Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Siis kohta menee taju tuon pojan kanssa :/ Viimeiset viikot ei ole varmaan kertaakaan EHTINYT (????) kakalle vaan on tuhrinut :/ Poikaa hävettää ja mullakin väsyttää pestä kakkapöksyjä.. Jopa 3v pikkusisar on siistimpi. MISSÄ MÄTTÄÄ? MISTÄ APUA?

Kommentit (7)

me käytiin tytön kanssa just Lasten ja nuorten sairaalassa diagnoosina ummetus ja siinä keskustelun yhteydessä tuli esille, että jos kakka on kovalla, suoli antaa periksi ja sen kovan ulosteen vierestä tulee ohi löysää ulostetta, joka sitten tuhrii. Ja jos tosiaan lapsi on ollut useamman päivän ulostamatta, tarve ulostaa voi tulla niin kovalla " paineella" että sitten ei enää ehdikään vessaan.Meillä kans tuhrittiin housut, kakka tuli yleensä vessan lattialle ja vielä öisin kastui sänky, kun ulostemöykky painoi rakkoa.Nyt syödään laktuloosivalmistetta joka aamu (meillä 3v. syö 7,5ml) ja lääkärin mukaan kakan pitää tulla joka 3. päivä, muuten pitää laittaa peräruiske. Kakka on tullut säännöllisesti tuolla määrällä eli ruisketta emme ole tarvinneet. Ja juomisesta pitää huolehtia, laktuloosi ei auta, jos lapsi ei juo tarpeeksi. Laiha mehu ja vesi parhaat.Hoito saattaa kestää useamman kuukauden, suolen pitää ehtiä tottua uuteen rytmiin ja ottaa se omakseen, niin että se jatkossa toimii samalla rytmillä ilman lääkitystä. Onneksi tuo valmiste maistuu hyvältä, joten se otetaan ilman mukinoita. Laktuloosi ei laiskista suolta eikä siitä irtoa mitään elimistöön, se vaan imee itseensä nestettä ja tekee näin ulosteesta pehmeämpää. Siksi tuo juominen on ensiarvoisen tärkeää, jotta homma alkaa toimia.Toivottavasti tästä on apua teille, meille ainakin on ollut!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

..Mutta kun pojalla ei ole ummetusta, vaan kakkaa kyllä joka päivä, useesti kahdestikin.

Voiko ongelmaa pahentaa se, ettei poika " uskalla" /halua kakata hoidossa, vaan panttaa sitä kotona tehtäväksi? Jos se jotenkin haittaa suolen toimintaa..?

Taitaa olla paras soittaa neuvolaan ja kysäistä.. Keliakiaa on suvussa, mutta en tiennyt että se oireilee just noinkin :/KIITOS! Mielellään luen vielä lisää vastauksia!Ap

keliakiaakin epäiltiin, mutta koe oli puhdas eikä tyttö kestänyt kauraakaan, mitä keliaakikot monesti voivat syödä, joten vilja-allergia oli diagnoosina.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat