Vierailija

Olimme tuttavan lapsen synttäreillä, poika täytti 3 vuotta. Ei olisi millään antanut muiden katsoa lelujaan, kun pian 7 kk vauvamme ryömi kohti kiinnostavia juttuja (esim leluauto), poika kantoi ne piiloon. Sitten kädet puuskassa itki tekoitkua ja sanoi että *** ei saa koskea minun autoon/tms. Todella ärsyttävä kakara! Ovatko kaikki 3-vuotiaat tällaisia vaan vain hemmotellut ja ainoat lapset?

Sivut

Kommentit (39)

odota kun omasi on 3 vee. Tuo on aika tyypillistä käytöstä tuon ikäiseltä. Pikkaisen mene lapsen maailmaan äläkä syyllistä ainakaan huonolla käytöksellä.. huh huh miten voit olla noin urpo?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä on neljäs lapsi parivuotias. Ja tasan tarkkaan omii kaikki lelut itselleen eikä anna niitä yhdellekään pienemmälle rääpäleelle ellei pakoteta. Ja pakoteuksen jälkeen huutaa puoli tuntia kuin hyeena. Eikä ole mitään väliä kenen leluista on kyse, samalla tavalla omii sen vauvankin lelut. Ja kaiken kukkuraksi yrittää vielä lyödä ja potkia niitä vauvoja ja pienempiä taaperoita. Kerta kaikkiaan vihaa pienempiään. Isompien kanssa ei mitään ongelmaa.

Tämä neljäs lapsi on tyttö. Ehkä tytöt sitten ovat itsekkäitä tyyppejä, koska kolme poikaani eivät ole muistaakseni omineet yhtään mitään. Eivätkä he myöskään kiellä omia tavaroitaan pikkusiskolta tai lyö ja potki häntä, joten ihan sisäsyntyisesti nämä ominaisuudet ovat tässä pikkueukossa.

Varmasti ollut tosi harmillista tuollainen! Tosin kaikilla lapsilla on lelujen omimis-juttu jossain vaiheessa. Aikuisten tulee puuttua siihen (mielestäni siihen voi myös puuttua " vieraat" aikuiset. Jos lapsella on jotain leluja, joihin ei muut jostain syytä saisi koskea -- en tosin ymmärrä miksi --niin ne tulee siirtää kaappiin ennen vieraiden tuloa).Itselleni ainokaiseni jää ainokaiseksi avioeron takia. Toivon, että osaan kasvattaa hänet silti oikein, vaikka varmasti ainokaisuus muokkaa jollain tavalla elämää -- sanoohan moni ainut lapsi, että olisi se sisarus ollut mukava. Voi kun minunkin haaveeni toisesta lapsesta olisi toteutunut!Katsos, se 7 kk taitaa olla esikoisesi. 3v:n mielestä vauvat on tosi pieniä. 3v ei tahdo, että vauva koskee hänen leluihinsa, 3v voi jakaa lelunsa mutta kaveriensa kanssa, ei " typerän" vauvan. 3v pelkää, että vauva kuolaa ja rikkoo hänen lelunsa, eikä se olekaan turha pelko.Oota vaan, sama eessä sulla. Ja sitten kun se on vielä uhmaiässä. Kai nyt synttärisankari saa itse päättää, kuka hänen leluillaan leikkii. Ottakaa vauvallenne omat lelunsa mukaan.

itse ollu ainokainen ja vielä ala-asteella kannoin potkurin sisälle ettei sitä vaan muut käytä :)

Nyt kaksi lasta ja kolmas tulossa. Vanhempi kohta 3-vuotias ja hyvin tarkka on leluistansa, mutta antaa myös pikkuveljelleen yhden (kun itsellä 10), mutta siitten siitä ' huonoimmasta' päästä kuitenkin. Että voin kuvitella, että leluhimo jatkuu vielä pitkään. Ne ovat lapsille paljon tärkeämpiä kuin uskoiskaan. Mutta kyllä se siitä helpottuu.. Mieki voin jo vähäksi aikaa lainata omiani :D

Meillä on käynyt kaiken ikäisiä lapsivieraita, eikä KERTAAKAAN lapsi ole täysin ominut lelujaan.

Miksi helvetissä aina pitää yleistää ja lytätä yksilapsiset perheet, joskus sille yksilapsisuudelle ei HELVETTI SOIKOOON VOI MITÄÄN!!!

kiitti vitusti että heti pilasitte aamuni!


Miten voisi lapselle opettaa, että kaikkea ei tarvitse jakaa tai antaa toisille? Että lapsella itselläänkin olisi ihan samanlainen oikeus leikkiä haluamillaan leluilla kuin muillakin. Hän ei osaa yhtään pitää puoliaan, vaan jää aina antavaksi osapuoleksi. Ja ikääkin on jo 7 vuotta.

3,5 vuotias poikamme oikein kantaa lelujaan esiteltäväksi ja leikkiin kun pienempiä on kylässä. Esim tänäänkin hiekkiksellä auliisti jakoi lapionsa ja muut lelunsa naapurissa vieraana ollen pienemmän tytön kanssa.Eli ihan typerää yleistämistä, että ainoat lapset ovat itsekkäitä. Ennemmin tuollaista lelujen panttaamista on ollut havaittavissa sisarusparven lapsilla kun omistaan pitää pitää kynsin hampain kiinni...

Paras ystäväni on ainoa lapsi ja mitä epäitsekkäin ihminen. Oma ainokaiseni on saanut hyvää palautetta aina päiväkodista, että ottaa muut huomioon hyvin.

eli ei koskaan anna muiden lainata lelujaan. Kantaa kaiken pois ulottuvilta ettei vauvamme saa katsoa mitään. Ei auta vaikka äitinsä sanoo että ole kiltti ja anna nyt *** katsoo sitä tms. Sitten jos joku ottaa jotain hänen lelujaan niin tämä poika repii ne kädestä pois. Huonoa käytöstä minusta ja äidin pitäisi kovemmin torua, nykyään vaan hymisee hiljaa vieressä että ' ei saa ottaa toisen kädestä tms' t. ap

Hänen pitää saada tehdä aina kuten itse haluaa, koska eihän hän voi ymmärtää vielä mitään. Sitten kymmenvuotiaana voi aloittaa kasvattamisen.Vierailija:

Lainaus:


Hän on vasta täyttänyt 3 vuotta. Ei hän ymmärrä muuta kuin sen miltä HÄNESTÄ tuntuu. Jos hän rakastaa lelujaan yli kaiken, ei kannata pakottaa jakamaan, ennen kuin hän on valmis siihen. Juuri 3 täyttänyt on PIENI lapsi. Kaksi kertaa vanhempikin saattaa käyttäytyä samalla tavoin ja heistä kasvaa aivan normaaleja aikuisia.Miltä sinusta tuntuisi, jos joku menisi koskemaan sinun vauvaasi ilman lupaasi ja vaihtamaan tälle vaatteita ja leikittämään ja syöttämään jne?
Kuopuksella sen sijaan oli lyhyt vaihe, jolloin ei olisi halunnut jakaa mitään, mutta kun selitettiin tilanne, niin kyllä hän antoin kavereidensakin leluillaan leikkiä.Kaverini lapsi sen sijaan ei vielä 5-vuotiaanakaan anna muiden leikkiä leluillaan ja siinä jos missä on mielestäni mennyt jotain vikaan ja pahasti!

Vierailija:

Lainaus:


Hänen pitää saada tehdä aina kuten itse haluaa, koska eihän hän voi ymmärtää vielä mitään. Sitten kymmenvuotiaana voi aloittaa kasvattamisen.
3-vuotiaalle voi toki opettaa asioita, mutta eri asia on, kuinka pitkällä viiveellä ne kalahtavat kalloon. Aika pitkälti tuon ikäisten kasvatus on toistoa ja toiston toistoa -kuuroille korville.Ap:n kuvailema lapsi on aivan normaali 3-vuotias. Iän (ja sen iänikuisen toistamisen) myötä lapsi kyllä oppii jakamaan lelujaan. Meillä 3-vuotias on enimmäkseen tuollainen vaikka hän ei ole ainoa lapsi. Esikoinen (nyt 6v.) oli aikanaan samanlainen.Hän on vasta täyttänyt 3 vuotta. Ei hän ymmärrä muuta kuin sen miltä HÄNESTÄ tuntuu. Jos hän rakastaa lelujaan yli kaiken, ei kannata pakottaa jakamaan, ennen kuin hän on valmis siihen. Juuri 3 täyttänyt on PIENI lapsi. Kaksi kertaa vanhempikin saattaa käyttäytyä samalla tavoin ja heistä kasvaa aivan normaaleja aikuisia.Miltä sinusta tuntuisi, jos joku menisi koskemaan sinun vauvaasi ilman lupaasi ja vaihtamaan tälle vaatteita ja leikittämään ja syöttämään jne?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat