Seuraa 

Tuli mieleen tuosta vesirokko-kyselystä asia, jota olen usein miettinyt - onko meidän perhe todella niin omituinen ja ainoa laatuaan. Kun meillä ulkoillaan silloinkin kun ollaan kipeitä - jos lapsella kaatokuume, eli vain nukkuu koko päivän, niin silloin toki ei, mutta jos kuumettakin vain sen verran, että jaksaa muutenkin touhuilla jonkin verran, niin kyllä me ulos mennään. Kun kulee monen sanovan " ei me nyt mennä ulos, kun lapsella on vähän yskää ja nuhaa.Olenko todella ainoa, joka ulkoilee sairaankin lapsen kanssa - kai omilta vanhemmilta iskostunut ajatus " raitis ilma parantaa" . Ja eipä olla koskaan kovin montaa päivää oltu kipeinä. (Kyse siis omalla pihalla ulkoilusta, ei muiden lasten tartuttamisesta)Kommentit (3)

Pieni nuha tai yskä ei ulkoilua estä, jos lapsi kuitenkin on muuten pirteä ja terveen oloinen. Sään suhteen ollaan ehkä vähän arempia - terveenä ulkoilemme säässä kuin säässä. Vähän kipeämpänä emme vie pihalle leikkimään, mutta saatamme lähteä esim. rattaiden kanssa lenkille, koska se on ihan kätevä tai oikeastaan ainoa tapa saada ei hirveän sairas, mutta kuitenkin vajaakuntoinen lapsi lepäämään. No isomman voi ehkä pistää katsomaan videoita tms. Kovia kuumeita on ollut niin harvoin, että niissä on vähän vaikea puhua mistään tavallisesta toimintatavasta, ollaan varmaan pysytty sisällä.

Meillä myös ulkoillaan kipeänä. Siis jos ei ole niin kipeä, että nukkuu vaan ja on surkea. Yleensä kuumeisenäkin on niin pirteä, että hyvppii seinille, joten ulkona käydään pari kertaa päivässä.Ulkoilu on ollut rataskävelyä, sillä jos lapsen päästää ulkona leikkimään, touhuaa itsensä ihan loppuun. Ei oikein tee hyvää, joten rattaissa isutessaan lepää hetken paikallaan ja saa raitista ilmaa. Lapsi on nyt 2v. Mitäs sitten tehdään, kun on liian iso rattaisiin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poika kohta 4v oli juuri pari viikko sitten kuumeessa iltapäivän ja illan. Seuraavan päivän pidin hoidosta kotona ja aamupäivällä oli vielä lämpöä eikä jaksanut muuta kun pötköttää sohvalla tai leikkiä autoilla. Normaalisti lentää pitkin poikin huushollia. Kuumepäivänä oli normaalisti hoidossa (kuume nousi ulkoilun aikana iltapäivällä ja isä haki tuntia aiemmin kotiin) ja seuraavan päivänä emme ulkoilleet aamupäivällä koska poika ei selvästi olisi jaksanut mutta iltapäivällä kun kuumetta/lämpöä ei enää ollut niin teimme pienen kävelylenkin lähikauppaan ja takaisin (aikaa ulkona noin 30-45 min).

Siis ulkoilemme jos lapsi jaksaa ja silloinkin juuri pieni kävelylenkki tai pieni hetki puistossa/omalla pihalla. Minun mielestä lapsi itse on se paras mittari.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat