllä asuu väärässä paikassa. Meillä asuu täällä varmaan kolmekymmentä alle kouluikäistä, joten kyllä niistä aina joku nukkuu ja tietysti saattaa joku herätäkin. Mutta minkäs teet?Tarkoitan vaan, että jos asuu ihmisten joukossa pitää kestää myöskin ihmisten elämästä kuuluvat normaalit äänet päiväsaikaan.

t: 19

tampata.Mutta kuka ihme niitä enää tamppaa. Melkein jokaisessa matossa, jonka nykyään ostaa, lukee, että tamppaus kielletty. Juuri ostin yhden design räsymaton, jossa samainen teksti.

Vierailija:

Lainaus:


On kuuma ja haluaisit pitää ikkunoita auki, mutta jatkuva paukutus raikaa sisälle asti. Toisissa taloyhtiöissä kun on asfaltoitu piha ja taloja joka puolella, siellä se ääni oikein voimistuu. Rivarinpäädyssä hiekka- ja nurmipihalla hiukan eri juttu, mutta voisi sitä sunnuntairauhaa hiukan kunnioittaa. Ja oli päivä mikä tahansa, jonkun vauva voi siellä rivarissa olla ulkona nukkumassa ja lähes varmasti herää siihen paukkeeseen. Tykkäisitkö itse jos olisi sinun vauvasi?
Ja ei, en tietenkään tykkäisi, mutta sopeutuisin. Omia tunteitaankin voi vähän hallita, ei tarvitse mennä tukka pystyssä huutamaan pihalle vaan voi vaan päättää olla niuhottamatta. Kyllä maailmaan ääntä mahtuu.

Eikö ihmisillä todellakaan ole nykyään mitään käytöstapoja? Toiset ihmiset on otettava huomioon ja monelle sunnuntai on ainut lepopäivä viikossa.

mattojen tamppauksesta...ystäväni oli ainakin saanut isännöitsijältä " huomautuksen" kun oli järjestyssäännöistä poiketen tampannut mattoja arki-iltana 21 aikoihin ja naapuri oli isännöitsijälle asiasta valittanut. Järjestyssäännöissä kun heillä sanotaan että mattojen tamppaus on sallittua arkipäivinä klo 8-20 välisenä aikana...

Sunnuntai on monille ainut lepopäivä, jolloin halutaan rauhoittua ja levätä. Monille sen on myös pyhäpäivä, jolloin ei sovi työtä tehdä.Minäkään en haluaisi, että joku tamppaa mattoja lähellä olevalla telineellä sunnuntaina, vaikka se ei olisi järjestyssäännöissä kiellettyä.

No mä ainakin puhuin päiväsajasta, joka nyt ehkä olisi jotain 10-17 luokkaa viikonloppuna. Kyllä mun mielestä silloin saa ihan huoletta tehdä normaaliin elämään kuuluvia äänekkäämpiäkin asioita kuten ruohonleikkuu ja tamppaus (ja samaa mieltä, en ymmärrä miksi kukaan sitä tekee, kun siitä ei ole mitään hyötyä puhtaanapidolle).Totta kai pitää ottaa toiset huomioon ja sen takia on ihan normaalit käyttäytymissäännötkin. Mutta minä ainakin yritin sanoa, että jos ahdistuu siitä että noista normaaleista toimista päiväsaikaan, niin on hiukan väärässä paikassa asumassa.Yleensähän taloyhtiöiden säännöissä on se hiljaisuus esimerkiksi 22-7 välisenä aikana. Kyllä minäkin ehkä ahdistuisin, jos joku leikkaisi nurmikkoa joka lauantai 21.30, mutta harva kai niin tekee.t: 19

Siellä on kirkko ja joka jumalan sunnuntai moikotetaan kelloja, ensin kymmenen aikaan ja sitten puolilta päivin. Ei puhettakaan että annettais naapurustolle lepopäivän rauha.

Asuin elämäni ensimmäiset 22 vuotta kerrostalossa, ja minä ainakin opin siihen että otetaan toiset huomioon eikä meluta ihan niin kuin itseä huvittaa. Vaikka onkin valinnut kerrostaloasumisen, ei se tarkoita sitä että ihan kaikki meluaminen pitää niellä (Missä menee raja? Musiikki täysillä klo 22 hiljaisuuten asti? Ei kai siitäkään saa valittaa kun ei kerran ole hiljaisuus. Entä pyykinpesu keskellä yötä? Monet eivät näytä ymmärtävän että linkouskin kuuluu muihin asuntoihin).Vielä kun se mattojen tamppaaminen on niin turhaa puuhaa kuin olla voi. Ruohoa on sentään pakko leikata silloin tällöin, vaikka huoltoyhtiöt tekevät valitettavasti senkin joskus kuudelta aamulla. Mutta sen siitä saa kun säästetää ja siirretään talkkarinhommat isoille huoltoyhtiöille.Toisten huomioonottaminen on yksi tärkeimpiä asioita, jotka aion opettaa omille lapsilleni. Siihen kuuluu mm. se, että sunnuntaiaamuna ei ruohoa leikata, vaikka jonkun mielestä omalla pihallakin saa tehdä mitä tahansa kun ei kerran järjestyssäännöt sitä kiellä. Toisille oma napa on aina se tärkein.

Ei tarvitse rikkoa mattoja ja kiusata naapureita. Joillakin pihoilla se ääni todella kaikuu järkyttävästi! Ja etenkin sunnuntaiaamu on vihoviimeinen hetki niitä tampata.Matot voi kyllä viedä tuulettumaan hakkaamattakin sitten kun ne on imuroinut pölyttömiksi.

Ne jotka tamppaa, on joltain viime vuosituhannelta nuo tapansa oppineet. Monissa taloyhtiöissä tästä syystä mattotelineitä poistetaan kokonaan. Hankkikaa mikrosuorattimella varustettu tehokas pölynimuri, on parempi kuin tamppaus, ei riko kuituja ja katko loimia.Hävetkää tamppaajat! Siirtykää nykyaikaan.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat