Seuraa 

Meillä 5-v. poika ja mietin tässä josko hankittais rullaluistimet. Onko liian aikaista teidän kokemusten mukaan? Jäällä luistelee ihan ok. Mihin pitäis kiinnittää huomiota kun rullaluistimet hankkii? Eli millaset ois parhaat? Kiitos kaikille vastanneille!

Kommentit (3)

mein poika täyttää syyskuussa 5v ja sai viime kesää rullaluistimet,ei viel kauheen hyvin sujunu,mut nyt luistelee jo ihan sujuvasti,pysähtymisessä vielä vähän ongelmia,mut alkaa sujua.kypärä ja muut suojat kannattaa valita huolella,ovat tosi tärkeet ja on paljon erilaisia.


Mutta taustalla oli tosiaankin pitkä kokemus jäällä luistelusta (harrastaa taitoluistelua), eli ei se muilta lapsilta ihan yhtä nopeasti ja näppärästi näyttänyt käyvän. Mutta kyllä 5 vuoden ikä on varmasti ihan riittävä rullaluistelulle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Koko talven juuri 4v täyttäneenä luisteli rullaluistimilla sisällä: Oli hyvää harjoitusta. Kesän tultua sai luistimet ulos ja hyvin luisteli (ei tosin älyttömiä matkoja, mutta pienillä lenkeillä käytiin). Tosin tyttö luisteli myös silloin edellisenä talvena hyvin tavallisilla luistimilla, eli luistelu yleensä oli hanskassa.Ensimmäiseksi minäkin kiinnittäisin huomiota suojiin: Polvi, käsi, kyynärpää ja kypärä. Suojat sopivan kokoisia lasten suojia. Rullaluistimissa on tietenkin varmaan vaikka mitä ominaisuuksia, mutta eiköhän ihan sopivan kokoiset normaalit luistimet ole ok (tosin lapsilla niin lyhyt käyttökausi että mietin olisiko säädettävän kokoiset toimivia). Meillä en uskaltanut kovin isoja mäkiä tyttöä kierrättää kun jarrutus oli työlästä ja luistimet kieltämättä painavat käsitellä, mutta loivia mäkiä mentiin. Lisäksi tuli katsottua aika tarkkaan minkälainen asfaltti oli ja paljonko siinä oli esteitä ja niistä varoittelin lasta, joka katsoi välillä aika paljon muuallekin kuin eteensä. Eli aikuinen sai olla suht tarkkana vierellä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat