Seuraa 

Kertokaa kokemuksia vesirokosta. Meidän tytöllä toukokuussa 2-vee täyttävällä on nyt tämä tauti. Milloin saa lähteä esim ulos leikkimään? Ollut jo keskiviikosta asti ja kuumetta oli pari päivää ja näppyjä on aikas paljon.. Kiitoksia etukäteen.Kommentit (4)

Ulkoilemaan voi varmaan mennä oireiden/voinnin mukaan, mutta kyläilyjen ja kauppojen kanssa kannattaa pitää varoaikaa, kaikki eivät vesirokkoa halua (esim. odottava äiti, joka ei ole vesirokkoa sairastanut). Usein olen katsonut ohjeita sivuilta sairaslapsi.com

http://www.sairaslapsi.com/frame.cfm/cms/id=628/sprog=4/grp=4/menu=12/

Tämän ohjeen mukaan on tosi pitkä varoaika, jossain olen mielestäni nähnyt ohjeen, että on hyvä olla " karanteenissa" 5-6 päivää. Jos on sen jälkeen paljon juuri puhkeavia näppyjä, pitäisi odottaa että on ruvet päällä. Kokemuksesta tiedän, että vesirokko tarttuu jo ennen ekojen näppyjen ilmaantumista.Meillä kuopuksella oireet tosi lievät, pari päivää kun näppyjä tul,i oltiin sisällä, mutta kun kuumetta ei tullut, ulkoiltiin sitten suht normaalisti, ei kuitenkaan puistoon menty muita tartuttamaan.

Esikoisella rankempi rokko ja ei kuumeen takia ulos menty varmaan viiteen päivään, sitten kun näytti että näppyjä ei tule enää lisää ja vointi oli jo parempi, niin varovasti ulkoiltiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

http://www.sairaslapsi.com/frame.cfm/cms/id=528/sprog=4/grp=2/menu=1/

Tämä linkki vie paremmin sivuille, missä vesirokosta kerrotaan. Meilläkin meni esikoisella viikon verran, tietty näppyjen kutina ja rupien irtoaminen kesti vielä pidempään. Muistaakseni ekat päivät kun näppyjä tuli, lapsi ei vaikuttanut kovin sairaalta, sitten kolmas ja neljäs päivä olivat pahimmat (kuumetta, kutinaa), sitten alkoi helpottaa.Kannattaa pestä lapsen kädet saippualla pari kertaa päivässä ettei menisi pöpöjä, kun kuitenkin raapii.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat