Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Ilmastonmuutos johtaa saunomisrajoituksiin

Myös kilpailurajoituksia saattaa olla tulossa. Kuva viime kesän MM-löylyistä.Ilmastonmuutos ja EU:ssa sovitut päästövähennykset pakottavat Suomen hillitsemään saunomista. Mahdollisesti jo heinäkuun alusta lähtien saunomista rajoitetaan kesämökeillä sekä kaupunkitaloissa. Tarkoituksena on vähentää haitallisia hiilidioksidipäästöjä sekä taata metsäteollisuudelle kotimaisen raaka-aineen saanti.

- Kesämökkialueilla siirrytään saunojen yhteiskäyttöön. Enää ei voida sallia, että jokaisen mökin sauna savuttaa samaan aikaan, kertoo ylitarkastaja Verner Kumulus ilmatieteen laitokselta.

- Viime juhannusaattona tehdyissä mittauksissa saunojen savut hämärsivät ilmakehän Suomen yllä, haittasivat vakoilusatelliittien toimintaa ja aiheuttivat isoja päästöjä. Niiden vuoksi Grönlannista suli jäätä niin paljon, että kolmetoista jääkarhua menetti kotinsa. Joukossa oli yksi heinäallergikko, jolle uusiin oloihin totuttelu oli tosi vaikeaa.

Saunojen yhteiskäyttö järjestetään erityisten saunamajurien johdolla. Valtio maksaa heille korvauksia ja saa niihin tukea EU:lta.

- Jokainen lämmittää vuorollaan saunansa naapuruston yhteiseen käyttöön. Lämmitysvuorot ja kylpyjärjestys sovitaan tai arvotaan, kertoo Kumulus, joka johtaa lain valmistelua.

- Yhteissaunominen on mahdollista. Vähintään tangat on nyöritettävä ylle. Karhurihmaa ohuemmat narut ovat pannassa.

Lisää aiheesta sunnuntain 1.4. Etelä Suomen-Sanomissa.01.04.2007 12:00Etelä-Suomen Sanomat

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat