Vierailija

Onko jotain sääntöä siitä kumpi, etä- vai lähivanhempi, hakee lapset ja kumpi taas hoitaa kotiin tuonnin, jos tapaamisia on joka toinen viikonloppu? Välimatkaa muutama kilometri.

Kommentit (15)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tämä neuvo annetaan sen takia, että vain etävanhempi voi saada toimeentulotukea kuljetuskustannuksiin, jos on muuten oikeutettu toimeentulotukeen.Käytännössä asia on vanhempien sovittavissa. Monet ovat pitäneet reiluna sitä, että kuljetetaan vuorotellen. Etenkin, jos matka on pitkä. Ja jos lähivanhempi on muuttanut kauas sen jälkeen, kun asiasta alunperin on sovittu, niin tällaisissa tilanteissa lähivanhempi aika usein kuskaa molempiin suuntiin - etävanhempaahan ei ole reilua panna vastuuseen ratkaisusta, jonka tekemiseen hän ei ole voinut osallistua.Kyse on myös elatusavun suuruudesta: onko tapaamiskustannukset otettu huomioon elatusapua laskettaessa vai ei?

Vierailija:

Lainaus:


että etävanhempi tajusi että mulla onkin elämä hallussa ja uusi mies kuviossa ja samantien alkoi kaikki olla niin pirun hankalaa.
Se kuka täällä vastasi, että etä saa kuljetuskuluihin myös tarpeen vaatiessa tukea perusteli asian hyvin.Jos välimatkaa on paljon, niin silloin kuljetukset täytynee hoitaa sopimuksen mukaan.Yleisesti ottaen etävanhempi näkee harvemmin lastaan/ lapsiaan, joten eikö ole vain reilua, että lähivanhempi " armahdetaan" kuljetuksilta? Kuljetuksia riittää varmasti sen 12 pvän aikana jonka lapset ovat lähivanhemmalla ihan tarpeeksi?

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat