Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Olen itse taistellut rintamaidon riittävyyden kanssa mutta sinnittelen täysimetyksellä, vaikka lapselle ei ole neuvolan mielestä tullut tarpeeksi painoa ja korviketta suositellaan.

En anna, koska Rinnalla-oppaassa (äitiyspakkaus) sanotaan, että imettämällä sikeästi maito ei voi loppua ja pullo pilaa maidonerityksen.

Nyt olen kuitenkin alkanut miettiä, että voinko tehdä vahinkoa lapselleni tällä, etten anna korviketta? Yritän noudattaa vain imetyssuositusta ja luottaa, että kyllä se maito riittää (vaikka painoa ei tule tarpeeksi).

Mietinkin, että onkohan Suomessa joskus sattunut jotain oikeasti lapselle, jota on täysimetetty ja maitoa on tullutkin liian vähän? Vai voiko tosiaan luottaa, että kyllä maito riittää, jos niin uskoo.

Lapsi on ihan tyytyväisen oloinen, vaikka painoa ei ole tullut. Kyllähän hän toki syö aika usein, mutta hän on vasta kuukauden. En aio luovuttaa enkä antaa periksi neuvolalle, koska pissavaippoja tulee kuitenkin eikä lapsi ole kuivuneen oloinen.

Sivut

Kommentit (58)

Vierailija:

Lainaus:


Vuorovaikutuksen tukemiseen ei tarvita huostaanottoa. Varsinainen sosiaalipuoskari tässä taas.


Jos äiti ei edes huomaa sitä, että vauva on nälkiintynyt, niin on syytä olettaa, että vuorovaikutuksessa on jotain vialla - ja pahasti.

Vierailija:

Lainaus:


että neuvoloissa ja sairaaloissa on tavattu aliravittuja lapsia, koska äiti itsepintaisesti on jatkanut täysimetystä, vaikka maitoa ei tule riittävästi. Minusta tuollainen käytös on lapsen pahoinpitelyä ja lapsi pitäisi ottaa huostaan ainakin väliaikaisesti.


Ja voihan se olla, ettei äiti huomaa vauvan laihtumista ja huonovointisuutta, mikäli tämä tapahtuu vähitellen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:
Jos äiti tai isä on niin huonossa vuorovaikutuksessa vauvan kanssa, niin kyllä se on vauvan paras, että hänet otetaan huostaan ja ruokitaan kunnolla. Samalla kuitenkin tulee opastaa vanhempia vauvansa hoidossa, havainnoimaan vauvan reaktioita ja vuorovaikuttamaan vauvan kanssa.


Kuka hitto nyt oksennus taudissa nälkäänsä huutaisikaan???!!!??Me keskustellaan nyt siitä että jos vauva ei saisikaan rinnoista tarpeeksi maitoa vatsansa täytteeksi, ja silloin terve vauva kyllä itkisi jos masu olisi tyhjä ja kipeä! Mutta jos ei itke, on saanut vatsalleen tarpeeksi täytettä vaikkei ähkyksi ole ängettykään! Siinä olisi opettelemista aikuisillekin...

käyriinsä näkemättä kokonaisuutta. Neuvolaihmisillä on taipumus pilata imetys, kun he alkavat tyrkyttää korviketta, kun lapsi hieman tippuu käyrältä. Jos lapsi voi hyvin, niin älä anna korviketta - sanoi neuvolaurpo mitä tahansa. Eivät yleensä ole mitään järjenjättiläisiä.

Vierailija:

Lainaus:


Ja tuo on muuten potaskaa että aliravittu vauva olisi unelias ja hiljainen: nälkää näkevä lapsi HUUTAA. Ja huutaa. Ja huutaa. Eikä jätä epäselväksi kenellekään, että on jotain vailla.
paitsi silloin, kun on jo niin kuivunut että on flegmaattinen, unelias ja makoilee vain. juuri siksi näitä merkkejä käsketään tarkkailla kuivumista aiheuttavien tautien, kuten ripulin, yhteydessä.

Selkeällä enemmistöllä naisia maito riittää, jos imetykseen saa riittävää ohjausta, ja erittäin monella ilman mitään ohjausta. Oman järjen käyttö sallittua.

jos ammattilaiset antavat ohjeet niin miksi niitä ei voi noudattaa? Kokeilisit edes? Minun imetykseni ei kärsinyt vaikka annoin korviketta välillä

Miten voi olla tuollaisia hulluja kuin ap`?

Pidetään lasta nälässä! Sairasta!Oma enoni on kuollut kun oli täysimetyksellä, eikä se ruoka riittänytkään - joten kyllä, ainakin 20v. sitten kuoli vielä lapsia.

ainoa alkaa tulla enemmän. Meidänkin nyytin paino nousi aluksi hitaammin, mutta en silti ollut huolissani maidon riittävyydestä. Anna vaan vauvan imeä usein ja niin pitkään, kuin haluaa. Ja voithan tarjota toisen rinnan heti perään, jos tähän asti olet imettänyt vain yhden rinnan kerrallaan. Jos painoa kuitenkin rupee tulemaan vähemmän, kuin 140g/viikko, niin sitten lisämaito on varmaankin tarpeen. Voithan tietysti käydä neuvolassa tekemässä punnituksen, jossa otat painon ennen imetystä ja heti imetyksen jälkeen. Sillä lailla selviää, paljonko vauva saa rinnasta irti. Jaksamista ja tsemppiä imetykseen! Juo paljon, syö hyvin ja yritä levätä.

auva haluaa. Jos olet imettänyt yhden rinnan kerrallaan, niin kokeilepa tarjota toinenkin rinta samalla syötöllä. Juo itse paljon ja syö hyvin. Luontaistuotekaupasta saa imetysteetä, siitäkin voi olla apua, jos maitoa ei meinaa tulla tarpeeksi. Tsemppiä imetykseen, älä vielä luovuta! Jos painoa alkaa tulla vähemmän viikoittain, niin sitten alkaa lisämaito olla paikallaan. Vielä en sinuna kuitenkaan liikaa huolehtisi, stressikin nimittäin voi vaikuttaa herumiseen negatiivisesti.

kahta keskimmäistä olen juuri ja juuri kyennyt imettämään. Viimeistään 3-4kk ikäisenä annettu kiinteää ruokaa etteivät nälkiinny. Esim kuopuksen kanssa tuli maitoa vain n ruokalusikallinen päivässä vaikka lypsin, imetin, söin heruttavaa lääkettä, join " taikajuomia" yms. Kun ei tule niin ei tule! Ja jatkoin tuota väkisin yrittämistä kuukauden molemmilla kerroilla.Lapset sen sijaan ovat voineet oikein hyvin vastikkeillakin:)

Mitäs jos vaan uskoisit neuvolan tätiä. Ei se tee sinusta huonoa äitiä jos lapsesi saa korviketta vaikka sitten sen rintamaitosi lisäksi.

Tämän maan imetysfanaatikot ovat aivopesussa todella onnistuneet jos sairaaloihin viedään nälkiintyneitä vauvoja!!!!!!!t:kolmen lapsen äiti,jolla maitoa " riitti" osittaisesti vasta kuopukselle

usko sokeasti neuvolan ohjeisiin. Vauvat ovat yksilöitä, eivätkä kaikki kasvsa käyrien mukaan. Korvikkeen annolla altistaa lapsensa mm. diabetekselle.

Mutta jos sinua epäilyttää niin voithan ensin imettää molemmista rinnoista ja sitten antaa heti pullosta korviketta. Jos vauvasi sitä korviketta ottaa niin silloin hän sitä varmaan tarvi. Jos taas ei ota niin sitte ei tarvi.Sinä tunnet vauvasi parhaiten.

Vierailija:

Lainaus:


Kukaan ei kuitenkaan oikeasti tiedä teistä ainakaan, että Suomessa olisi joku vauva kuollut siksi, että äiti on täysimetyksellä vaikkei maitoa riitä tarpeeksi?

Siis onko tällaisia tapauksia vai ei?

Epäilen, että ei ole.Uskon toimivani vauvan parhaaksi! ap
Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat