Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Meillä 1v. tyttö, joka tuntuu olevan aikalailla hidas liikkumaan oppija. istumaan oppi joskus 9kk tienoilla. Nyt ikää 1v. ja konttailee kovaa vauhtia. Seisoo ja kävelee tukea vasten, mutta ilman tukea ei vielä seiso. Lähinnä tuo seisominen mietityttää...KUn yritän laittaa seisomaan useimmiten lysähtää alas ja lähtee konttailemaan eli ei tunnu treenasu paljon kiinnostavan.Neuvolaan ollaan menossa kohta puoliin, mutta ois kiva kuulla myös muilta, miten teillä on kehitys sitten lähtenyt menemään. Muuten on oikein reipas ja hyväntuulinen neito. Kaikkihan ne omalla aikataululla oppii, mut kummasti välillä rupee sitten huolestumaan...

Kommentit (4)

Meidän poitsu oppi konttaamaan vuoden ikäisenä ja vasta 1v. 5kk oppi kävelemään. Missään vaihees ei meijän neuvolas oltu huolissaan, koska koko ajan kehitys meni kuitenkin eteenpäin, vaikkakin hitaasti. (Hirveesti on kyllä eroja terveydenhoitajissa ton asian suhteen). Nyt 2,5v ja täysin normaali joka tavalla. Eli älä turhia murehdi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä myös tyttö 12 kk eikä seiso ilman tukea vielä. Konttaa, kiireen tullessa ryömii edelleen, nousee tukea vasten, ei tukea vasten liiku juurikaan. On kyllä liikkeessä koko ajan näillä omilla tekniikoillaan. Odotamme myös kiinnostuneena 1-vuotisneuvolaa ja kommentteja, mutta en ole itse vielä ollut huolissani tästä, vaikka asia välillä mietityttää. Olemme kuitenkin molemmat vanhemmat lähteneet liikkelle tosi hitaasti ja varovaisesti, joten taitaa olla geeneissä.

Meillä esikoinen nousi seisomaan 11kk, paria kuukautta myöhemmin seisoi ilman tukea ja ensiaskeleet otti 1v3kk. Tämä nuorempi tapaus (1v 1vk) rupesi ryömimään 7kk, nousi seisomaan 10kk ja lähti samantien kävelemään tukia pitkin. Vielä hän ei seiso ilman tukea, ei itse asiassa ole lähelläkään. Kävimme pari viikkoa sitten fysioterapeutin arviossa, sillä hän ei varannut lainkaan käsille. Kuinka ollakaan seuraavana päivänä poika varasi käsille ja rupesi konttaamaan.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat