Seuraa 

Hei,Onko kellään antaa meille neuvoa? Laitan tähän saman tekstin kun laitoin vauvojen puolelle, kun tyttäremme on juuri täyttänyt vuoden.Tyttäremme alkoi n. 8,5kk iässä heräillä todella tiheään. Silloin nukkui vielä perhepedissä, hillui joka yö pari tuntia ja muutenkin heräili tiheään.n. 10 kk iässä siirsimme hänet omaan huoneeseen ja aloitimme perinteisen+tassu-unikoulun. Hän oppikin nukahtamaan hyvin itsekseen ja nukkuu välillä hienosti öitä läpi. Tutista luovuttiin, kun hän ei itse sitä huolinut.Vaikka hän välillä nukkuukin yön läpi, useimpina öinä hän herää n. klo 4 (yleensä) ja valvoo siitä kaksi tuntia - pahimmillaan haluaa sitten herätä kuudelta eikä siis enää nukahda. Hän huutaa lohduttomasti, mitä ikinä sitten teemmekään. Ei rauhoitu syliin, ei sänkyyn, ei maitopullolle eikä viereen.Onko kellään antaa neuvoa? Olemme olleet todella sitkeitä tuon unikoulun kanssa, luulisi jo tehoavan? Muistan joskus täältä lukeneeni jostakusta, jolla lapsi aina 1,5 ikään asti valvoi joka yö 1,5 tuntia. Löytyikö koskaan syytä? Jos ei apua löydykään, olisi ihana kuulla, jos jossain on samanlaista :(

Kommentit (6)

Meil tuon ikäsellä samaa mutta hampaat syynä..Jos itsellä esim viisauden hampaat puhkeaa ni yöl kipeänä,korvat oireileivat yleensä kun makuullaan ,syökö tarpeeksi illall nukkuakseen yönsä kokonaan eli puuron plus maidon..onko maha toiminut....jos vilkas lapåsi pvällä niin sanotaan että elävät yölläkin et ovat levottomia

Tosiaan, minkälaiset päiväunet Teillä nukutaan, kahdet varmaan vielä vai? Meillä ennen nukahti ekoille päikkäreille jo aika aamusta yhdeksän aikoihin eli selvästi jatkoi silloin yöuniaan, koska heräsi jo kuuden aikoihin (vaikka meni nukkumaan vasta 21-22)...siis tarkoitan, että jos teilläkin menee noin aikaisin ekoille päiväunille, niin selkeesti muodostunut sellainen rytmi hänelle, siksi valvookin aamuyöstä, kun " tietää" että nukkumaan pääsee taas jonkun ajan kuluttua.Jos tämä ei teillä ongelmana, niin jos nyt on vielä kahdet päiväunet, niin siirry yksiin. Aluksi se on erittäin vaikeaa, koska rytmiä ei muuteta yhdessä päivässä, meillä meni pari viikkoa, että päästiin yksiin päiväuniin kaksista. Aikamoista oli välillä pitää toista hereillä siihen klo 12 asti, josta sitten pari tuntia päiväunia. Kas kummaa meillä ainakin yöt parani niin paljon, kun siirryttiin yksiin päiväuniin :) Ekat läpi yön nukkumiset meillä alkoi vuoden ja 5 kuukauden iässä, vihdoinkin!!!!!!!!!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä oli myös yöllä valvomista noin vuoden iässä. Lapsi makasi hiljaa mutta hereillä sängyssä ja pyöriskeli kun ei nukuttanut 1-2t.Meillä siirryttiin yksiin päiväuniin 10kk iässä kun lapsi ei enää meinannut nukahtaa jälkimmäisille unilleen. Nyrkkisäännöksi sanotaan että jos nukahtamiseen menee lähes yhtä kauan kuin päiväunien kesto on, niin ne päiväunet voi jättää pois. Näin kävi meillä.Kun oli enää yhdet päiväunet, niin ne kesti n1vuotiaana 3t ja yöunet 9-10t. Se oli kuitenkin liian pitkä aika päiväunille, sillä sitten yöllä ei enää nukuttanutkaan.Huomasin että jos olin joutunut herättämään lapsen aikaisemmin, esim1t päästä, jonkun menon takia, niin yö meni heräämättä. Viikon ajan sitten herättelin lasta esim 2t unien jälkeen, jonka jälkeen lapsi muuttii itse päiväunensa lyhyemmiksi. Ja yöt on sujuneet heräämättä sen jälkeen. 1v 4kk hän nukkui 1,5t päiväunia ja 9-10t yöunet (aina heräämättä).

Meillä auttoi se, että ennen nukutettiin lapsi viereen, nyt nukahtaa omaan sänkyyn. Se toimi samantien. Tästä ei nyt kellekään teistä taida olla apua mutta toivoa annan että joskus se helpottaa... Mulle riitti ne muutama kuukausikin, hirveät univelat jäi.

Vau! Tähän asti kun olen puhunut ongelmasta jonkun kanssa niin kaikki on olleet ihan ymmällään eikä kukaan ole osannut auttaa ollenkaan.Meillä tytön yöheräilyt, kestoltaan 1h-3,5h alkoivat kun hän oli 10kk. Ja jatkuvat vielä, tyttö nyt 1v9kk!!Mielettömän rasittavaa on, joten tiedän miltä tuntuu.Neuvolassa ihan ihmeissään, ei apuja. Lääkäri tarkastanut eikä mitään fyysistä syytä ole tälle.Päikkäreitä nukkuu max 2h pvässä. Ja isoveli pitää huolen, että energiaa kuluu päivän aikana.Heräämisaika vaihtelee ja tähän mennessä on ehkä kaksi yötä nukkunut heräämättä yhtään kertaa.Nukkuu veljen kanssa samassa huoneessa.Vaatii yöllä aikuisen läsnäoloa koko hereillä olon ajan.Ei auta vieressä olo meillä.Rankkaa on, ei voi kiistää. Eikä tämä taida ikinä mennä ohi kun on jo miltei vuoden kestänyt.Tsemppiä vain muille kukkujille. Kertokaa jos löytyy joku apu!!

hänen nukkumisensa oli pitkään ongelmallista. Taustaa sen verran, että hän on Erittäin Vilkas lapsi ja kaikki uudet taidot tulivat uniin... Joten tässä perheessä tiedetään mitä on valvominen :)Välillä hän heräili tunnin välein, sitten alkoi tulla juuri tuollaista parin tunnin yhtämittaista valvomista. Alkaen noin 2-3 aikaan yöllä. Me kokeiltiin varmaan melkein kaikkea. Eli yritettiin sitkeästi pitää omassa sängyssä ja omassa huoneessa ja mentiin paikalle ja välillä yritettiin olla menemättä yms.Kun hän täytti vuoden päätimme, että rajoitetaan päivällä nukkumista. Eli lyhennettiin päiväunia ja samalla lisättiin ulkoilua. Otimme tytön takaisin perhepetiin ja niin vaan ihme tapahtui, hän alkoi nukkua kokonaisia öitä!! Vilkkauden takia häntä on aina ollut vaikea saada rauhoittumaan ja pysymään paikallaan ja aina heti herättyään hän pomppaa pystyyn. Näitä on helpompi kontrolloida, kun hän nukkui välissämme.Nyt laitoimme jatkettavan sängyn ihan omaan sänkyymme kiinni ja pari yötä on mennyt siinä mallikkaasti. En tiedä koska yritämme siirtää häntä omaan huoneeseen, mutta nyt mennään näin ja nautitaan vihdoin nukutuista öistä.En tiedä oliko tästä mitään apua, mutta halusin vain kertoa kokemukseni, kun tiedän miltä tuo valvominen tuntuu. Eikä silloin yhtään lohduta kuunnella niiden tuttavien vauvoista, jotka heti sairaalasta tullessaan nukkuvat 10 tunnin unia :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat