Seuraa 

Ennen Neocatea kakkaa tuli monta kertaa päivässä, vihreää löysää kakkaa lähes joka kerta. Nyt kakka tulee kerran päivässä (joskus kaksi kertaa) ja se on aina löysää (lähes ripulia) ja sitä on sitten selkää myöten, eli vaipan ylikin tulee. Kakka on väriltään mustaa/vihreää.

Muut oireet ovat tavallaan helpottaneet, tyttö on nyt nukkunut monta yötä peräkkäin heräämättä maitopullolle. Mutta illalla nukahtaminen on tuskaa, ja aamuisin herää aina noin klo 7.00, oli sitten nukahtanut yhdeksän tai yhdentoista jälkeen.

Välillä tyttö saa sellaisia itkukohtauksia, joita ennen ei ole ollut, itkee lohduttomasti, eikä mikään tahdo auttaa. Rauhoittuu sitten noin vartin päästä itsekseen.

Posket lehahtaa edelleen, ehkä ei enää niin pahasti kun Neocate käytön alussa. Jaloissa ihottuma ehkä hieman pahentunut.Mitä mieltä olette te jotka Neocatea käytätte? Onko tämä kaikki normaalia?

Meillä on neuvolalääkärille torstaina aika kun paino oli viikko sitten miinuskäyrällä 18. Toki olemme edelleen myös yksityisellä hoidossa.Red_Cat & Tyttönen reilu 10kk

Kommentit (11)

...oli meilläkin aikoinaan. Eli poikani joi elämänsä kaksi ensimmäistä vuotta Neocatea ja kakkasi vihreän-mustaa kakkaa. Alussa kakka oli löysää niukan ruokavalion vuoksi, mutta sitä mukaa, kun ruokavaliota saatiin tukevampia pöperöitä muuttui kakkakin normaalimmaksi.

Noi sinun lapsesi mahavaivat ei kuullosta ihan hyvältä. Oletko harkinnut sitä vaihtoehtoa, ettei Neocate sovikaan tyttärellesi? Oletteko käyttäneet muita vastikkeita ja mikä oli tilanne silloin? Entä kun imetit? Vaikka Neocate onkin ns. viimeinen vaihtoehto erikoisvastikkeissa, niin ei olekaan ihan varmaa, että se sopisi kaikille lapsille. Entä voisiko vatsakivut johtua jostain muusta, kun maidosta? Kummitytölläni (7 v.) on edelleen maito- ja vilja-allergia, mutta myös refluksitauti, joka aiheuttaa kovia ylävatsan kipuja.Mire

Mutta silti lapsellemme Neocate aiheutti melko nopeat ja rajut oireet verrattuna Nutri-Soijaan ja Almironiin joista tuli hitaat, lievemmät oireet. Olimme kieltämättä aika masentuneissa tunnelmissa kun meille (muutaman kokeilun jälkeen) selvisi - tai pystyimme tunnustamaan itsellemme - että Neocatekaan ei sovi.Taas se vanha totuus: Kaikelle voi olla allerginen. Myös Neocatelle (tai siis jollekin sen ainesosalle).Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eilen soittelin hoitavan yksityisen lääkärin kanssa, ja nyt tosiaan kokeillaan viikko sitten kokonaan ilman maitoa. Katsotaan että häipyykö oireet vai ei. Eipä tässä oikeastaan ole enää muuta vaihtoehtoa. Kalkkilisää saa nyt sitten tuollaista jauhetta minkä voi sekoittaa ruuan joukkoon.

Iroonista on että juuri saatiin kelalta myöntävä korvauspäätös tuolle Neocatelle. Noh, mutta voihan se olla että sitä kuitenkin käytetään jälleen tämän viikon kokeilun jälkeen. :)

ennen kuin Neocatea! Sanon näin, vaikka omalle lapselleni Neocate ei käynyt, koska siinä oli ennen soijaa (ei tosin enää nykyään). Osa lääkäreistä on tosiaan sitä mieltä, ettei Neocatelle tai Nutri-Juniorille (oli ainoa pojalleni sopiva korvike, mutta sen valmistus on loppunut ja Suomesta saa enää yksittäisiä purkkeja joistakin apteekeista) voi olla allerginen, mutta kyllä vaan voi:( Tiedän muitakin lapsia, joille Neocate ei ole käynyt ja on jouduttu elämään esim. riisimaidolla ja kalkkitableteilla. Mutta toki tällainen tilanne on harvinainen.Mutta mielestäni todennäköisempää on, että lapsesi oireilee muille ruoka-aineille, toisin sanoen mille tahansa, mitä lapsi saa: mikä tahansa ruoka-aine, mikä tahansa ravintolisä tai lääke (esim. d-vitamiini, monivitamiini jne), mikä tahansa muu jota hän syö/nakertaa/nuolee...Sinällään vihreä uloste on aminohappopohjaisella korvikkeella olevalle täysin normaalia, mutta ripuli ei ole tyypillistä. Meillä jouduttiin usein elämään viikko pelkästään aminohappopohjaisella korvikkeella, jotta selvisi, mikä ruoka-aine oireet aiheutti:( Erään kerran se oli jo puoli vuotta syöty maissi, joka oli käynyt sen jälkeen sopimattomaksi, kun lakkasin antamasta kaupan valmista sosetta ja aloin keittää ja soseuttaa maissia itse. Eli salapoliisityötä, sitä tässä tarvitaan!TSEMPPIÄ!

Meillä tuli pari viikkoa ummetusta ja ilmaa. Vauva ei niistä kärsinyt. Musta savimainen kakka on tyypillistä Neocatelle. Sen sijaan ripuli kuulostaa omituiselta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että epäsopivat ruoka-aineet voivat kummitella viikkoja, vaikka nykyinen ruoka olisikin sopivaa. Eli suolisto voi oireilla, samaten ihottuma ei välttämättä parane heti. Jos lapsen vointi paranee, niin se olisi positiivista. Olen myös kuullut, että ihon lehahteluja voi esiintyä käytön aluksi ja voivat mennä ohi. Älä nyt vaan luota neuvolaan näissä allergia-asioissa, allergologin kanssa pitäisi suunnitelmaa tehdä.

Tutkivat sitten tarkemmin vielä tuon alhaisen painon syytä.Ripulin syykin sitten selvisi, maitohappobakteerit. No, onneksi selvisi, mutta olisi pitänyt tajuta olla tarkempi.Toinen päivä maidottomalla dieetillä, eli ensi viikolla taas aloitetaan Neocatella ja katsotaan mitä oireita tulee takaisin.

...teillä. Onko kuitenkin niin, että Neocate on sopivin korvikemaito lapsellesi niistä kaikista, mitä olet kokeillut? Minusta kakan väri ei ole varmaan kauhea ongelma ja luulen, että se liittyy maidon koostumukseen. Neocatehan ei ole oikeastaan ollenkaan maitoa, vaan se on kasviöljypohjainen seos, johon on lisätty eri aminohappoja (proteiinien rakenneosasia) niin, että koostumus vastaa maidon aminohappo koostumusta. Almiron taas on hydrolysoitua maitoa eli maidon proteiinit on pilkottu pienemmiksi. Jos lapsesi sietää hyvin kauraa, niin olisiko vaikeaa vain kokeilla esim. viikon ajan kaura-/riisimaitoa + kalkkitabletit ja vertaisit olotilaa siihen, kun käytätte Neocate? Kakan väri ei ehkä heti korjaannu, mutta yleistä vointia ja olotilaa voisi verrata. Saisit ehkä vähän selville, onko Neocatellä vaikutusta lapseesi ja miten.Meillä nyt jo 3-vuotias poika oli vauvana vähän kaikelle allerginen. Imetyksen jouduin lopettamaan hänen olessa 4 kk, kun ihon kunto oli katastrofaalinen omasta diettauksestani huolimatta. Pahimmillaan lapsi oli sairaalassa, kun oli kauttaaltaan tulipunainen. Paria vastiketta kokeiltiin ennen Neocatea. Mitään lisäruokia ei aloitettu, kun löydettiin sopiva maito. Ensimmäisen vuoden ruokavalio koostui riisistä, tattarista, possusta, kanasta, kesäkurpitsasta, kukka- ja parsakaalista (tosin aiheuttivat ilmavaivoja) sekä kotimaisista marjoista (ei mansikka). Peruna ja maissi rupesivat käymään hieman hieman alle 2 vuotiaana, porkkana 1.5 vuotiaana, maito ja ruis vasta äsken eli reilu 3-vuotiaana ja kaura 2.5-vuotiaana. POISSA on edelleen vehnä, ohra, kala sekä kananmuna, jolle poika on tosi allerginen. Sen lisäksi on pujennut eläin-, siitepöly- ja maan homepölyallergiat sekä astma.Mire

Viikko maidotonta dieettiä alkaa olla täynnä. Ainakin tämä viikko auttoi huomaamaan sen että tyttö on ilmeisesti allerginen myös perunalle. Posket lehahteli tosi pahasti, ja huomasin että tuo ajoittui aina ruuan jälkeen (Neocatea käyttäessä lehahteli lähes kokoajan). Jätin sitten kokeeksi perunan pois ja posket heti paremmat. Kakkaa ei tule enää montaa kertaa päivässä, ja se on välillä ollut ihan kiinteääkin, värikin on pirteän keltainen. En kyllä tiedä onko keltainen kakan värinä normaalia, kun meillä on aina tullut sitä vihreätä kakkaa.

Tänään soittelen taas lääkärille että mitä tehdään, jatketaan ilman maitoa, vai otetaanko Neocate käyttöön ja katsotaan mitkä oireet palaavat.

Juu, onhan tuota tullut mietittyä ettei se ehkä sovikaan. Ja itseasiassa lopetinkin muutamaksi päiväksi Neocaten antamisen kun kokeiltiin vielä yksi korvike. Joka ei tietysti sopinut.

Ollaan kokeiltu, nutri-soija, tyttö herkistyi soijalle joten se piti lopettaa. Tämä jälkeen Almiron Pepti, Nutri-Junior, Neocate ja Nutramigen. Almironista ja Nutramigesta tuli parin päivän jälkeen vihreä ripuli & mahakivut yms. Nutri-Junior ei poistanut mahakipuja & levottomia öitä ja edelleen kakka oli vihreää. Silloin kun vielä imetin tilanne oli katastrofaalinen, osaltaan sen takia etten tajunnut että kyse oli maitoallergiasta. Tyttö kieltäytyi rinnasta ja lopulta imetys loppui kokonaan reilun puolen vuoden iässä. Pari viikkoa imetyksen loppumisesta tajusin että tytöllä täytyy olla maitoallergia.

Olen yrittänyt toimia salapoliisina ja jättänyt ruoka-aineita pois. Tosin eipä niitä kovin paljoa ole mistä pois jättää. Millään ei ole ollut mitään merkitystä. Ainoastaan tuo on selvää miten reagoi soija, almiron, yms. korvikkeille joita käytettiin ennen Neocatea. Noista korvikkeista oireet oli niin selvät. Viljojakin saa vain kauraa & riisiä.

Pitänee odotella torstaihin, sitten pääsee keskustelemaan lääkärin kanssa jatkosta.

asiasta/ alalta.Mutta kurjaa kyllä jos neocatekaan ei sovi. Se kun on oikeastaan kaikista puhtain. Meille kertoi allergia sairaalan ylilääkäri ettei neocatelle pitäisi voida olla allerginen, koska neocatella ei ole molekyyli rakennetta. Eli esim soija mitä sisältää ei omista soijan proteiinin molekyyliä...tai jotain... :D

Red_Cat:

[quote]


Ennen Neocatea kakkaa tuli monta kertaa päivässä, vihreää löysää kakkaa lähes joka kerta. Nyt kakka tulee kerran päivässä (joskus kaksi kertaa) ja se on aina löysää (lähes ripulia) ja sitä on sitten selkää myöten, eli vaipan ylikin tulee. Kakka on väriltään mustaa/vihreää.Moikka

Meillä oli kakan kanssa sama juttu, ennen usein ja helposti. Almiron peptiä kun ensin syötiin, kakka tuli vain joka 3. päivä ja Neocatella sitten taas joka päivä - mutta löysää ja musta/vihreää ja alussa varsin sitä oli ihan joka paikassa. Vauva ei kuitenkaan siitä valittanu ja lääkärien mukaan se on ihan normaalia.

Meillä ei kummastakaan erikoismaidosta ollut mitään apua, vaikka emme ehtineet aloittaa pojalle (testien alussa 4 kk, nyt 5 kk) mitään muita ruokia kuin Tuttelin jälkeen nämä erilismaidot. Ihottuma ja iho-oireet ylipäänsä ovat vain pahentuneet tänä aikana joten nyt ovat lääkärit tulleet siihen tulokseen että kyseessä on hyvin herkkä atooppinen iho..Olemme menossa iho- ja allergiasairaalaan kunhan iho saadaan taas kuntoon. Pyykinpesuaineet on jo vaihdettu allergiaystävällisiin ja vaatteina käytetään vain vaaleita ihoa vasten. Kaikki ihokontaktiin tulevat pitäisi myös olla puuvillaa, ei tekokuituja. Kylvetys joka päivä varsinkin kortisonikuureilla (meillä nyt taas viikon jakso menossa) jotta bakteereja ei pääse rasvan alle muhimaan.

Pitkä juttu mutta jos Neocate pitää ihon hyvänä niin kakka on pikku juttu, minusta ;-)

Ata

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat