Seuraa 

Pääkaupunkiseudulla hakusessa 16" tunturi tai helkama lastenpyörä. Mistä kaupoista kannattaa lähteä metsästämään? Intersport näköjään myi vain nopsaa ja se ei vakuuttanut. Vinkit kiitos!

Kommentit (7)

Selailin Intersportin pyöräesitettä ja siinä Nopsa 16" näytti hyvältä ja suunnittelin sitä lapselleni. Joku tässä ketjussa kuitenkin totesi, ettei Nopsa vakuuttanut. Miksi? Pitäisikö meidänkin ryhtyä siis metsästämään joko Tunturia tai Helkamaa 16" . Valistakaa minua te pyöriin perehtyneet!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nopsakin olisi ollut varmaan ihan ok, mutta oli liian pienen näköinen pojalle.Jos niinkin pientä kuin 16-tuumaista ostaa, niin eiköhän lähes kaikki merkit ole lähes yhtävertaisia keskenaan tänä kiinan aikana. Pyörän painoon kiinnittäisin kyllä ostaessa huomiota eli mahd. kevyt, jotta sillä on kiva polkea.

Meille ostettiin äskettäin 16 tuuman Helkama Espoon Tuomarilassa sijaitsevalta Urheilu-Liljeströmiltä. Hok-Elannon asiakasposteissa maaliskuun alussa Prismat muistaakseni mainostivat Helkaman lastenpyöriä. Jos näistä ei tärppää, niin löytyisikö valmistajien sivuilta tietoa jälleenmyyjistä?

Pääkaupunkiseudulla ainakin Helkamaa myy Prismat (muualta ei 16 tuumata löynyt) ja Bike Planet myy Tunturia. Molemmissa kaupoissa oli kyllä aika rajoitetusti noita pyöriä, kun kysyntä on ylittänyt tarjonnan. Myös Puotinharjussa oli joku pyöräkauppa, joka myi Helkamaa, mutta en muista olisiko ollut 16 tuumasia sielläkään tarjolla.Helkama taitaakin olla ainoa Suomessa valmistettu lastenpyörä. Tunturia emme saaneet ihan käsiteltäväksi mistään. Tuntuu jotenkin uskomattomalta, että kaikki kaupat myyvät lapsille noita ulkomailla valmistettuja ei niin laadukkaita pyöriä. Myyjien mukaan kukaan vanhempi ei olisi valmis maksamaan 200 euroa polkupyörästä. Itse olen kyllä eri mieltä ja ainoa laadukkaan oloinen polkupyörä oli tuo Helkama. Mitenköhän saisi hieman laatua noihin lastenpyöriinkin??

Siis pyörän metsästykseen. Se miksi meitä ei vakuuttanut nopsa oli, kun mieheni teki testin, että piti pyörää ilmassa ja laittoin takapyörään vauhtia. Takapyörän tällöin pitäisi pyöriä suht kauan. Kokeilimme kaupasta useaa nopsaa ja takapyörä ei kovin kauaa pyörinyt kun jo pysähtyi. Meillä on siis hakusessa sellainen pyörä joka olisi kevyt polkea, joten tuo ei vakuuttanut, kun takapyörä hidastaa pyörimisliikettä. Joten maalaisjärjellä voisi kuvitella että on myös raskas polkea, kun takapyörä itsestään jarruttelee. Aikuisen pyörässä kun tekee vastaavan testin, takapyörä saa aika kauan pyöriä itsekseen ennenkuin vauhti hiljenee.Joskus lastenpyöräviestiketjusta myös luin, että useamman nopsa merkkinen pyörä oli ruostunut nopeasti eli esim, tankoon oli tullut ruosteläikkiä.Nämä on meidän syyt miksi meille ei tule nopsaa. Ja tarkoitus on nyt ostaa pyörä, mikä tulee aikanaan olemaan pikkusisaruksellakin.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat