Seuraa 

Olen kolmen viikon ajan syöttänyt vauvalle (6kk) kasvis/hedelmäsoseita, mutta vieläkään ei maistu. Ottaa pari lusikallista, mutta sen jälkeen kääntää päänsä pois ja alkaa kitistä. Perunaa, porkkanaa ja bataattia ollaan maisteltu sekä päärynää, vadelmaa ja ruusunmarjaa. Päärynä on ainut, joka toisinaan maistuu. Rintamaitoa saa soseiden lisäksi.Miten saisin hänet syömään? Hampaita on kyllä tullut tässä viimeisen viikon aikana, joten se varmaan voi vaikuttaa ruokahaluttomuuteen?Vai onko aika ainut mikä auttaa? Kai se joskus oppii syömään? Kokemuksia vastaavasta?

Kommentit (7)

Meilläkin aloitettiin soseet 6kk iässä ja nyt tyttö 7,5kk vanha. Tähän tosin mahtui parin viikon nuha/yskä vauvalla ja oma sairasteluni (rintatulehdus!!) joka hidasti vähän soseitten syöntiä. Nyt ollaan vajaan viikon ajan syöty aamupuuroa (josta suurimman osan syön minä mutta tänäänkin neiti söi sitä jotain 5 lusikallista) ja sitten päivällä tarjotaan soseruokaa ja jotain hedelmäsosettakin vielä. Jonain päivänä suu aukeaa tosi hyvin ja jonain päivänä taas ei kiinnosta yhtään. Mutta on se rintamaito sen verran vahvaa tavaraa, että ei tartte huolestua että vauva nälkää pääsisi näkemään. Ihan varmasti oppivat syömään muutakin oman tahtinsa mukaan :)

Meillä on vähän samantyyppinen tapaus: vauva on vähän vajaa 7kk ja 6kk aloitettiin kiinteät, niiden lisäksi pelkästään rintamaitoa. Vaikka on siis jo yli kolme viikkoa maistellut samoja ruokia kuin teilläkin, niin vasta nyt on oppinut syömään niin, ettei kieli ensimmäiseksi työnnä ruokaa ulos suusta. Ensimmäiset kaksi viikkoa pistin sosetta suuhun, vauvan kieli työnsi ulos, kaapaisin lusikalla leuasta ja uudelleen suuhun jne. Yksi pieni teelusikallinen riitti mainiosti aterialle, kun sitä pyöriteltiin tuolla tavalla =)Neuvolan ehdotuksesta olen viimeiset pari viikkoa tarjonnut sosetta 2 kertaa päivässä, koska sitä menee niin vähän alas. Nyt ajattelin lisätä iltapuuron mukaan, katsotaan maistuuko...Mutta kyllä kai kaikki vauvat joskus oppivat syömään, toiset vaan vähän hitaammin =) Ja varmasti just nuo hampaiden tulot ja nuhat ym. vaikuttavat syömishalukkuuteen.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Älä suotta stressaa ja murehdi etenkin lapsesi on rintaruokinnalla! Kahden lapsen kokemuksella voin sanoa että rintaruokinta on pääruokaa lähelle 1 vuotiaaksi saakka. Meillä lapset alkoivat syömään " enemmän" soseita vasta n.8-9kk ikäisenä. Vielä vuosi sitten kuopus oli 10kk ikäisenä pääsääntöisesti rintaruokinnalla. Ruoka ei maistunut niin minkäs teet! Heti kun aloin antamaan hänelle samaa ruokaa kuin muilla (n.11kk ikäisenä) alkoi ruoka uppoamaan omin käsin ja sen jälkeen ei olla nirsoiltu :)Esikoisen kanssa stressasin asiasta suotta. Nyt on kolmas tulossa enkä aijo tuputtaa soseita jos ei suosiolla ala itse syömään. Nyt tiedän että liikkuvat ja aktiiviset vauvat pärjäävät hyvin rintamaidolla pitkään. Tämän saman on todennut kaverini 5 lapsen kokemuksella.... Asia on varmaan erikseen jos lapsi on korvikkeilla. Uudet tutkimuksethan todistavat että maidon koostumus muuttuu lapsen iänmyötä.Ei muuta kuin kärsivällisyyttä ja keskittykää vain siihen imetykseen jos se kerta onnistuu hyvin :) Älä siis suotta huolestu. Ja muista se että rintaruokituilla tulee noin 9-10kk ikäisenä ns kasvun notkahdus muihin nähden eli ei kannata huolestua jos sanotaan että kasvu on hidastunut...Vanttu, siirtymässä kohta tänne puolelle odottajista :)

Nimittäin meidän vauvalle ei ainakaan ole vielä kelvanneet lainkaan äidin tekemät soseet, vain kaupan hienojakoiset soseet tuttelilla ohennettuna. Mutta ne kyllä sitten ihan mukavasti.t. Sirita

Meidän esikoinen eli ekan vuotensa lähes yksinomaan rintamaidolla. Sitten vasta kun alkoi selvitä paloista, leivästä, makaroneista yms. niin alkoi syömään edes jotakin. Sitten kun tulin uudestaan raskaaksi, huomasin että esikoinen tuplasi tai jopa triplasi kiinteiden syönnin, eli maito alkoi vähetä. Kyllä vauvasi alkaa sitten syömään kun tulee tarpeeksi nälkä, toisilla vaan nälkä tulee vähän nopsammin kuin toisille...Saapa nähdä miten käy tämän kakkosen kanssa, syökö mitään soseita vai ei, on vasta 4,5kk ja täysimetyksellä vielä. toisaalta se oli helppoakin kun ei tarvinnut kauheesti soseita tehtailla eikä ruoka-ajoistakaan niin välittää kun ruokamäärät olivat niin naurettavan pieniä. Nyt osaan olla välittämättä jo jos ei syö, nimittäin ekan kanssa olin ihan ihmeissäni kun kaverin 8kk vauva söi jo 5 ateriaa päivässä, monta perunaakin päivän aikana ja meikäläisen vauva vähän nakersi jotain pientä.

Vähän samanlaisia ongelmia oli täälläkin alussa. Vauva oikea hienokurkku, joten laitoin runsaasti lypsettyä maitoa ruuan joukkoon. Perunat ja porkkanat oikein yökättiin ulos. Purkkimaissilla lähti sujumaan ja aika vetistä velliä se olikin aluksi. ( Äidinmaiton entsyymit pilkkoo ruokaa ja siitä tulee helposti tosi vetistä). Tarjosin useamman kerran päivässä pieniä määriä, ihan käytännön vuoksi, koskapa siskokin syö sen 5 kertaa päivässä. Olisiko ollut esimerkki vai mikä, mutta nyt viikko sitten lähti sujumaan. Nyt kelpaa peruna, parsakaali ja riisipuuro. Kaikkiin sekoitan hiukan äidinmaitoa. Ei kannata huolestua. Sanotaan, että uutta outoa makua pitää maistaa 15 kertaa, että se tulee tutuksi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat