Vierailija

Meillä on 3v tyttö jonka maha on aina toiminut tosi vilkkaasti ja hyvin, vielä yli 2-vuotiaana jopa 4 kertaa päivässä.

Syömme normaalia, kuitupitoista sekaruokaa.Nyt tytöllä on alkaneet kovat ummetusvaivat, ja harva se ilta istutaan potalla itkemässä kun kakkaa ei tule ja mahaan sattuu:o(

Mitä ihmettä voisimme tehdä?

Olemme kokeilleet Levolacia, Laxoberonia, luumua joka muodossa, banaanin, juuston ym ummettajien välttämistä, runsasta veden juontia, jumppaa, perusvoiteen laittamista peräsuoleen liukasteeksi, öljyn lisäämistä esim puuron joukkoon, Microlax- pienoisperäruiskeita. Näistä ei mistään ole ollut apua.Tyttö meni juuri nukkumaan kakkaamatta, viimeksi on kakannut torstaina.

AUTTAKAA, mitä teemme?

Olemme jo kerran käyneet lääkärissä vaivan takia, saimme reseptillä Klyx-vesiperäruiskeen joka auttoi sillä kertaa, tällä kertaa (n, tunti sitten laitettu) sekään ei tehonnut.

Olen jo ihan epätoivoinen.

Kaikki konstit ja vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan.

Kommentit (6)

mun 3v tytöllä enemmän kovaa kakkaa kans kun löysää, tuskin tarvitsisi edes pyyhkiä. Tulee vain mieleen jos voisi olla joku allergia joka puhjennut? Onko siitä puhuttu lääkärien kanssa? Sit semmoinen näkökulmakin että mitä enemmän " autetaan" suolen toimimaan esim peräruiskeella sitä huonommin se toimii. Visiblinistä semmoinen vinkki että jos sen kanssa juo liian vähän niin sillä on päinvastainen effekti eli pistää vatsa kovemmaksi. Mutta tosiaan ekana tulee mieleen se allergia, vaikka varmasti olette siitä jo kuulleet, mielestäni kuulostaa paljolta jos hän on ennen käynyt jopa 4 kertaa pv:ssä kakalla, sehän on voinut olla allergian merkki jo silloin ja nyt oireilee taas ummetuksena.

eikä siihenkään auta mikään. ihana kamalaa katsottavaa. seisoo jäykkänä, ähisee, puhisee, jotta kakka ei tulisi. sit kun se tulee, on ihan tavallista kakkaa (ei siis ole ummetusta). hän vain ei halua kakata. monta vaippaa(ei siis suostu potallekaan) menee päivässä, kun pieni kakkaraita sotkee ne =( tätä jatkunu noin 4kk.ja olen ihan itkun partaalla. microlaxilla kakan saa ulos. mutta silloinkin yrittää pidättää, huutaa kamalasti. on lahjottu, kaikki kokeiltu. mutta ei.

VOIMIA TEILLE!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisinaan on niinkin, että ummetusta hoidetaan liiallisella liukenemattomalla kuidulla, joka vähäisen nesteen kanssa pikemminkin aiheuttaa ummetusta kuin hoitaa sitä. Eli oikein runsas leipä, puuro ja leseet voivat pahentaa tilannetta.Myös peruna on ummettava ruoka, sitä kannattaa välttää akuutissa tilanteessa.Itselläni jo yksi siivu ruisleipää laittaa suoliston aivan jumiin. Keliakia oireilee toisinaan ummetuksena, ja itselläni epäilen sitä. Onko teidän suvussanne keliakiaa? Sehän periytyy ja voi olla vaivan taustalla.

Niin, sen kerran kun lääkärissä vaivan takia olimme niin lääkäri suhtautui aika kevyesti ja sanoi vain että ummetus on niin kovin yleistä leikki-ikäisillä. Ihan kuin se auttaisi jotain tähän meidän tilanteeseen?! Oikein harmittaa maksaa lääkärille kun ei edes saa kunnon hoitoa.

Allergiahan saattaa tosiaan olla yksi syy, mutta allergia MILLE? Siinäpä selvittämistä.

Vaikea katsoa pienen tuskaa.

ap

Lääkärin olisi pitänyt perehtyö enemmän mikä sen aiheuttaa, eikä yrittää poistaa oiretta. Menkää toiselle lääkärille. Voi teidän pientä, on varmaan jo kauheat " traumat" koko hommasta :( Toivottavasti löydätte hyvän lääkärin ja vastauksen ongelmaan!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat