Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

En löytänyt pinoa kesäkertuille mistään?? Oletteko pinoutuneet pitkään aikaan? Itse en ole näille sivuille päässyt yhteyksien tökkimisen takia, mutta olisi kiva kuulla miten teillä muilla menee? Hop hop, kaikki pinoon!Mirju ja neiti 9kk

Kommentit (20)

meidän poika on 25.4 10kk eli ensi viikolla. Vaihtelevasti on kiinteiden syönnit menneet, mutta nyt tämän kuun aikana on jotenkin tajunnut et se ravinto pitäis niistä saada.

Meillä myös ensi viikolla 10kk tarkastus, ylimääräinen sekin on, olin kovin huolissani pojan syömisistä helmikuun lopulla, alkoi jo painokin selkeesti laskeen, kun pelkällä rinnalla yritti sinnitellä.. juu ja yöllä syö vielä pari kertaa, niin ainkin luulen. Nukun itse niin vietävän hyvin, etten muista milloin ja miten monta kertaa yöstä herään, et jotain hyötyä on hyvistä unen lahjoistakin sitten näemmä.

Meillä kontataan kovaa vauhtia ja kävellään tuke pitkin. Aamuisin onkin sellainen kilpajuoksu, kun mies jättää aina iltaisin lattialle astioita, kaukosäätimet jne. kivat ja mielenkiinoiset tavarat. Välillä ehdin minä ne pelastamaan ja välillä poika voittaa ja on onnensa kukkuloilla niitä hiplaamassa.

Kovin tapailee sanoja lamppu, äiti, tä jne. Osaa vilkuttaa, ojentaa tavaroita, vierittää palloa, ajaa autoilla ja päristellä samalla, onko se joku ukko geeni joka senkin aiheuttaa?

Meillä nukutaan vaihtelevasti yhdet-kahdet päikkärit päivisin. Unet on yleensä 2-3h. Yö unille mennään yleensä klo 19 maissa ja aamulla heräillääm klo 7-8 aikaan.

Mutta tässä noin pikaseen meidän kuulumiset.

5xmammalle oikein iso hali ja sen vain sanon et vaikka pienesi onkin nyt hieman kehityksessä jäljessä niin nopsaan hän tavoittaa ikätoverinsa, kun sen aika koittaa. Voimia sinulle ja oikein ihanaa kevään jatkoa. Mukavaa olisi teidän kuulumisia kuulla myöhemminkin, et miten teillä menee!

Meillä tyttö täytti eilen 10kk ja meno on jo hurjaa katseltavaa. Niin paljon touhutaan, konttaillaan, seisoskellaan, kävellään tukea vasten, kaatuillaan ja päätä kolhitaan :) Kaikilla varmaan aika sama homma, luulisin :) Ulkona ollaan oltu paljon ja tyttö nauttii, kun saa konttailla nurtsilla ja hiekalla. Repiä ruohoa ja syödä multaa, yöks :) Usein levitän maahan viltin, mutta eipä tuo siinä kauaa pysy.Neuvolassa kehuvat iloiseksi ja juttelevaiseksi tytöksi. Nyt 10kk neuvolassa painoa oli 7835g ja pituutta 70,2. Kasvaa kuulemma tasaisesti käyrällään..hoikka tyttö. Syö paljon ja monta kertaa päivässä, liikkuu sitäkin enemmän. Hyväntuulinen kaikin puolin :)Isoveljen kanssa on jo keksinyt muutamia ' leikkejä' joita leikkivät. Isoveli oli vähän mustasukkanen, oikeastaan enemmän siinä vaiheessa, kun tyttö lähti liikkeelle. Mutta nyt ollaan taas rauhottumaan päin. Kaikki siis täällä hyvin ja kesää kovasti odotellaan!Öistä vielä sen verran, että nukkuu melko hyvin yöt läpi. Voi herätä kerran syömään. Imetän vielä..ajattelin 1-vuotiaaksi imettää. Hampaita on ylhäältä tulossa kerralla neljä kappaletta, joten yöt ovat nyt olleet levottomia, mutta kaipa se tästä taas rauhottuu. Alhaalla hampaita kaksi. Suurinta herkkua ovat kaupasta saatavat maissinaksut, joita sitten mutustellaan.Hei kaikille! Hanna* ja AdeliinaSisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poika täytti 9kk 24.3 ja meno on ihan hurjaa! Ryömii miljoonaa ja seisoo kokoajan ja kaikkialla. Makuuasennossa ei enää viihdy, joten päiväunille menokin on melkoista kun pitäisi vain seistä.Sunnutaiaamuna " vauva" söi isosiskonsa pääsiäissuklaat, hyvää näytti olleen jäljistä päätellen =D, takka on nyt se ykkös-must, siellä ollaan aina kun äitin silmä välttää, kahvasta oppi avaamaan luukun ja sotku on sen mukaista, huh, mutta kun se on niiiiin jännä paikka se takka!Meilläkin pallot on tosi mielenkiintoisia ja kunhan vaan joku jaksaa, yleensä isoveli, vieritellä palloja niin Tomi kyllä hakee. Siskon kanssa ryömii kilpaa ja hihkuu ja odottaa että sisko taas tulee perään, tosi ihanaa seurata lasten touhuja!! Vaikkakin tämä seisomisvillitys vie kyllä meikäläisen hermoja kun ihan taukoamatta pitää olla pojan perässä. Keittiön kaappien kanssa (alakaapit sellaisia isoja vetolaatikoita) on menty monet kuperkeikat ja olohuoneessa ei millään voi muistaa että nojatuoli keikahtaa alta pois kun sitä vasten nousee seisomaan...Yöt meillä on nukuttu aivan loistavasti, ei herää siis ikinä, vaikka on ollut kipeänä tai kun on hampaita tullut niin päivät voi olla tosi känkkäränkkiä mutta yö kun tulee niin herra nukku kuin tukki, ihanaa!!Hampaita on 5 ja lisää tulee kovalla tohinalla. Ruoka maistuu edelleen pohjattomasti, kaikki menee alas, vähän sorminaposteltavaakin on saanut, ruisleipää, perunaa, banaania, omenaa..Imetys lopetettiin noin 3 viikkoa sitten, ihan " itsestään" vain hiipui, hyvä niin. Rinta kelpasi vikat viikot vain väsynä ja lopuksi nekin loppui kiinnostamasta, sen myötä yötkin on lopullisesti rauhoittuneet. Suuresti ihmettelen että illalla menee nätisti yksin nukkumaan ilman sitä seisomis-poukkoilua mitä rattaissa päivällä on..Niin ja edelleen nukutaan 3 päiväunet? Onkoon kellään muulla enää tällaista unimattia? Tosin ne päiväunet on edelleen niitä lyhyitä verrattuna moniin muihin lapsiin eli 40minsaa -maksimissaan 1t20min per unet. Ja illalla kuitenkin hyytyy jo 20.00 ja nukkuu aamulla 07.00.Hyvin menee, hoitovapaalla täälläkin ollaan muistaakseni huomisesta alkaen, saas nähdä mistä sitä rahaa alkaa sitten saamaan :/ .Heanka rakas, keitys tapahtuu niin eri tahtiin ettei todella kannata vertailla muiden lapsiin, omasikin on täysin normaalisti kehittyvä! On todella iso haitari minkä menee normaalin rajoihin. Vertaillaan vain sillai et on mielenkiintoista seurata miten muilla kasvu ja kehitys tapahtuu, ei niin, että omassa jotain vikaa olisi. Kyllä sinunkin murusi vielä alkaa liikkumaan, et no hätä! Vielä harmittelet sitä kuinka saat perässä juosta ja vahdata ettei revi kaikkea alas jostai hyllyltä, mutta niitä hetkiö odotellessa nauti töysillä näistä mukavista vauvan tuoksuista pumpuli päivistä. Pian ne on meidän osalta ohi ja annanmme paikkamme uusille kesäkuisille, yyh alkaa pian itkettään, kun nuo murut kasvaa niin nopeaan..

Välillä on pinoa pistetty pystyyn. Meillä tuli poika 19.pvä 9kk. Konttaa kovaa vauhtia, seisoo/kävelee tukea vasten. Ottanut muutamia askelia ilman tukea. Kova tekemään " tuhoja" ... vetelee vessapaperia ja äitin verhoja.. Koko ajan ettii uutta jäynää. Esikoistyttö oli oikein rauhallinen tapaus, tämä on varmaan just sellanen sälli joka tunkee videot täyteen näkkileipää ja kännykät vessanpönttöön ;)

Imetystä lopeteltu pikkuhiljaa ja sen myötä yötkin rauhottui. Kolme yötä meni vähän levottomasti kun päätin että enää ei tissutellä öisin. Annoin vettä pullosta, jossa tosi pienireikäinen tutti. Sai siis imeä kunnolla eikä tukehtunut heti ensi imuihin. Alkuun ei tietenkään miellyttänyt mutta lopulta kyllä. 10kk neuvola on parin viikon päästä. Saatiin valita 8kk jälkeen käydäänkö 10kk vai vasta 1v. Olisi tuntunut niin pitkältä ajalta, että mennään nyt ihan huvin vuoksi. Viime viikko meni kuumeen ja räkätaudin merkeissä, nyt on meikäläisen vuoro :(Mukavaa kevättä!

Ja merkkipäivän kunniaksi jospa minäkin kirjoittelen kuulumisia. olen tainut muutaman kerran kirjoittaa odotusaiana, mutta muuten olen vaan lueskellut teidän muiden juttuja.Meillä pienen miehen alkutaival on ollutkin tavallista takkuisempi. Tämä meidän kesäkerttu on perheen kuudes lapsi, jolla on synnynnäinen suulaenhalkio. Halkio ei näy ulospäin mutta haittaa syömistä jne. En ole voinut imettää häntä ollenkaan.Myöhemmin kaverilla on paljastunut astmaa ja maitoallergiaa. paljon vielä kokeilemattomia ruoka-aineita. Korvatulehduksia 10kpl ja korvat kertaalleen putkitettu. Toinen putki jo irronnut, eli uutta putkitusta odotellaan. Poika on hypotoninen eikä vielä liiku muuten kuin kääntymällä.Painoakin tullut huonosti, painaa tällä hetkellä 6,5kg. ja nyt on pojalla paljastunut erittäin vaikea uniapnea, kuten lääkäri sanoi, henkeä uhkaava. poika ei hapetu nukkuessaan ja nyt meillä onkin käytössä cpap-laite unien aikana.kaikki vaikeudet on toivottavasti ohi meneviä ja tästäkin pienestä miehestä kasvaa vielä vahva ja reipas poika. On ollut mielenkiintoista lukea samanikäisten lasten kuulumisia, sillin huomaa miten paljon meidän kaveri tulee jäljessä.mutta kaiken kaikkiaan kaveri on todella aurinkoinen ja helppohoitoinen, nukkuu yöt läpi, syö hyvin ja hymyilee valloittavasti. Alku on tosiaan hieman ikätovereita hankalampaa, mutta luottavasti kohti tulevaisuutta mennään.Ihanaa kevättä kaikille ikätovereille!

...taitaa vaan olla niin että kun kaikilla on kiireistä niin ei sitten tule laitettua pinoja vaikka täällä käykin kärkyllä.

Meillä poika syntynyt 22. pvä eli reippaat 9kk nyt ja ihan samanlaista tohinaa kuin muilla: ryömii ja konttaa hullun nopeesti ja seisoo aina kun voi.

Mariadee, ihan samaa meillä: takan luukku on hurjan kiinnostava ja sitä kiskotaan auki samoin keittiön kaappeja eli silmät saa olla selässä koko ajan.

Ruoat uppoo yleensä hyvin, mutta päiväunia nukutaan huonosti, ehkä tunnin unet ja hyvänä päivänä x2. Yöt menee paremmin 20.30 nukkuun ja tisuttelujen kyydittämänä n. 7.00 asti. Pitäis kyllä nyt yrittää luopua tuosta yötissistä, ei olis niin väsy olo aina aamuisin itsellä.

Hampaita on jo 6 ja ne ovatkin kovasti vaivanneet viime aikoina --> joka paikkaa poika yrittää jyrsiä, myös sitä takan reunusta niin että vuolukivessäkin on jo hampaanjäljet!

Osaa hokea jo " äitiäiti" ja isoveljen nimeä myös, hellyttävää!Siniliina ja Jiri

ihan hyvin on mennyt!! tyttö täyttää viikon päästä 10kk ja parin viikon päästä on vasta neuvola,kylläpäs sitä odottaakin,että päästään pituus ja paino katsomaan!

liikkuu ja touhuaa tosi paljon. konttaa tosi kovaa vauhtia ja kävelee tukia vasten..kiipeää kaikkialle mihin vain pystyy ja osaa laskeutua jo ketterästi myös alas. pallot ovat kova juttu,niitä jaksaa heitellä ja hakea pitkät tovit.

sormi näppäryyttäkin löytyy,kaikkia pienen pieniä roskia yms. tutkitaan tosi tarkkaan..pyöritellään ja käännellään(luojan kiitos,ei ole suuhun laittaja tyyppiä!!)

ruoka maistuu hyvin,kaikki kelpaa,tosin ei mitkään karkearakenteiset.

haluaa maistaa myös kaikkea mitä muutkin syövät,hymyilee leveästi kun saa suuhun jonkun murusen..

nyt alkaa jäämään toiset päikkärit pois,nukkuu puolen päivän pintaan yhdet pitkät unet n.1-2,5h . yöunet n.20-6.30

hampaita on edelleen vain kaksi,saas nähdä milloin tulee lisää..

hiukan on sairasteltu,viimesin oli se viikon mahatauti joka kävi myös kaikki muutkin läpi :( voi sitä sotkun määrää!!

äippäloma myös loppui..syksyyn asti hoitovapaalla ja sit pitäs töihin mennä,nyyh.. saatiin onneksi kodin vierestä päiväkoti paikka.hyvää kevään jatkoa kaikille!

Täällä ollaan. On tämä palstan seuraaminen jäänyt vähälle, nyt kun työtkin ovat alkaneet.MEillä menee hyvin. Se vain hieman huolestuttaa, kun teillä kaikilla muilla kertut jo kävelee jne. niin meillä vasta ryömii ja leikkii kyljellään. Istuu kyllä kun laittaa istumaan ja hyvin siinä jaksaa olla, mutta siinäpä se mitä osaa. Kielellisesti kyllä tulee tavuja paljon. Huolestuttaa vaan kun kaikki muut tuntuvat jo liikkuvan kävellen ja meillä ei ole elettäkään ylösnousemisesta.No, kai se joskus.Mutta keväistä jaksamista kaikille.Hei mistä se kerttujen yahoo-keskustelu löytykään?Täällä ihan samankuulosta meininkiä kuin muillakin. Poika täyttää ens viikolla 10 kk, konttaa kovaa ja kulkee taaperokärryllään ja juttelee kamalasti, kohta varmaan tulee joku oikeekin sana. Taputtaa ja huiskuttaa, laittaa astioihin kantta päälle, pörisee autonsa kanssa ja yrittää asetella puukuvioita oikeista aukoista laatikkoon.Mä olen kans miettiny, et jättääkö poika kohta jo toista päiväunikertaa pois, kun nyt nukkuu sekä aamu- että iltapäiväunia vaan 1-1,5 h, kun aiemmin iltapäiväunet oli aina vähintään 2 h. Yöunet on klo 20-07 ilman heräämisiä, että tuleehan siinä ihan kivasti unta noinkin.Poika siis nukkuu kivasti, äidillä vaan on joku ihme unettomuusongelma. En ole n.viikkoon nukkunu yhtiäkään kunnon yöunia. Illalla nukahdan hyvin mut sit herään ihmeellisesti parin tunnin päästä enkä saa enää unta ollenkaan vaikka olen kuolemanväsynyt. Päiväuniakaan en saa otettua, kun poika herää jo silloin, kun mä just nukahtaisin:) En kyllä tajuu mitä tää on, pitääköhän mennä lääkärille unilääkkeitä kärttämään? Luulin että pahimmat hormonien myllerrykset meni ohi imetyksen loppuessa, et mitä tää nyt sit on...Mutta omasta navasta pois vielä...meillä kunta on säästänyt vauvojen 10 kk neuvolan kokonaan pois!!Eli ens kerran vasta kesäkuussa mennään mittoja kuulemaan.Kuulumisiin! Ja jos joku huomais sen yahoon osotteen kertoa, niin kiitti!

ollaan, tosin aika harvoin käyn enää, kun tuntuu et kaikki kertut hävis täältä. Tuolla Yahoon puolella kirjotellaan enempi nykyään!Meillä neiti tuli 9kk 23. pvä. Kova meno on päällä, eteenpäin mahallaan pääsee nopeiten. Tukea vasten käy seisomaan. Yöt menee nykyään nukkuessa: viikko sitten pidin unikoulun tytölle, kun meni yöt ihan hulinaksi, kolme kertaa hyvänä yönä tissiteltiin..tosi helposti onnistu yösyönnin vieroittelu. Joo, päivät menee ihan siivillä, äippälomakin loppu jo, nyt ollaan sitten vuosilomalla ja sitten jään kotihoidontuelle ainakin syksyyn asti. Mihin ne pienet kerttuvauvat hävisikään...?!?

Siinä nopeesti vaan kuulumisia...hyvää kevättä kaikille kerttusille!

hyvin sujuu meilläkin, tulin vain katsomaan vieläkö täällä joku kirjottelee, tonne yahooseen en oo päässy kirjottamaan kun vaihtui sählöpostiosoite ja sen kanssa on jotain ongelmia.

Poika kasvaa kovaa vauhtia, konttaa ja nousee seisomaan, kiipeilee joka paikkaan :D Isosisko on ainut joka saa pikkumiehen oikein hekottamaan kunnolla :)Queen

:) Meillä tyttö täyttää torstaina 10kk..

Pari viikkoa sitten oli neuvola, silloin 75cm ja 10kg.

Päivät menee niin hirmusta vauhtia.. Seisotaan ja kävellään tukea vasten ja kontataan lujaa karkuun, perässä saa olla siis koko ajan.

Meillä otetaan enää yhdet päikkärit ja ne vaihtelee 1-3h joten se on sitten sitä mun " omaa" aikaa eli siinä pitäis saada kaikki kotihommat tehtyä..

Kiinteitä menee vaihtelevalla menestyksellä, aamupuuro, kaksi kasvis- tai lihasosetta ja iltapuuro, ja rintaa aina kun haluaa.. 6 hammasta ja nyt näyttäis suu vähän rauhottuneen..

Kovin karkeaa ruokaa ei voi vieläkään antaa, tulee hyvin nopeesti ylös..

Mutta nyt pitää mennä, neiti kiipeilee taas mun stepperillä..

täällä ollaan... itsekkin olen etsinyt pinoja päivittäin ja lopulta menetin toivon...Meillä neiti siis 10kk... konttaa. kävelee pitkiä matkoja tukea vasten, syö kaikkea( HERKKUA ON MAISSINAKSUT) hampaita on 6 ja tykkää narskutella niitä mikä on aivan kamalan kuulosta...tutkii kaikkia paikkoja ka laittaa kaiken suuhun minkä käsiin saa.kaapit ovat mukavimpia ja telkkarin kapula on paras leikkikalu kuten myös puhelimet. jatkuvasti saa vahtia.painoa neidillä reilu 8 kg. kaikin puolin kaikki on todella hyvin ja olen ollut positiivisesti yllättynyt kuinka helppoa lapsenhoito on ollut.(tähän asti)...ja hyvin voidaan.8)Mitoista ei ole tietoa, vaan odottelemme kasvuseurantaa parin viikon päässä. Toivottavasti olisi jo pituutta tullut lisää. Ainakin ruoka-annokset on pikkuhiljaa suurentuneet ja muutama uusi lajikin kelpaa jo...tosin aivan sileänä edelleen ja muutenkin ruokailu on aika suurata sähläystä edelleen.Yöunet paraini heti, kun jätin yösyötöt pois. Kerran saattaa heräillä, välillä nukkuu koko yön. (n.20.30-7)Ja päiväuniakin nukkuu hyvin. Aamupäivällä pari tuntiaja iltapäivällä tunnin, puoltoista.Hampaita on viisi, eikä juur tällä hetkellä taida olla tulossakaan. Eivät nuokaan mitenkään erikoisesti ole vaivanneet.Ehdoton suosikki homma tällä hetkellä on " käveleminen" . KOKO ajan pitäisi kävelyttää. Ottaa vaan käsistä kiinni ja sit hirmuista vauhtia eteenpäin. Tuolla menolla EI voi kävellä itse...8) Yritystä löytyy kyllä siihenkin ihan yllin kyllin vahinkoihin asti. Jos kukaan ei jaksa kävelyttää konttaa täysillä, kävelee polvillaan, kiipeilee ja taputtaa ja vilkuttaa iloisesti siinä välissä minkä ehtii. Hommaa siis piisaa vahtimisen saralla täälläkin. Viimeisimpänä taitona on oppinut osoittamisen, sormi pystyssä näyttää mitä milloinkin. Joitakin sanoja tunnistaa ja niitä sitten näyttää.Tässä nämä kuulumiset pikana. Hyviä vointeja kaikille ja aurinkoisia kevätpäiviä itse kullekin!Mariisa ja Kerttu vähän vaille 10kk

Siniliina, ehkä noista meidän lapsista tulee nokikolareita ;) ...Just kun eilen täällä hehkutin että ihme kun Tomi menee nukkumaan illalla niin nätisti eikä tajua että voi nousta seisomaan niin johan eilen sitten heti alkoi se!! Eli pinnasängyssä seistiin ihan kokoajan ja kun ei osaa mennä alas niin piti käydä laittamassa poika alas vähän väliä. Kun yritettiin ettei mennä niin johan se kolahti pyllylleen niin että takaraivon kolautti reunaan. Voih voih...Osaako muuten kaikkien vauvat jo istua, siis mennä itse istuma-asentoon? Meidän ei osaa. Osaa kyllä istua ja mennä nätisti mahalleen siitä jos sen vaan laittaa istumaan.

5xmamma, kylläpä teillä on ollut varmasti raskas alkutaival, toivon todella että suurimmat vaikeudet olisi nyt takanapäin. Laittaa aina mielen matalaksi kun kuulee millaisia vastoinkäymisiä voikaan olla :(. Toivon todella voimia teille ja kaikkea hyvää. Pikkumiehelle kaikkea hyvää!Meillä on nyt eka korvatulehdus päällä toisessa korvassa, räkä valuu ja yskä on kova. Vatsakin kuralla jne..Arki taas alkoi pääsiäisen jälkeen, isommat lähti kouluun ja Tomi nukkumassa, mamma aamukahvilla. Kovin on hiljaista taas! Päsiäisenä meinasi tekemiset loppua kesken isommilta kun oltiin ihan kotosalla kaikki päivät. Olihan menoa ja melua...

joo,tänään oli sitten viimein se neuvola..pituutta oli 75cm

painoa 8940g

pipo 45cmettä ihan kivasti ja tasaisesti kasvetaan omalla käyrällä!

Meilläkin poika täytti just 10kk. Elämä on ollu aika täyttä ja yöt edelleen huonoja, joten ei oo paljon koneella tullut oltua. Poika konttailee jo reippaasti, nousee tukea vasten ja vähän kävelee tukea vastenkin. Mieluiten kuitenkin konttaa. Kokoa ei oo hurjasti: 9100/72. Kasvuseurannassa ollaan. Tänäänkin meno sinne. Soseita menee huonsti, mutta ns. oikeita ruokia, kuten notskimakkaraa ja voileipää jne vähän paremmin. suolan takia niitä vaan ei viittis kovin antaa. Poitsu tavoittelee jo ite lusikkaa, mutta sotkuahan siitä syntyy.

Nelivuotiaalla isoveljellä riittää mustista. Oikeastaan siihen lajiin on päästy nyt vasta kiinni, joten isoveluun yritän kiinnittää huomiota entistä enmmän.

Korvatulehduksiakin on riittäny kiitettävästi. Hampaita on jo kuus, seitsemäs puhkeemaisillaan.

Tällästä meillä. :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat