Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Nyt on kolmevuotiaassa isoveljessä ilmennyt uusia piirteitä, kun pikkusisarus lähestyy vuoden ikää ja alkaa liikkumaan paljon. Isoveli nimittäin muksii/tönii/työntää sisarustaan milloin mitenkin paljon satuttavalla tavalla. Lähinnä kysymys on siitä, että kun pienempi tulee eteen tms. niin silloin otteet voivat olla ihan liian rajuja, mutta kuitenkin " tahallisia" , eli mistään vahingoista ei ole kyse.Miten olette ottaneet tilanteen haltuun? Pelkkä anteeksipyynnön vaatiminen ja leikin välitön lopettaminen eivät ole auttaneet. Oletteko kenties alkaneet ottamaan isommalta leluja jäähylle ja/tai laittaneet häntä heti jäähylle. Kolmivuotias tavallaan tajuaa hyvin mitä tekee, vaikkei varmastikaan tajua miten paljon hän voi satuttaa. Kyselen asiaa etenkin siksi, kun tuntuu että tilanteet muuttuvat rajummiksi ja nyt on tullut jo todellisia vaaratilanteita eikä mitään pikkutuuppaisua.

Kommentit (3)

Kiitti neuvosta, mutta voi kun ratkaisu oliskin noin helpoo;-(Oman ikäisiä kavereita on ihan riittävästi, mutteivät kaverit oikein voi tulla meille koko ajaksi asumaan. Harrastuksia ja huomiota saa varmasti molemmilta vanhemmilta yhdessä ja erikseen. Toinen vanhempi on kotona ja toinenkin töissä virka-aikoina.Kyllä meidänkin muksut halivat ja pyytävät anteeksi, siis vanhempi pyytää ja molemmat halivat. Tästä ei ole kysymys. Ongelma on, että miten vanhemman saisi tajuamaan, oikeasti, ettei toisia saa satuttaa?Ap.Vierailija:

Lainaus:


myös lisää oman ikäisiä kavereita taaperolle, voisi mennä mielenkiinto muualle.mutta puoli vuotta, ja pienempi osaa jo pistää vastaankin, ja muksivat sitten yhdessä toisiaan, näin meillä. Ja myös halivat ja osaavat pyytää anteeksi.


myös lisää oman ikäisiä kavereita taaperolle, voisi mennä mielenkiinto muualle.mutta puoli vuotta, ja pienempi osaa jo pistää vastaankin, ja muksivat sitten yhdessä toisiaan, näin meillä. Ja myös halivat ja osaavat pyytää anteeksi.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat