Seuraa 

Pikkuherrallemme tulee ke ikää 1 kk. Alussa hän nukahti rinnalle ja nukuttaminen oli siinä mielessä helppoa. Pari viikkoa on ongelmana kuitenkin ollut se, että jos nukahtaakin rinnalle/pullolle, herää heti kun lasketaan koppaansa tai hetken päästä. Välillä nukahtaa kapaloon, vaunulenkillä nukkuu useimmiten ja öisin kun vieressä ja suurimman osan yöstä tissi suussa. Oikeastaan ongelmana on se, että nukuttamiseen kuluu päivässä hirveästi aikaa ja vaivaa kun kokeilen eri keinoja ja tämä kaikki on pois kohta parivuotiaalta esikoiselta. Inhottavaa hokea koko ajan että " Ei nyt kun äiti nukuttaa vauvaa" . Nyt aikansa itkeskeli ja kävin antamassa tuttia suuhun, välillä se kelpaa ja välillä ei. Nälkä ei pitäisi olla, vaippa on kuiva ja perusasiat kunnossa. Poika selkeästi väsynyt mutta ei vaan meinaa osata nukahtaa. Saavatko muut äidin ilman itkuja ja sovinnolla vauvansa nukahtamaan? Jos " huudatatte" vauvaa (kyse ei siis jatkuvasta kimakasta itkemisestä vaan ajoittaisesta " huhuilu-itkusta" ) niin kauanko vauvanne yleensä itkeskelee ennen nukahtamista? Itselle tulee paha olla vauvan itkusta mutta toisaalta on paha mieli esikonkin puolesta :-( Liinassa nukuttaminenkaan ei ole ihan ykkösvaihtoehto kun esikko nukkui ekat 4 kk päikärinsä " kyydissäni" vallan, alkoi sekin kropan päälle ottaa... En muistele lämmöllä.Kiitos jos joku osaa auttaa.Kaisu

Kommentit (4)

Meillä poika nyt 4 kk, nukkui aluksi istuimessaan mielellään mutta nyt nukutan sänkyyn. Välillä huutelee mutta soittorasia auttaa, on oppinut nukahtamaan siihen tosi hyvin. Välillä tarvii käydä uudelleen vetämässä käyntiin mutta ei aina eikä montaa kertaa. Se toimii meillä hyvin!

ihan samanlaista, kunnes keksin iltaisin nukuttaa vaunukoppaan, siinä missä nukkuu päivisin. nyt nukuttaminen- vaiúva siis 3 kk- sujuu aika helposti kun laittaa siihen vauvakoppaan ja pussiin, ja sitten olen taputellut pepulle. ihmeesti rauhoittuu. jotkut kai kutsuu sitä tassutteluksi. mutta pienempänä ei oikein halunnut nukkua yksin, huusi kuin syötävä siinä sängyssä- silloin en vielä keksinyt kokeilla vaunun koppaa,,,ilmeisesti vain läheisyyden tarvetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos vauva kaipaa läheisyyttä, voisi kantoliina olla teille ratkaisu. Vauva voi nukkua, imeä rintaa ja vain kölliä liinassa. Esikoisen kanssa lepäilin itsekin paljon sängyssä, mutta voin arvata, että se ei enää tule kysymykseen, kun on tosiaankin se toinenkin . Itselläni ei paljon tuosta liinasta ole siis kokemusta, mutta olen nähnyt mm. avoimessa päivkodissa parilla äidillä vauvan kellivän koko ajan liinassa, kun äiti touhuaa isomman kanssa. Näyttää kätevältä =) Toisella äidillä on sellainen olan yli vedettävä " kehtoliina" ja toisella semmonen reppumallinen, eli kangasneliö keskellä ja nurkista lähtee sitomisnyörit.tylsää mutta totta. Meillä mentiin päikkäreille karjunnan kera lähes joka kerran. Ja kyllä mä yritin vaikka mitä, kantamista, pulloa, keinuttamista, viereen nukuttamista jne jne. Kunnes päätin uskoa tylsän totuuden vauvan unesta, nimittäin vauva kannattaa laittaa aina samaan paikkaan ja aikaan nukkumaan. näin vauva oppii missä nukutaan ja oppii nukahtamaan. Eli noin viikko meni aika tarkkaan niin että enimmäkseen oltiin kotona ja ulkoiltiin vähemmän. Mutta kun vauva oppi nukahtamisen ilman kaikenlaisia apuja (keinutus, kantaminen, maito) niin sitten se nukahtaminen päivisin vaunuihinkin onnistui ja illalla omaan sänkyyn.Tutti meilläkin on jäänyt unen avittajaksi mutten ole sitä ongelmaksi kokenut koska vauva sylkee sen nukahdettuaan itse pois heräämättä.

En jättänyt koskaan vauvaa itsekseen itkemään sänkyyn vaan olin vierellä ja annoin tuttia ja silitin. Heti kun itku yltyi niin nostin sängystä ja silitin ja takaisin sänkyyn heti laannuttua.Tätä saattoi tapahtua 10 kertaa ennenkun vauva nukahti.Vauva tosin oli noin 4kk ja ymmärsi päivän ja yön eron ja oli jo seurallinen.Nykyään ei nukuttaminen ole ongelma, ei päivällä tai yöllä ja vauva kohta 9kk.Yritin seurata ohjetta että tee niinkuin haluat tehdä seuraavat vuodet. Eli jos et halua imettää uneen niin älä aloitakkaan koska vauva ei ymmärrä miksi yhtäkkiä haluat lopettaa. Samoin älä aloita kantamista ympäriinsä jos et meinaan niin tehdä aina (ja siis koliikkivauvat ovat ihan oma juttunsa, meilläkin sitä kesti 3kk eikä siis mitkään säännöt päde silloin).Yhtenä vinkkinä voisin suositella unipussia. vauva ei siis herää kylmiin lakanoihin kun siirrät sylistä sänkyyn. Meillä ollut aina käytössä.Onnea nukkuttamiseen ja hyviä öitä!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat