Vierailija

käyttämisen jutussa. Onko toimittajalla silloin oikeus julkaista juttu haluamassaan muodossa, myös tuo henkilön kanssa käyty keskustelu haastatteluna taustapuheineen?

Kommentit (9)

jos olosuhteet haastattelun jälkeen ovat muuttuneet niin, että lausuman julkaiseminen olisi kohtuutonta. Eli mikään " ei mua huvitakaan" ei ole peruste.Ja siinä ei ole mitään väärin, että haastateltava saa lukea jutusta vain pienen osan/omat lausumansa. Teksti on toimittajan, ei haastateltavan.

Jos toimittaja on sanonut vain kartoittavansa taustoja, sittenkään ei saisi siteerata suoraan.Voinette vedota toimittajan esimiehiin? Taitaa olla varsinainen vempula kyseessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos haluatte periaatteellisen hyvityksen, viekää asia Julkisen sanan neuvostoon. Jos sieltä tulee langettava päätös, lehti joutuu sen julkaisemaan sivuillaan. JSN on siinä mielessä hyvä, että se on ilmainen tie, mutta toisaalta toimittajalle ja julkaisulle langettava päätös on suhteellisen ikävä, jollei ole ihan paatunut tapaus kyseessä.Aika törppöä toiminta on kyllä ollut, sanoisin.

siis asiantuntijan pakeille. Juttu löytyi sitten aikanaan kuukausien kuluttua lehdestä, toimittajan omin lisätulkinnoin maustettuna. Toimittajan lisäykset vielä vääristivät todellisuutta loukkaavalla tavalla. -Ap

Oman osuuden julkaisemisen voi koettaa kieltää juuri vetoamalla tilanteen muuttumiseen tai sitten siihen, että on väärin siteerattu. Jos on oikein siteerattu, silloin ei voi mitään.Minkähänlaisesta rettelöasiasta tässä on kyse? Enemmistöllä toimittajista ei ole tarvetta kenenkään elämää pilata, tietyt julkaisut ja nuoret pullistelijat pois lukien.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat