Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Olen syöttänyt poitsulle yhden liha-aterian päivässä mutta milloin olette siirtyneet kahteen liha-ateriaan? Meillä ruokaa menee kerrallaan 1 pienempi purkki (5kk) eikä möykkyruokaa ollenkaan, heti alkaa kakomaan kun tarjoaa. Eli aamupalaksi puuroa, lounaaksi kasvissosepurkki, välipalaksi hedelmäsosepurkki, illalliseksi pieni lihasosepurkki ja iltapuuro.Meillä herätään 7.00 ja nukutaan ekat unet 10 - 12 ja toiset iltaunet alkaa olla hankalat mutta yleensä 18.15 - 19.00. Ja yöunille mennään 21.00.Kommentit (8)

Meillä tyttö torstaina 10kk, eikä vieläkään kuin yksi lihasose päivässä. Kaksi viikkoa sitten oli neuvola ja tätä pidettiin ihan hyvänä ateriarytminä:Aamupuuro n.klo 10 (maitoa saa kun heräillään n.klo 8.30)Kasvissose n.klo 13Välipala(tuoretta hedelmää, jugurttia tms.) n.klo15Liha, kala, tai broilerisose n.klo17Iltapuuro n.klo20-30, nukkumaan mennään viim. kymmeneltä, nukutaan perhepedissä joten tyttö menee nukkumaan yleensä sitten kun minä ja mieskin.Maitoa aina kun haluaa.Ihan kellontarkkoja aikatauluja meillä ei ole ja se on meille sopinut hyvin, rakennetaan nyt ja asutaan kahta paikkaa ja reissaillaan muutenkin paljon joten meillä ei tuo säännöllinen rytmi oikein onnistuisi.Mä en varmaan ikinä tuu antamaan joka päivä 2 liha-ateriaa, ite en hirveästi syö lihaa ja meillä käytetään paljon soijaa, papuja ym. ruoassa joten luulen että meillä riittää tuo yksi lihasose päivässä. :)

valkyria:

Lainaus:


Olen syöttänyt poitsulle yhden liha-aterian päivässä mutta milloin olette siirtyneet kahteen liha-ateriaan?
Meillä neuvolantäti sanoi, että sitten kun vauva liikkuu huoneesta toiseen on viimeistään hyvä lisätä toinen liha-ateria päivään.Meidän päivä (tänään tyttö tasan 9kk) menee suurinpiirtein näin.

7.30-8 herätys

8.30 puuroa (n.1.5dl hedelmäsoseella)

9.30 tissiä

10.00 nukkumaan

11.30 herätys

12.00 lounas (iso purkki liharuokaa)

13.00 tissiä

14.30 hedelmäsosetta (pikkupurkki)

15.00 nukkumaan

16.30 herätys

17.00 päivällinen (iso purkki lihasosetta)

18.00 tissiä

20.00 puuro (iso lautasellinen)

21.00 tissiä

Nukahtaa n. 21.30Nukkuu hienosti heräämättä koko yön. Aamulla n. 6.30 saa tissiä.Meillä siis syödään aikas paljon, vaikka tyttö on pieni kuin kirppu (n.7.3kg, 70cm) Liikkuu kauheaa vauhtia konttaamalla ja nousee pystyyn ja kävelee tukea vasten.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


paitsi, että nukkumaan heti puuron jälkeen klo 20 ja aamulla, kiitos kellojen siirron, ylös noin 7.30.Eli kaksi liha/kala-ateriaa ja kaksiin päikkäreihin siirrytty. Yöt menee vaihtelevasti heräillen edelleen ja aamumaidon saa 5-6maissa.

Herätään noin 8 aikaan. Syö velli pullon ja hedelmä sosetta. (puuro ei aamulla uppoa)Ekat päikkärit siinä 11 aikaan ja nukkuu noin 30min-1h.Lounas syödään noin 12 aikaan ja syö silloin peruna-liha/kasvis sosetta purkillisen tai 8kk ikäisille tarkoitetus purkista puolet. (muussaan hienommaksi niin lapsi syö aika hyvin)Välipalana hedelmä sosetta ja maitoa

Toiset päikkärit nukkuu siinä 14-15 aikaan ja nukkuu noin 1-2h.Päivällinen syödään siinä 16-17 aikaan ja taas liha/kasvis ruokaa purkillinen. Toisinaan nukkuu vielä pienet 30min unet siinä 19 aikaan ja toisinaan ei. (alkanee jäädä pois 3 unet)Ilta puuron syö noin 20 aikoihin, 2dl menee.

Maitoa juo joka ruoan päälle.

Nukkumaan menee noin 21-22 aikaan. (riippuen siitä nukkuuko ne pienet unet)Yöt on nukkunut kokonaan jo useamman kk. Välillä heräili 2-3x yössä, kun tuli hampaita, mutta nyt taas nukkuu hyvin.Me aloimme antaa toisen peruna-ruoan noin 6kk iässä. Kiinteät aloitimme siinä 4kk iässä.Eli aika eri tavalla kuin muilla.... Meillä isohko poika 8½kk.

Herätään n. 6.15 (onneksi kelloja siirrettiin, nukkuu joskus jopa 7.15 asti :)). Annan usein maitoa sen toivossa että nukahtaisi vielä uudestaan. Harvemmin nukahtaa. Aamupuuro n. klo 7.30 (8). Uppoaa vaihtelevasti. Maitoa ja nukkumaan n. klo 9.30. Nukkuu n. puoli tuntia.Lounas n 10.30-11 vajaa purkillinen 8kk lihasosetta. Hetken päästä maitoa. Päikkärit n. 12 (12.30). Nukkuu yleensä 1½ tuntia.Välipala 14.00 kasvissose+maitoIp unet klo 16 n. puoli tuntia

Päivällinen klo 17 vajaa purkillinen 8kk lihasosetta, maitoa n. tunnin päästä.Illalla vellipullollinen n. klo 19.30 ja nukkumaan 20.00-21.00.Olen antanut 2 lihasosetta n kuukauden ajan, kun tuntui, ettei kasvissose enää riittänyt, vaan poika kärtti koko ajan ruokaa. Ja sitä meni 2 pikkupurkkia kerralla. Nyt kun siirryttiin 8kk ruokiin, määrät ovat hieman pienentyneet. (Voi tietysti liittyä myös liikkumiseen...)Nukkui 6kk iässä yönsä kokonaan, nyt on ollut korvatulehduksia ja hampaita tulossa. Tuttia siis juostaan vaihtelevasti laittamassa 0-7kertaa yöstä riippuen. Putket laitettiin korviin perjantaina, joten odotan " yöjuoksujen" pikkuhiljaa loppuvan.päivyli

Niin päivällä meillä nukutaan yleensä vain yhdet päikkärit, ulkona vetelee 2-3h unet, jos jostain syystä sisällä niin nukkuu ehkä kahdet tunnin pituiset unet.

Meillä nukahdetaan joko liikkuviin vaunuihin ja yöunille yleesä tissille ja päivän mittaan ottaa vielä muutaman kerran rintaa muutenkin, varmaan imetän tonne 1.5 vuotiaaksi jos tyttö osoittaa siihen tarvetta.

Tuntuu että me annetaan jotenki paljon vähemmän ruokaa kuin te muut :D Mutta näistäkään ei kaikki mene alas, välillä vain puurot ja yksi kasvissose päivällä, tyttö kuitenkin nyt 75cm ja 10kg eli tasaisesti kasvaa.

eli aamulla herataan 7 aikoihin ja juodaan rintamaitoa. klo 9 aikaan 8kk poika syo puuroa ja joskus hedelmaa ja menee nokosille n. 9.30. Tama ensimmainen uni on yleensa hiukan reilun tunnin. Maitoa annan taas joskus 11.30 aikaan ja sen jalkeen lounasta, liha-kasvissosetta, ehka jotain sormiruokaa kuten leipaa tai kurkkua ja joskus vahan vetta mukista. Seuraavat paivaunet otetaan klo 14 aikoihin, silloinkin yleensa reilun tunnin (joskus enemman, joskus vahemman). valipala on klo 15 (hedelmaa), jonka yhteydessa myos rintamaitoa. Jos poika on ottanut vain lyhyet unet, menen uudestaan kavelylle, etta nukkuisi vahan enemman. Paivallinen on klo 18 aikaan (kasvissosetta ja maitoa) ja iltapuuro vahan ennen klo 20. Pitaisi varmaan siirtya antamaan iltapala vahan aiemmin, koska vauva usein nukahtaa sitten sen jalkeen tissille, toisinaan kuitenkaan ei. Usein menee siis nukkumaan klo 20, mutta joskus jaa apinavaihde paalle ja silloin nukahtaminen voi kestaa klo 21:kin asti (tasta oma keskustelunsa samalla palstalla). usein poika nukkuu lapi yon, mutta joskus heraa klo 4 aikoihin ja toisinaan nukahtaminen voi kestaa kauankin.

8kk neiti herää aamulla 8 aikoihin.n.9.00 Aamupalaksi syö aamupuuroa n.1,5dl jossa hedelmäsosetta joukossa n. 1 rkl. Tissimaitoa hörppää päälle joskus puoli tuntia puuron jälkeen ja n. 100ml korviketta ennen ekoille päikkäreille menoa, jotka alkavat n.10.30. Nukkuu vaihtelevasti 1-1,5 h.Klo 12-12.30 aikoihin lounaaksi syö lihakasvisosetta vaihtelevasti vajaan pilttipurkillisen (pienen). Ei olla vielä testattu 8kk-ruokia, koska on aika sihtikurkku. Sitten juo taas tissimaitoa päälle.Klo 14-14.30 aikoihin syö hedelmäsosepurkin tai jogurttia välipalaksi ja tämän jälkeen taas korviketta ja tissiä ennen viimeisiä päikkäreitä.Viimeisille päikkäreille menee n. 15 aikaan ja nukkuu 1-1,5 h riippuen aiemmista päikkäreistä (eli jompi kumpi on yleensä pitempi).Päivällisen syö klo 17, kasvis tai lihakasvissoseen.Iltapuuro klo 19.30Yöunille menee 20-20.30 ja herää yöllä 1-2 kertaa, jolloin saa rintaa. en ole jaksanut vielä tuosta yötisuttelusta vieroittaa, kun syö nopeasti ja nukahtaa saman tien uudestaan...

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat