Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kotona lapsi on hiljainen ja kilttikin. Sai nyt koulusta lyhyen lomautuksen.

Kommentit (24)

Heidän kullannuppujensa pitäisi vaan saada rauhassa häiritä muita, ja jos asiasta huomauttaa, se on kiusaamista open taholta.

Erään häirikön äiti valitti vanhempainillassa, että miksi hänen poikansa on silmätikkuna, ja saa aina jälki-istuntoa yms. No siksi tietysti, että poika häiriköi aina, ja itse ansaitsee ne jälki-istuntonsa! Ei kai Nikon häiriköintiä aleta katsomaan läpi sormien siksi, että Niko häiriköi aina, se ei oo mitään kummallista, ja se on jo ollut jälkkärissä niin usein ettei enää tarvitse... vai?

oikasti ongelmaisen lapset äiti kertoo tässä:1) todennäköisesti koulussa on jotain mikä lasta ahdistaa. 2) Todennäköisesti se on opettaja( Vika ei todellakaan aina ole kotioloissa eikä vanhemmissa, vaikka kuutonen niin väittikin). 3) Toisaalta yhdeksänvuotias ON jo niin iso, että hänen pitää ymmärtää, ettei tappouhkauksia heitellä eikä varsinkaan koulussa eikä auktoriteeteille (ei niin että pienempiä lapsia sen paremmin saisi uhkailla, mutta yleensä lapset ymmärtävät asian ensin itseään vahvempien kohdalla, ihan itsesuojeluvaistonsa takia) 4) apuahan lapsi kaipaa sekä taustalla olevan ahdistuksen että oman tulevaisuutensa takia, koska 5) yhdeksänvuotias lapsi voidaan tosiaan lähettä koulusta sairaslomalle tai erottaa määräajaksi ja ne vaihtoehtdot tulevat aika äkiä käyttöön jos on väkivaltainen opettajia kohtaan (sinänsä on mielestäni väärin, että oppilastovereita ja pienempiäkin saa käytännössä lyödä ja potkia - koska siitä ei rajummillaankaan seuraa puhuttelua kummempaa rangaistusta eikä yleensä edes sitä - mutta opettajaa, jolla kuitenkin on paljon paremmat keinot selvitä siitä, ei saa edes uhata joutumatta erotetuksi.)Ehdotan, että puhutte vakavasti lapsen kanssa kotona siitä, mitä hermostuessaan saa tehdä ja mitä ei. Etsikään keinoja purkaa hermostus ja suuttumus vaarattomammin tai peräti tuottavammin. Stressipallon puristelu tarkussa voisi esim auttaa. Ja selvittäkää, mikä ahdistuksen taustalla on, ja tehkää parhaanne poistaaksenne sen. Kaikki osat ovat vlättämättömiä, sillä tärkein, eli viimeinen, kestää kauimmin ja jotenkin siihen asti on kuitenkin selvittävä. Itse jouduin jopa opettamaan lapselleni, että vaikka muut lyövät häntä ja opettajakin syrjii, hän ei saa puolustautua, koska häntä syytetään kuitenkin aina. Kieltämättä onaika hankala opettaa samaan aikaan tervettä itsetuntoa, mutta onneksi lapsella ON rakastava ja rauhallinen koti...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


9-vuotiaalla on jo aivan normaali empatiakyky ja jos ei ole niin on sairas. Ymmärtää kyllä aivan varmasti mitä sanat " mä tapan sut" tarkoittavat.Lakatkaa se idiootti-lastenne hyysääminen ja kohdatkaa totuus. Ne kiltit pienet pullamössönne ovat juuri niitä paskiaisia, jotka ahdistelevat tyttöjä nurkkaa, kouriavat näiden rintoja ja haaroja, puhuvat pillusta ja mulkusta, tuovat pornolehtiä kouluun ja opettajat sallivat tämän kun " pojat ovat poikia" . Eikä ihme, kun äidit ovat tollasia aivottomia kanoja.

Oletko todella sitä mieltä, että lasten keskinäisistä tappeluista tulisi olla samat rangasitukset kuin opettajan lyömisestä??? Lasten nujakoinnit ja nahistelut kuuluvat jossain määrin ikään ja kehitykseen, mutta on kyllä aivan eri asia jos lapsi koittaa samoja keinoja opettajaan! Silloin on yleensä jotain vialla. Kysessä on mielestäni asia, jota voisi verrata virkavallan vastustamiseen, kyllä opettajan täytyy olla auktoriteetti lapsille. Eiväthän lapset kotonakaan toimi samalla tavoin sisarusten ja vanhempiensa kanssa (toivottavasti ainakaan).

Riippumatta taustoista on koulusta ainakin hetken pois oleminen ainoa vaihtoehto, jos lapsi on uhannut opettajan henkeä. Vai missä muussa ammatissa täytyy kohdata tappouhkauksia sanova päivittäin, vieläpä niin, että pitäisi saada uhkailija oppimaan ja tukea hätä kasvussaan...? Varmasti on niin, ettei ko. oppilaan ja opettajan kemiat ole kohdanneet kenties pitkään aikaan, jos tuohon pisteeseen on päädytty. Se ei silti oikeuta etsimään vikaa heti opettajasta, eikä etenkään vähättelemään lapsen tekoa.Tappouhkaus on aina otettava vakavasti. Aina.Ja sen sanoneelle kannattaa antaa mahdollisuus puhua ammattilaisen kanssa. Olisin huolissani jo siitäkin, jos tuon ikäinen vielä raivotessaan päästäisi tuollaisen sammakon suustaan äidilleen, puhumattakaan että se on sanottu vieraammalle aikuiselle, opettajalle. Päiväkodissakaan ei pitäisi laittaa ihan kaikkea toisesta korvasta ulos, ja koulussa ei enää missään tapauksessa.Lapsi voi selvästi nyt pahoin, ainakin koulussa, ja siihen on syytä hakea pian apua! Saattaa olla, että ahdistuksen syy löytyy lopulta koulustakin, mutta pääasia on etsiä selitystä ja apua eikä jämähtää kauhistelemaan rangaistusta. Onneksi ap ei ilmeisesti tuominnut rangaistusta vaan nimenomaan olikin huolissaan lapsen teosta...? Tsemppiä! Toivottavasti sotku selviää pian.

tuon takia lomautetaan?

Että jotain muutakin pitää olla sattunut jo aikasemminkin.

9-vuotias on kuitenkin vielä pieni, että uhkausta voi ottaa kirjaimellisesti..

Otappa yhteyttä opettajaan ja keskustelkaa hänen kanssa.

Veljeni luokkakaveri alkoi olemaan kausittain lasten psykiatrisella osastolla tuosta iästä alkaen. Perheensä oli ja on ihan normaali ydinperhe jne. Jotkut vaan sairastuvat.

Onko lapsesi kotona niin alistettu ja pelolla kasvatettu että on siksi hiljainen ja koulussa sitten hyppii seinille. Etsikää nyt ensin vikaa ihan sieltä nico-petterin toimista tai omistanne ja sitten vasta koulusta. Missä muussa ammatissa tappo uhkauksen saaminenkin on uhatun vika? On tämä hulluksi mennyt!

jossa vain muutamaa vuotta yli 10-vuotias pojannassikka puukotti opettajansa hengiltä kesken oppitunnin.Ottakaa ne uhkaukset vakavasti! Kenenkään ei täytyisi pelätä työpaikallaan. Tai missään muuallakaan. Koulukiusaamiseen oppilaiden kesken on myös puututtava, mutta nyt oppilas oli uhannut opettajaa, ei toista oppilasta.

Onkohan hän joutunut paikkaan joka hänelle ei sovellu? Opettajakin kuulostaa tasapainottomalta jos 9-vuotiaan uhoamisiin reagoi " lomautuksella" ...

Nyt on kyse lapsesta. Lapsesta, jolla ei ole vielä samaa itsesäätelykykyä kuin aikuisella. Pahoinvoiva lapsi ajattelee joko kuolevansa itse tai tappavansa ne jotka häntä ahdistavat. Minä olin itse kiltti ja hiljainen joka jätin se ajatukset niin kotona kuin koulussa päähäni. Omien lapsien kohdalla olen ollut vain iloinen kun ovat sanoneet sen ääneen (kylläkin vaan kotona, ei koulussa ainakaan tietääkseni). kun tiedän että lapsillani on paha olla, voimme yhdessä miettiä mistä se johtuu ja voiko sille jotain tehdä. Vaikka en voisikaan toimia lasteni tahdon mukaan, he ainakin saavat sen viestin että heitä kuunnellaan ja vanhempien toimet perustellaan niin että hekin voivat ne hyväksyä.

Kyllä 9-vuotias jo ymmärtää nouiden sanojen merkityksen ja sen, että niin ei kenellekään sanota. Jotain voi olla pielessä toki koulussakin, mutta kaikki ei ole kunnossa lapsellasikaan.Jos hänestä yhtään välität, niin koululääkärin kautta lähete psykologille tai miten kunnassanee nyt sitten toimitaankin. Minusta hän oireilee jo vakavasti. Koulusta " lomauttaminen" on äärikeino, muista se.

nimittäin vaikea uskoa ettei aiemmin ole koulusta kuulunut mitään! Lomautuspäätöstä ei tee ope vaan rehtori, joten melko vakavasta asiasta täytyy olla kyse.

Yhdeksänvuotias ei todellakaan ole niin pieni, että saisi sano mitä vaan. Aika vajaa on se 9-v. joka kuvittelee, että open voi uhata tappaa, jos ei ei ole kiva tms.Toivottavasti kyseinen jäpikkä saadaan psyk. hoitoon ja äkkiä. Ei tosiaankaan kuulu normaalin koulujärjestelmän piiriin...


Tilaa aika kasvatusneuvolaan ja saatte apua, tuosta on hyvä keskustella ammattilaisen kanssa. Siellä on psykologeja jolle lapsi avautuu muutamalla käyntikerralla.Tilanne on akuutti ja heillä on mahdollisuus järjestää aika nopeasti kun kerrot rehellisesti mitä on tapahtunut.Jos lykkäätte avun hakemista se voi olla sitten jo myöhäistä. Kipeitä asioita mutta lastanne auttaaksesi omasta mukavuudesta tingittävä.

...hän käy opettajien päälle, jos nämä eivät häntä tottele. Huttaa kaikki " saatanan vittupäät" , heittelee tavaroita yms. Äiti oli kanssa sanonut opelle, että tyttö on kotona ihan kiltti ja rauhallinen.Olen tuntenut perheen kuusi vuotta ja tyttö on ollut koko sen ajan samalainen. Hakkasi päikkyikäisenä äitiään ja haukkui tätä vaikka millä nimillä. Tyttö on ollut molempien lasteni kanssa samassa pk-ryhmässä. Tyttö oli väkivaltainen häirikkö jo silloin.

pitäisi olla KOVEMMAT rangasitukset kuin opettajan uhmaamisesta, jota myös uhkailu on.Oli kuinka osa kehitystä tahansa, on kuvottavaa, että oppilaat saavat potkia toista oppilasta mielin määrin ja parhaimmillaan siihen puututaan jälkikäteen pienellä puhuttelulla, pahimmillaan siihen ei puututa ollenkaan. Lapsilla kun ei ole MITÄÄN puolustautumiskeinoa kun jäävät alakynteen ja pitkään jatkunut väkivalta voi johtaa koko tulevaisuuden pilaantumiseen kun lapsi ei uskalla käydä koulua eikä pyusty keskittymään oppimiseen. Opettaja on kuitenkin aikuinen, jolla on takanaan koko yhteiskuntakoneisto ja jonka asema siksi on luonnostaan paljon vahvempi. Siksi häneltä pitää voida myös osoittaa enemmän sieto- ja joustokykyä ja omaa vastuunottoa. Oikeasti, mitä se opettaja siitä kärsii jos joku kymmenvuotias pojannassikka vähän uhoaa? Ei haukku haavaa tee, kuten sanotaan - verratuna vaikka siihen että joukko kymmenvuotiaita pojannassikoita potkii tokaluokkalaisen mustelmille ja repii kirjan laukusta ojaan?TÄllä en siis tarkoita, että opetajia saisi haukkua, uhkailla tai kohdella väkivaltaisesti, vaan ainoastaan sitä, että sääntöjen pitäisi olla samat kaikille.

voi olla niinkin ettei open ja oppilaan ' kemiat' sovi yhteen, jolloin opettajan pitäisi ammattilaisena osata suhtautua asiaan niin että homma kuitenkin toimii. Ainahan voi kuitenkin vaihtaa opettajaa tai koulun, jos tuntuu että sellaisesta kyse. Tietenki vain, jos muuta ratkaisua ei löydy.

Selvää on kuitenkin se, että jostain lapsi on mielensä pahoittanut, jos tuommoisia laukoo. Tällöin kannattaa jutella opettajan kanssa ja rehtorin kanssa ja sopia palaveri, ensin aikuisten kesken ja sitten lapsenkin kanssa ja etsiä ratkaisua ja näyttää lapsellekin että hänestä välitetään ja asioihin puututaan!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat