Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Ensimmäistä odottelen ja kaikki on hieman hakusessa... Meillä on laskettu aika juhannuksena, joten vauva saattaa aloittaa taipaleensa melko lämpöisissä oloissa. Voiko kestovaippoja käyttää heti alusta alkaen? Ovatko ne viileämpiä kuin kertakäyttöiset? Mitä kaikkea pitää hankkia ja mistä? Voiko käyttää samaan aikaan kuitenkin kertakäyttöisiä esim. yöllä ja reissussa?Uniliinan kapaloita kehuttiin jossain, onko kokemuksia niistä?

Voiko nukuttaa ulkona vaunuissa heti kesällä sellaisessa? laitetaanko vaunuihin jotain muuta siihen päälle? Millainen on paras materiaali kesää ajatellen? tarvitaanko niitä enemmän kuin yksi, jos käyttää jatkuvasti? Niitähän suositeltiin vain pari ensimmäistä kuukautta ja sitten olen ajatellut unipusseja.Vai oletteko käyttäneet unipusseja heti vai ovatko sitten taas liian kuumia ja isoja alussa? Ainakin nyt vauva on ultralääkäreiden ja liikkeiden mukaan hyvinkin vilkas (ja miehen poika on rauhoittunut vain kapaloon aluksi), joten onko kapalo alkuun parempi vaihtoehto?Vielä on niin paljon hakusessa, että kertokaa vaan asian tiimoilta kaikki mitä mieleen voi pälkähtää edes johonkin kysymyksiini...Maemma rv 27

Kommentit (2)

Kestovaippoja voi alkaa käyttämään heti syntymän jälkeen. Meillä laitettiin kestot jo synnytyssalissa. Voit käyttää kertakäyttöisiä samaan aikaan. Löydät ajan kuluessa tilanteet milloinka haluat laittaa keston ja milloin kertiksen. Itse olen tykännyt yhden koon vaipoista, sillä ne ovat taloudellisempia kuin monen koon vaipat. Samalla pystyt helposti hyödntämään kertiksia ilman suuria rahallisia menetyksiä. Itsellämme käytössä Guddlebunz quick dry. + kuori päälle. Kesällä ollaan ilman kuorta päivisin, niin ei hiosta. vaippoja myyvät nettikaupat.Itse nukutin vaunuissa uniliinassa heti syntymän jälkeen (kesävauva). Alla oli tavalliset vaatteet ja siihen kietaisin uniliinan. LAitoin välillä vauvan uniliinaan ja päälle vielä peiton, niin ettei vauva voinut vahingossa kellistyä naamalleen vaunuillessa. Voit vaikka peitolla tukea vauvan turvalliseen asentoon. Kesällä meillä oli kuumille ilmoille trikoinen ja vilpoisille illoille pupu joustofroteinen. Vauvamme viihtyi uniliinassa kuusi ja puoli kuukautiseksi saakka.

Mielestäni kaksi uniliinaa on sopiva määrä. Kun toinen on pesussa niin voi käyttää toista. Käytin Uniliinaa ahkerasti, eli myös silloin kun vauva oli tyytyväinen. Meillä vauva viihtyi siinä ja rauhoittui siihen nopeasti. Välillä oli kausia jolloin käytimme vähemmän, välillä enemmän. Jokatapauksessa silloin kun vauvalla meinasi mennä hermot totaalisesti, peslasti päivän Uniliina. Uniliina pelasti myös usemammat yöuneni.Unipussi oli hankalampi vauvalle, mutta puolivuotiaalle jo mukava.Onnea uudelle tulokkaalle, kysymyksiä riittää ja niitä tulee vain lisää kun vauva syntyy. Voi kun meillekin tulisi vielä yksi pikkuinen :)Hei,Osaan vastata vain muutamaan kysymykseesi, mutta parempi sekin kun ei mitaan.Kestovaippoja voi kayttaa heti alusta ja kylla ne hengittavat paremmin kun kertikset. Monen, niin kun meidankin vauvan takamus otti kertiksista itseensa helteella. Ihottuma parani, kun kaytettiin sisavaippa ja villahousut yhdistelmaa JOPA HELTEILLA. Tarkeata on vaan muistaa vaihtaa vaippa usein, oli se sitten kertis tai kesto.Kapaloliinaa emme kayttaneet sairaalastapaasyn jalkeen. Meilla oli alussa kaytossa se " ahdas" ja kotoisa pakkauksen laatikko missa vauva nukkui potkupuvussa. Kapalo saattaa olla kuuma ja kuuma ei ole hyva. Vauvoilla tunnetusti on vahan heikko tuo oma lammonsaately. Sen kuuman kanssa saa olla tosi tarkka.Unipussia alettin kayttaa heti, kun vauva ei enaa hukkunut siihen. Se toimi hyvin ja toimii edelleen. Unipussia suositellaan mm.USAssa ehkaisemaan katkytkuolemaa, koska sita ei vauva saa vedettya paalleen, niin kuin peittoa.Ja kun teille tulee kesavauva, niin kantsii miettia sita ulkona nukuttamista noin yleensakkin. Kuumalla ei tee hyvaa vauvallekkaan nukkua ulkona. Sisalla jos on viileampaa on parempi. Ulkona ehtii nukkua kylla sitten kun kelit viilenee ja siihen kylla vauva tottuu jos on tottuakseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat